top of page

Sharing existence

Mijn ogen drinken zacht jouw aanwezige blik, mijn Shakti. Ik adem je traag. 

Elke tere vurige hartezucht landt diep in 

mij. Jouw nectar krult geurend via de curve van je borst mijn neus binnen. Ik drink je adem ten diepste mijn lief tot onder in mijn keel waar deze zalvend mijn hart opent.

Elke volgende inademing vergaart het laatste restje van jou in mij. Tot het moment van sleuteloverdracht, waar jouw helder vragende ogen de volheid van mij en mijn uitademing ontvangen en in heerlijkheid laten zien wat jij ten diepste bent en wat ik, Shiva, in jou ben geworden. 

 

Klaar voor de liefde!

Tantra kneedt en buigt ons voor de liefde en sijpelt dwars door ons heen. Het raakt ons door de starheid en afschermende lagen van onze geconditioneerde geest. Tantra maakt ons tot een landingsplatform voor het goddelijke in al haar kleuren en tonen. Tot we overeenvallen, verdwijnen en herboren worden in een heerlijke tegenstrijd van extase, levenspijn, totale vrede, chaos en rust.

 

Angsten zijn best ingewikkeld...

'Voluit leven' is gelukkig een stuk minder ingewikkeld.

Dat is simpel: wat jij inbrengt, bepaalt de uitkomst.


Jij bent klaar voor de liefde, klaar het volle leven.

Jouw wacht het avontuur van Tantra!

Levensreis

Reis met aandacht en toewijding door de dagelijkse wereld van het onbekende. Merk ze op; de broodkruimels onderweg. Ze liggen er de vorm van gebeurtenissen, mensen, dieren en dingen. Neem ze dankbaar en voedzaam in je op. Eer waar ze je hart raken en schoonheid bieden. Blijf staan waar ze geïntrigeerd je aandacht trekken en lach waar ze je confronteren. 

Zoek niet links, niet rechts. Rust in jezelf. Zo mis je niets van het mysterie dat telkens als bij toverslag voor je zal verschijnen. Schrik niet of schrik wel. Niet alles is waar het in eerste instantie op lijkt. Hoe dan ook: voel! Elke sluier die valt, elke illusie die breekt en horizon die verbreedt zal je een nieuwe laag onthullen. Elke pijn, evenals elk genot, zal je dieper doen voelen en deelgenoot maken van het grotere mysterie. 

Reis nieuwsgierig. Open je lijf, geest en gewoontes. Alleen het onbekende kan lossnijden waar je té
 vast zit, adem geven waar het je ontneemt, verwarmen waar je het koud hebt en verrassen met wat je nu nodig hebt.

 

Het mysterie van de liefde: 

"Liefde komt naar mij toe wanneer ik mijzelf ben. 

Liefde gaat vanzelf bij mij weg wanneer ik mijzelf niet meer ben. 

Liefde wijst mij altijd de weg naar mijzelf."

Wij delen bij Body2chill® eeuwenoude Tantrische methodes en liefdevolle geheimen welke ieder diep thuis kunnen brengen. Wij onthullen technieken om nog meer bezieling, plezier en lijfelijk genot te delen. Ook brengt Tantra verdieping  en ondersteunt het je om richting en passie te ervaren binnen je dagelijks leven, opvoeding en werk. Tantra cursussen en workshops voor koppels, stellen en singles.

Je komt bij de Tantra trainingen van Body2chill® niet alleen om wat te halen maar vooral om jezelf in te brengen. Zo werkt dat nu eenmaal in de liefde en binnen onze Tantra cursussen. Je komt omdat jij toe bent aan overgave. Zie het als erotisch uitgaan in dienst van jouw binnenwereld en groei. Omdat je voelt dat die vonk van liefde onophoudelijk aan jouw deur klopt. Omdat zij je vraagt met haar mee te gaan naar haar bron. Omdat jij voluit wilt leven en niet halfslachtig. Welkom dus op dit Tantrische levens- en liefdesavontuur over jouw bergketens, door jouw slijk, op jouw roze wolk, tot aan de warmste gloed van jouw innerlijke zon. Helemaal tot aan het middelpunt van jouw regenboog, daar waar je één bent met al haar kleuren. 

achtergrond-tantra-1.jpg

 • Ieder mens heeft warmte, aanraking en een gevoel van verbondenheid nodig. Dit is een 1e levensbehoefte.

