Sharing existence

Mijn ogen drinken zacht jouw aanwezige blik, mijn Shakti. Ik adem je traag. 

Elke tere vurige hartezucht landt diep in 

mij. Jouw nectar krult geurend via de curve van je borst mijn neus binnen. Ik drink je adem ten diepste mijn lief tot onder in mijn keel waar deze zalvend mijn hart opent.

Elke volgende inademing vergaart het laatste restje van jou in mij. Tot het moment van sleuteloverdracht, waar jouw helder vragende ogen de volheid van mij en mijn uitademing ontvangen en in heerlijkheid laten zien wat jij ten diepste bent en wat ik, Shiva, in jou ben geworden. 

Welkom bij Tantra!

Angsten zijn best ingewikkeld...

'Voluit leven' is gelukkig een stuk minder ingewikkeld.

Dat is simpel: wat jij inbrengt, bepaalt de uitkomst.

Tantra is een geestelijke én lichamelijke weg. Het kneedt en buigt ons voor de liefde en sijpelt dwars door ons heen. Het raakt ons door de starheid en afschermende lagen van onze geconditioneerde geest. Tantra maakt ons tot een landingsplatform voor het goddelijke in al haar kleuren en tonen. Tot we overeenvallen, verdwijnen en herboren worden in een heerlijke tegenstrijd van extase, levenspijn, totale vrede, chaos en rust.
Voel het maar! Jij bent er klaar voor. Jij bent klaar voor Tantra.

Levensreis:

‘Reis met aandacht en toewijding door de dagelijkse wereld van het onbekende. Merk ze op; de broodkruimels onderweg. Ze liggen er de vorm van gebeurtenissen, mensen, dieren en dingen. Neem ze dankbaar en voedzaam in je op. Eer waar ze je hart raken en schoonheid bieden. Blijf staan waar ze geïntrigeerd je aandacht trekken en lach waar ze je confronteren. 

Zoek niet links, niet rechts. Rust in jezelf. Zo mis je niets van het mysterie dat telkens als bij toverslag voor je zal verschijnen. Schrik niet of schrik wel. Niet alles is waar het in eerste instantie op lijkt. Hoe dan ook: voel! Elke sluier die valt, elke illusie die breekt en horizon die verbreedt zal je een nieuwe laag onthullen. Elke pijn, evenals elk genot, zal je dieper doen voelen en deelgenoot maken van het grotere mysterie. 

Reis nieuwsgierig. Open je lijf, geest en gewoontes. Alleen het onbekende kan lossnijden waar je t
é vast zit, adem geven waar het je ontneemt, verwarmen waar je het koud hebt en verrassen met wat je nu nodig hebt.’

- Han Sapundra -

Het mysterie van de liefde: 

"Liefde komt naar mij toe wanneer ik mijzelf ben. 

Liefde gaat vanzelf bij mij weg wanneer ik mijzelf niet meer ben. 

Liefde wijst mij altijd de weg naar mijzelf."

Wij delen bij Body2chill® eeuwenoude Tantrische methodes en liefdevolle geheimen welke ieder diep thuis kunnen brengen. Wij onthullen technieken om nog meer bezieling, plezier en lijfelijk genot te delen. Ook brengt Tantra verdieping  en ondersteunt het je om richting en passie te ervaren binnen je dagelijks leven, opvoeding en werk. 

Tegelijk kom je bij de Tantra trainingen van Body2chill® niet om wat te halen maar om jezelf in te brengen. Zo werkt dat nu eenmaal in de liefde en ook binnen onze Tantra cursussen. Je komt omdat jij toe bent aan overgave. Omdat je voelt dat de vonk van liefde onophoudelijk aan jouw deur klopt. Omdat de liefde je vraagt met haar mee te gaan naar haar bron. Omdat jij voluit wilt leven en niet halfslachtig. Welkom dus op dit Tantrische levens- en liefdesavontuur over jouw bergketens, door jouw slijk, op jouw roze wolk, tot aan de warmste gloed van jouw innerlijke zon. Helemaal tot aan het middelpunt van jouw regenboog, daar waar jij één bent met al haar kleuren. 

 • Ieder mens heeft warmte, aanraking en een gevoel van verbondenheid nodig. Dit is een 1e levensbehoefte.

 • Tantra geeft een boost aan de lichamelijke- en geestelijke gezondheid door hormoonaanmaak van serotonine, melatonine en DMT.

 • Genot & Plezier. Tantra en haar technieken  vergroten jouw vermogen om intens plezier & orgastisch genot te ervaren.

 • Een goede weerstand door algemene lichamelijke-, seksuele-, relationele- en geestelijke gezondheid. 

 • Leven en liefhebben vanuit de lichtheid, kwetsbaarheid, geraaktheid, diepte en volheid van je eigen hart. Nu en direct (zonder eerst een verbeterde niet bestaande energie vergende 'superversie' van jezelf te hoeven worden. )

 • Tantra leert je: Hoe je eigen hart onvoorwaardelijk voor jezelf  24 uur per dag kan openhouden. Dus nooit meer op de handrem lopen of met een slag om de arm liefhebben maar 100% vol en helder deelgenoot zijn van wat er op je pad komt.

