top of page

HYGIENE & CORONA PROTOCOL TANTRA CURSUSSEN BODY2CHILL®

15 febr. 2022 - Wijzigingen voorbehouden i.v.m. veranderende adviezen, inzichten of regelgeving. 

 

DOEL

Verspreiding van het Covid-19 virus en andere virale of bacteriële besmettingen tegengaan of verminderen.
Naast het belang van een algemene goede hygiëne zien wij tevens het belang van voldoende ventilatie en versteviging van een gezonde lichamelijke- en geestelijke weerstand. 

BETROKKENHEID & AANSPRAKELIJKHEID

'Sterk je weerstand in nabijheid maar blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten.'

 

Van belang is dat: 

A) Je als deelnemer het algemene nut inziet van dit protocol of begrijpt dat wij anders dit mooie werk niet kunnen doen. 
B) Je als deelnemer daarbij ook persoonlijk verantwoording draagt en je inschattingsvermogen gebruikt. 
C) Body2chill
®, medewerkers of het centrum niet aansprakelijk gesteld kan worden wanneer je Corona, griep of andere  gezondheidsgerelateerde klachten krijgt.

D) Wij verstrekken geen privegegevens van deelnemers. Ook geven wij (in deze fase) niet door wanneer andere deelnemers ziek zijn. Je bent zelf verantwoordelijk om te testen of thuis te blijven bij Covid gerelateerde klachten.

VIRUS GERELATEERDE MAATREGELEN & ALGEMENE HYGIENE


Wanneer je tot de risico groepen behoort, als aangegeven door de GGD, overleg dan eerst met je huisarts/ behandelend arts betreft je deelname past binnen de kaders van dit protocol.

1.1 Blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten zoals koorts, geur & smaakverlies etc. Twijfel je, laat je dan eerst testen. Is je uitslag positief houd dan na ziektetijd 5 dagen thuisquarantaine aan.

1.2 Gezondheidscheck/ Triage vragen: Bij aanvang van de trainingsdag kan je temperatuur worden gecheckt met een infrarood thermometer. Hiernaast gaan wij ervan uit dat je op de hoogte bent van de triage vragen van de GGD betreft Covid en gezondheid. Wanneer je alle vragen met “nee” kunt beantwoorden kan je deelnemen.

 

1.3 Hand & contact hygiëne: Reinig bij aankomst en tussendoor grondig je handen. 

Neem ook je eigen desinfecteer middel mee zoals bijvoorbeeld handgel. Gebruik dit na ieder fysiek huidcontact met een ander dan je partner, na het toilet, voor het eten etc.

 

1.4 Neem eigen papieren zakdoekjes mee. Gooi deze direct na gebruik in de prullenmand (en laat ze niet rondslingeren).

Wanneer je door tocht of hooikoorts een toch keer moet niezen doe dat dan in dit papieren zakdoekje/ in je elleboog (en desinfecteer deze nadien). Kom niet in de keuken wanneer je nies neiging hebt. 

 

1.5 Bedek algemene oppervlakten/ algemeen gebruik. Neem je eigen hoeslaken mee om je matras te bedekken.

Neem ook een doek/ extra handdoek mee om je meditatie kussentje te bedekken.

1.6 Drinken. Neem een thermoskan of waterfles mee voor je eigen water of thee. 

 

AFSTAND BINNEN ONZE GROEPSRUIMTES

 

3.1 Weerstand en gezondheid: Zorg voor een algemene goede weerstand in het kader van je gezondheid en virus/bacteriële bestendigheid. Je weerstand wordt mede vormgegeven door gezond eten, het ervaren van gezamenlijkheid, aanraking en andere vormen van menselijke nabijheid die je levensgeluk, gevoel van geborgenheid en je weerstand versterken en je angst verminderen.

 

3.2 Groepsgrootte en zaaloppervlak: Wij hebben de grootte van de groepen zo aangepast dat dit -zoveel als mogelijk- de mogelijkheid biedt om onderling 1,5 meter afstand te behouden. (Deelnemers welke een relationele verbintenis met elkaar hebben en gelegenheidkoppels worden hierbij als een eenheid gezien).

 

3.3 Beperken van risico’s: Wij kunnen binnen de groepsruimte ook vormen aanbieden waarbinnen het niet of moeilijk mogelijk is om 1,5 m afstand te behouden. In dat geval kan je jezelf koppelen aan een gelegenheidspartner. Deze beslissing is voor eigen verantwoording. 

 

3.3.1 Uiteindelijk heb je zelf de verantwoording betreft gezondheidsrisico’s die je inschat te nemen. Je kunt het aantal mensen waarmee je, tijdens meerdere trainingsdagen, lichamelijkheid deelt zelf beperken. 

 

3.3.2 Slapen op locatie. Binnen de slaapruimtes is het ruimschoots mogelijk voldoende ruimte qua afstandnorm te behouden. Zet de ramen nachts een stukje open. Bedenk hierbij dat je langdurig met anderen in één ruimte verblijft, mocht je toch beslissen dichterbij anderen te willen slapen. 

 

 

VENTILATIE/ AEROSOLEN

 

4.1 Wij zien een groot belang in goede ventilatie. 

4.2 Luchtkwaliteit overig: Er is een actief luchtverversings- en verwarmingssysteem aanwezig in onze retaite ruimte. Bij de ruimte voor de dagactiviteiten kunnen de ramen regelmatig open.

 

4.3 Buitenlucht. Ga in pauzes ook even kort naar buiten. Kus de zon, voel de regen of streel de wind. Houd de tijd en de groep in de gaten zodat je weer op tijd binnen bent bent na afloop van de pauze.

bottom of page