 • Tantra geeft een boost aan lichamelijke & geestelijke gezondheid door hormoonaanmaak van serotonine, melatonine en DMT.

 • Genot & Plezier. Tantra en haar technieken  vergroten jouw vermogen om intens plezier & orgastisch genot te ervaren.

 • Een goede weerstand door algemene lichamelijke-, seksuele-, relationele- en geestelijke gezondheid. 

 • Leven en liefhebben vanuit de lichtheid, kwetsbaarheid, geraaktheid, diepte en volheid van je eigen hart. Nu en direct (zonder eerst een verbeterde niet bestaande energie vergende 'superversie' van jezelf te hoeven worden. )

 • Tantra leert je: Hoe je eigen hart onvoorwaardelijk voor jezelf  24 uur per dag kan openhouden. Dus nooit meer op de handrem lopen of met een slag om de arm liefhebben maar 100% vol en helder deelgenoot zijn van wat er op je pad komt.

 • De mogelijkheid om gezond en eerlijk met een open hart je grenzen en beperkingen aan te geven, zoals het op dit moment is, zonder hiervoor aan jezelf of anderen uitleg of verantwoording te moeten geven. Al mag dat natuurlijk wel.

 • Eigenwaarde en zelfrespect om van daaruit compassie, erotiek en diepgaande verbondenheid te ervaren met anderen.

 • Verankeren van dit vermogen om je diepgaand te verbinden vanuit de ruimte en authenticiteit die je in jezelf ervaart.

 • Navigeren vanuit je intuïtie. Jezelf openstellend voor magie en moeiteloosheid. Ervarend dat alles er al is. 

 • Een vrije geïntegreerde innerlijke- en uiterlijke beleving van sexualiteit die op ieder moment (ook) de jouwe is.

 • Verantwoording dragen voor je eigen binnenwereld en hulp kunnen organiseren waar je dat nodig hebt. Voelen dat je zelf het middelpunt bent waarin de wereld in jou beweegt en waar vanuit jij naar de wereld beweegt.

 • Balans en innerlijke vrede betreft je vrouwelijke- en mannelijke aspecten en je 'inner spirit' & 'inner animal'. 

 • Helen van karma. Dus loslaten van drama en energievergende neurotische emotie en projectie. Leven in contact met je eigen rijke eigen gevoelswereld welke het leven in al haar kleuren in jou weerspiegelt. Tantra helpt je deze keuze te maken.

 • Minder irreële angsten en minder piekeren tot een totale stop hierop. Helderheid en moed in wat te volgen en wat te laten. 

 • Materialiseren van je talenten. Jezelf neerzetten. Richting ervaren in het leven; beroepsmatig, in opvoeding en de liefde. 

Wat Tantra bij Body2chill® in jouw leven kan betekenen

Tantric-dance-body2chill.jpg

Tijd voor jezelf en elkaar

Wil je de diepte van het leven, de kern van intimiteit en de volle transformerende kracht van sex doorgronden? Ga er vol in en neem je tijd. Welkom bij Tantra, de natuurlijke weg! Tantra is speels, dierlijk, zintuiglijk, aandachtig, bevrijdend, juicy & extatisch. Tantra benadrukt de zin, dynamiek en waarde van het leven. Met haar wortels diep in het  Tantrisch boeddhisme, draait Tantra om jouw innerlijke boeddha natuur en puurste zijn. Tantra zal een verrijkende toevoeging vormen voor elke levensstijl. Het kent geen regels, oordelen of dogma's en staat los van cultuur, opgelegde vorm of religie. Tantra wordt daarom ook wel 'The natural way' genoemd. De stap om met Tantra te beginnen kan even spannend voelen maar zal al snel een diepgaande invloed hebben op het ervaren van passie, vervullende sexualiteit en innerlijke rust. Een investering in gezondheid en geluk!