 • De mogelijkheid om gezond en eerlijk met een open hart je grenzen en beperkingen aan te geven, zoals het op dit moment is, zonder hiervoor aan jezelf of anderen uitleg of verantwoording te moeten geven. Al mag dat natuurlijk wel.

 • Eigenwaarde en zelfrespect om van daaruit compassie, erotiek en diepgaande verbondenheid te ervaren met anderen.

 • Verankeren van dit vermogen om je diepgaand te verbinden vanuit de ruimte en authenticiteit die je in jezelf ervaart.

 • Navigeren vanuit je intuïtie. Jezelf openstellend voor magie en moeiteloosheid. Ervarend dat alles er al is. 

 • Een vrije geïntegreerde innerlijke- en uiterlijke beleving van sexualiteit die op ieder moment (ook) de jouwe is.

 • Verantwoording dragen voor je eigen binnenwereld en hulp kunnen organiseren waar je dat nodig hebt. Voelen dat je zelf het middelpunt bent waarin de wereld in jou beweegt en waar vanuit jij naar de wereld beweegt.

 • Balans en innerlijke vrede betreft je vrouwelijke- en mannelijke aspecten en je 'inner spirit' & 'inner animal'. 

 • Helen van Karma. Dus loslaten van drama en energievergende neurotische emotie en projectie. Leven in contact met je eigen rijke eigen gevoelswereld welke het leven in al haar kleuren in jou weerspiegelt. Tantra helpt je deze keuze te maken.

 • Minder irreële angsten en minder piekeren tot een totale stop hierop. Helderheid en moed in wat te volgen en wat te laten. 

 • Materialiseren van jouw talenten. Jezelf neerzetten en laten zien. Richting ervaren in het leven; beroepsmatig, in opvoeding en de liefde. 

Wat Tantra bij Body2chill® in jouw leven kan betekenen

Tantra betekent: de tijd nemen voor jezelf en elkaar

Wil je de diepte van het leven, de kern van intimiteit en de volle transformerende kracht van sex doorgronden? Ga er vol in en neem je tijd. Welkom bij Tantra, de natuurlijke weg! Tantra is speels, dierlijk, zintuiglijk, aandachtig, bevrijdend, juicy & extatisch. Tantra benadrukt de zin, dynamiek en waarde van het leven. Met haar wortels diep in het  Tantrisch boeddhisme, draait Tantra om jouw innerlijke boeddha natuur en puurste zijn. Tantra zal een verrijkende toevoeging vormen voor elke levensstijl. Het kent geen regels, oordelen of dogma's en staat los van cultuur, opgelegde vorm of religie. Tantra wordt daarom ook wel 'The natural way' genoemd. De stap om met Tantra te beginnen kan even spannend voelen maar zal al snel een diepgaande invloed hebben op het ervaren van passie, vervullende sexualiteit en innerlijke rust. Een investering in gezondheid en geluk!

 

Huid, adem & harten

Een open hart voor jezelf en alle aspecten van het leven bieden je een veilige én gezonde leefruimte om te geven, te nemen, te snoeien en te delen vanuit je menselijke behoefte aan warmte, genot, verbondenheid en vrijheid. Een Tantrisch leven omarmt jou in het grotere hart. Het vormt een krachtig kompas in je dagelijks leven, liefde en werk. Tantra beziet ons lichaam als een tempel, als de verbinding met onze oorsprong en als shuttle van onze geest. Onze Tantra cursussen helpen je te ervaren hoe elke aanraking extatisch kan zijn als het leven zelf,  iedere adem de adem van dit leven in al haar aspecten, elke levenspijn een 'reminder' van een leven dat nog waarachtiger geleefd wil worden en elke geile kreun een lofzang is vanuit diep genot.

 
Vrij & waarachtig 


Het meest heilige van Tantra is ruimte. Open en alles verbonden met alles zonder eenduidige waarheden of richting; hoe graag wij de onze waarheid ook verdedigen. Een ruimte waarbinnen je telkens weer jouw leven, liefde en werk mag vormgeven zoals dat bij jouw levensdriften past. Die vrijheid en verantwoording voor ons geluk, en dat van de wereld, zijn wij evolutionair niet gewend. Voor Tantra is deze open ruimte en onze kwetsbaarheid daarin de enige realiteit van het leven, of we nu willen of niet.

Ruimte & verbinding

Vrij en waarachtig samen te leven is de uitdaging van deze nieuwe tijd waarin wij ontwaken als authentieke wezens. Tantra biedt deze nieuwe levenskunst en liefdeskunst. Het ademt poëzie,  extase, natuurlijk leven, oerkracht, sex en mystiek. Tantra bereikt  harten voorbij woorden, waarheden en verschillen. Tantra is een spiritueel pad én lichamelijk pad. Wanneer je goed in je lijf zit kan je ook emoties beter verwerken. Tantra vergroot je gevoelswereld, stopt piekeren en het doet helder beslissen. Het versterkt je schoonheid van binnenuit, verlengt je liefdesspel en is toepasbaar in relatie, opvoeding en werk.