 

Huid, adem & harten

Een open hart voor jezelf en alle aspecten van het leven bieden je een veilige én gezonde leefruimte om te geven, te nemen, te snoeien en te delen vanuit je menselijke behoefte aan warmte, genot, verbondenheid en vrijheid. Een Tantrisch leven omarmt jou in het grotere hart. Het vormt een krachtig kompas in je dagelijks leven, liefde en werk. Tantra beziet ons lichaam als een tempel, als de verbinding met onze oorsprong en als shuttle van onze geest. Onze Tantra cursussen helpen je te ervaren hoe elke aanraking extatisch kan zijn als het leven zelf,  iedere adem de adem van dit leven in al haar aspecten, elke levenspijn een 'reminder' van een leven dat nog waarachtiger geleefd wil worden en elke geile kreun een lofzang is vanuit diep genot.

 
Vrij en waarachtig 


Het meest heilige van Tantra is ruimte. Open en alles verbonden met alles zonder eenduidige waarheden of richting; hoe graag wij de onze waarheid ook verdedigen. Een ruimte waarbinnen je telkens weer jouw leven, liefde en werk mag vormgeven zoals dat bij jouw levensdriften past. Die vrijheid en verantwoording voor ons geluk, en dat van de wereld, zijn wij evolutionair niet gewend. Voor Tantra is deze open ruimte en onze kwetsbaarheid daarin de enige realiteit van het leven, of we nu willen of niet.

Tantra: een levenskunst

Vrij en waarachtig samen te leven is de uitdaging van deze nieuwe tijd waarin wij ontwaken als authentieke wezens. Tantra biedt deze nieuwe levenskunst en liefdeskunst. Het ademt poëzie,  extase, natuurlijk leven, oerkracht, sex en mystiek. Tantra bereikt  harten voorbij woorden, waarheden en verschillen. Tantra is een spiritueel pad én lichamelijk pad. Wanneer je goed in je lijf zit kan je ook emoties beter verwerken. Tantra vergroot je gevoelswereld, stopt piekeren en het doet helder beslissen. Het versterkt je schoonheid van binnenuit, verlengt je liefdesspel en is toepasbaar in relatie, opvoeding en werk.

Tantra's grote hart, lustvolle ziel
& meditatieve heerlijkheid!

Een van de leukste dingen in dit leven is dat we een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Echter, zonder bezieling is alles leeg en dit geldt wellicht nog het meest voor intimiteit en sexualiteit. Tantra betekent verbinding, web of weefgetouw. Het maakt de onzichtbare draden voelbaar die onze schijnbaar 

afgescheiden wezens  diep met elkaar 
en de wereld om ons heen verbinden.

Dat is waar je elkaar bij Tantra ontmoet: in die totaliteit.

Vanaf de oerknal is alles met alles 

verbonden en zelfs verstrengeld door tijd en ruimte. Er bestaat geen 'losstaand ik'. Tantra laat ons zien en ervaren hoe we direct kunnen inloggen op dit verbonden netwerk. Het brengt ons via de zintuigen,

ons lichaam en ons neurologische 

systeem direct naar een hogere staat van 'zijn' waar wij elkaar kunnen ontmoeten binnen een zee van ruimte, flow  en overvloed. Voorbij persoonlijke verschillen, angsten en conditioneringen.

Tantra doet ons herinneren wat we in essentie zijn: totaal én compleet. 

Het magische, haast ongrijpbare, begrip 'Tantra'

Zo wat algemene associaties. Maar hoor en voel de vibratie en kracht eens van het woord 'Tantra'! Een mystieke én aardse 
klank die klinkt vanaf het jaar 300. Tantra, zoals Body2chill
® het overdraagt wordt gedragen door diepe eeuwenoude wortels.

Een verhaal klinkt. Het begon in India. Hier leefden langs een rivier de eerste paar honderd vrouwen & mannen die Tantra yoga bedreven. Zij brachten dit tot uiting in de meest prachtige erotische beelden welke hun tempels in Khajuraho versierden. Deze beelden zijn anders dan welke dan ook. Osho zei ooit: Kijk naar de mondhoeken en je ziet er de gehele lichaamshouding in terug. Alles klopt en dat voel je in je eigen lijf. Overdracht. Deze tempels zijn nooit verwoest. Ze zijn in de jungle overwoekerd,
maar niet verwoest. Niet door mannen en niet door vrouwen. Het was schijnbaar een tijdsspanne waarin er balans was tussen vrouwen en mannen. Een tijd die hoop ik steeds meer aansluit bij onze 'nieuwe tijd' en daarom Tantra meer dan actueel maakt.

Hoe zit dat nou met  Tantra en sexualiteit?


Tantra, van oorsprong, komt voort vanuit het tantrisch boeddhisme. Het draait om verbondenheid. Dat omhelst elk aspect van intimiteit en het leven. Het woord Tantra wordt helaas steeds vaker 'geleend' om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit werkt beeldvervormend en van daaruit bekeken zouden we de grote rijkdom die Tantra ons kan bieden tekort doen. Tantra is dus veel meer dan alleen sexualiteit. Tegelijk is juist onze sexuele energie de krachtige oerbron van het leven zelf!

Ingrediënten van onze Tantra cursussen & workshops

Wij maken in onze Tantra cursussen gebruik van Tantrisch tradities waaronder Kashmirische Tandava, Tibetaanse Tantra en Neo-Tantra, Tantra massage, Tantra yoga, meditatie, technieken vanuit de Kamasutra, Kundalini en Tantric breathing.

Verder respectvolle aanraking, optimaliseren lichaamscontact, zintuigenspel, Tantric dance, openen en herstellen van het contact met je dierlijke aard, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kanten, integreren van je donkere kanten, vergroten van je vermogen om innerlijke rust en extase te ervaren, om je over te geven of leiding te nemen, Satsang, Mindfulness. En... niet te vergeten: intimiteit, genieten en speel plezier! 

Witte Tantra:
Sensueel, verbindend & transformerend 

'Experience who we truly are as human beings and moving souls, touching and touched by all colors of eros, love, pain, failures, success and desire. Every moment as big, orgasmic and vulnerable as life, free in spirit, real as lovers, together traveling home, reminding our full mindblowing love potential!

Witte Tantra legt het accent op heelheid, je dierlijke natuur, kracht en overgave, assertiviteit en flow. Dit is het speelveld waarbinnen je jouw lijf en geest onderzoekt.

 

Witte Tantra is sensueel, speels, erotisch en verfijnd. Bij de heelheid van ons lijf behoort seksualiteit. We spreken bij Tantra over seksuele energie wanneer we beleven dat ons hele energiekanaal zich opent van kruin tot tenen. Hierdoor kan deze Kundalini energie zich een weg banen door ons gehele lijf waardoor we tijdloosheid en verbondenheid kunnen ervaren met onze oorsprong in het universum, met onszelf en elkaar.

 

Bij Witte Tantra is het kader: geen seksuele vereniging (=Lingam in Yoni) en geen op orgasme gerichte stimulans van Yoni of Lingam. Witte Tantra kan, op andere manieren, wel seksualiteit bevatten in de zin dat je erogene zones erbij betrokken zijn. Ook deze delen van je lijf horen tenslotte bij de heelheid van je wezen. Luisteren naar de taal van jouw lijf is het uitgangspunt in ieder contact. 

Diepgaand verruimende Zwarte Tantra

'Uit het duister in het licht geboren 
probeer ik opnieuw óók weer mijn donkerte te zijn
en dan badend in kleur!'

Zwarte Tantra is verrassend, bevrijdend en speels! Niet gericht op seksuele gemeenschap, wel erotisch, soms kinky. Een onmisbare schakel op het pad naar zelfverwerkelijking. Je wortels, overlevingsdrang, een moralistische opvoeding,  geld, taboes en je onderbewuste zijn 't speelveld.

 

Onderdrukte oergevoelens remmen je levenslust en dempen onze missie in het leven.  Wie ben jij onderin de black-box van je wezen? Hoever durf jij te gaan wanneer het om  je machtige én onmachtige kanten gaat?

 

Zwarte Tantra brengt afgedekte oerkrachten aan het licht. Het grondt ons in de liefde en schenkt helderheid aan wat we onderdrukken. Zwarte Tantra heeft niets met duistere krachten buiten onszelf te maken. Integendeel. Juist door onze schaduwkanten te omarmen kunnen we onze diepste liefde ontmoeten. We bieden ook een veilige bedding om te snuffelen aan bdsm of shibari. Niets moet. Wie weet wat het je brengt als het wel mag.

 

Let's play!

Rode-tantra-Body2chill-cursussen-Leonie.jpg

Extatische Rode Tantra

'Het goddelijke is te vinden in schoonheid, verfijning en zinloosheid. Dit is wat Tantra laat zien: extase is niet te vinden door actie of logica, het neemt je mee!'

Rode Tantra legt de focus op de koppeling tussen seksualiteit en bewustzijn. Hiertoe behoort bijvoorbeeld Slow Lovemaking.

 

Bij Rode Tantra wordt seksuele energie gericht vanuit het bekkengebied (sekschakra) opgewekt. Rode Tantra bevat zowel het puntige als het openende. De puntige energie penetreert de ruimte met bewustzijn, figuurlijk of letterlijk en doet alles oplossen in heelheid.

 

Bij Rode Tantra kan het tot seksuele vereniging komen. Dat betekent niet dat je tot seksuele vereniging móet komen.

Tijdens de weekendretraites van Body2chill® kiezen wij er, vanuit veiligheid en gemak, voor om Tantra zonder sexuele vereniging (=Lingam in Yoni) aan te bieden. De ervaring leert dat er genoeg andere, en minimaal zo spannende, mogelijkheden zijn om dit sexuele en energetische vlak te exploreren. 

Help! Wat past nu het best bij mij of bij ons?

Wat past het best bij mij? Zowel Witte-, Rode en Zwarte Tantra, zijn gericht op bewustzijnsverbreding, geïntegreerde aanraking, empowerment en flow. Ze zijn even interssant en behoren tot het leven. Het gaat er niet om om een keuze te maken en te kijken 'wat het beste bij je past'. Dat zou onzinnig zijn. Alle soorten samen vormen een bouquet dat 'voluit leven' heet.

Mocht je het nu helemaal niet meer weten: prima. Elk leerproces begint met verwarring en 'niet meer weten'. Met frustratie en desillusie. Tantra is een levenswijze. Een deur die jou opent. Uiteindelijk altijd bevrijdend! Net als een liefdesgeschiedenis die je snoeit om je te doen bloeien en streelt om je te doen stralen.

 

Tantra en Body2chill® bieden een ruimte waar je blijft leren, spelen, vinden, ontspannen en zoeken. Gewoon ergens beginnen. Bij welke training dan ook. Komt goed. Wij zijn er al 30 jaar. Goed om te weten. Ook wanneer je dit leest omdat je het wat spannend vindt. Je wilt tenslotte op de juiste plek terechtkomen.

About monogamy or polyamory

Tantra moves beyond any form, meaning, personal opinion or culture.
It all starts by loving yourself. By taking yourself seriously at any moment.

Second mission is to love life. Only within that we can love others.
 

This is why Tantra has no meaning about monogamy and polyamory.

It simply doesn't have any fixed answer about anything, any form. 

Tantra is about dedication and living your inner truth. In the 'here and now'.
Tantra is all about opening to the divinity of life ánd to the vulnerability of being human
Integrating all aspects of life and truth within ourselves.

And of course: if you can touch the soul of more lovers, you're open for ´the one´.
And if you can totally love one other person, you can touch the soul of all. 

It's just very human to feel a great capacity of love ánd a reasonable fear of losing the ones we love.

Tantra helps you to be safe within your relation(s) and at the same time

it supports you to walk and share your own unique inward journey.
Life is meant to live a meaningful life of joy, love and inner truth.

We're happy to meet you at our Tantra community.
Always starting with a warm cup of tea,

 among people just like you!
 

Anker 1
bottom of page