Tantra's grote hart, lustvolle ziel

& meditatieve heerlijkheid!

Een van de leukste dingen in dit leven is dat we een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Echter, zonder bezieling is alles leeg en dit geldt wellicht nog het meest voor intimiteit en sexualiteit. Tantra betekent verbinding, web of weefgetouw. Het maakt de onzichtbare draden voelbaar die onze schijnbaar 

afgescheiden wezens  diep met elkaar 
en de wereld om ons heen verbinden.

Dat is waar je elkaar bij Tantra ontmoet: in die totaliteit.

Vanaf de oerknal is alles met alles 

verbonden en zelfs verstrengeld door tijd en ruimte. Er bestaat geen 'losstaand ik'. Tantra laat ons zien en ervaren hoe we direct kunnen inloggen op dit verbonden netwerk. Het brengt ons via de zintuigen,

ons lichaam en ons neurologische 

systeem direct naar een hogere staat van 'zijn' waar wij elkaar kunnen ontmoeten binnen een zee van ruimte, flow  en overvloed. Voorbij persoonlijke verschillen, angsten en conditioneringen.

Tantra doet ons herinneren wat we in essentie zijn: totaal én compleet. 

Het magische, haast ongrijpbare, begrip 'Tantra'

Zo wat algemene associaties. Maar hoor en voel de vibratie en kracht eens van het woord 'Tantra'! Een mystieke én aardse 
klank die klinkt vanaf het jaar 300. Tantra, zoals Body2chill
® het overdraagt wordt gedragen door diepe eeuwenoude wortels.

Een verhaal klinkt. Het begon in India. Hier leefden langs een rivier de eerste paar honderd vrouwen & mannen die Tantra yoga bedreven. Zij brachten dit tot uiting in de meest prachtige erotische beelden welke hun tempels in Khajuraho versierden. Deze beelden zijn anders dan welke dan ook. Osho zei ooit: Kijk naar de mondhoeken en je ziet er de gehele lichaamshouding in terug. Alles klopt en dat voel je in je eigen lijf. Overdracht. Deze tempels zijn nooit verwoest. Ze zijn in de jungle overwoekerd,
maar niet verwoest. Niet door mannen en niet door vrouwen. Het was schijnbaar een tijdsspanne waarin er balans was tussen vrouwen en mannen. Een tijd die hoop ik steeds meer aansluit bij onze 'nieuwe tijd' en daarom Tantra meer dan actueel maakt.

Hoe zit dat nou met  Tantra en sexualiteit?


Tantra, van oorsprong, komt voort vanuit het tantrisch boeddhisme. Het draait om verbondenheid. Dat omhelst elk aspect van intimiteit en het leven. Het woord Tantra wordt helaas steeds vaker 'geleend' om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit werkt beeldvervormend en van daaruit bekeken zouden we de grote rijkdom die Tantra ons kan bieden tekort doen. Tantra is dus veel meer dan alleen sexualiteit. Tegelijk is juist onze sexuele energie de krachtige oerbron van het leven zelf!

Ingrediënten van onze Tantra cursussen & workshops

Wij maken in onze Tantra cursussen gebruik van Tantrisch tradities waaronder Kashmirische Tandava, Tibetaanse Tantra en Neo-Tantra, Tantra massage, Tantra yoga, meditatie, technieken vanuit de Kamasutra, Kundalini en Tantric breathing.

Verder respectvolle aanraking, optimaliseren lichaamscontact, zintuigenspel, Tantric dance, openen en herstellen van het contact met je dierlijke aard, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kanten, integreren van je donkere kanten, vergroten van je vermogen om innerlijke rust en extase te ervaren, om je over te geven of leiding te nemen, Satsang, Mindfulness. En... niet te vergeten: intimiteit, genieten en speel plezier! 

Witte Tantra:
Sensueel, verbindend
 & transformerend 

'Experience who we truly are as human beings and moving souls, touching and touched by all colors of eros, love, pain, failures, success and desire. Every moment as big, orgasmic and vulnerable as life, free in spirit, real as lovers, together traveling home, reminding our full mindblowing love potential!

'Heelheid', je dierlijke natuur, spiritualiteit en flow vormen bij Witte Tantra het speelveld waarbinnen je je lijf en geest onderzoekt. 

Diepgaand verbindende, transformerende, hart openende en sensueel erotische Tantra. Stellen en singles. Stellen kunnen intiemere oefeningen met hun eigen partner doen of wisselen, singles wisselen. Kijk ter plekke wat goed en waarachtig voelt. Alle onze trainingen zijn laagdrempelig van opbouw, ook wanneer je nog onbekend bent met Tantra of Body2chill®.
 

Witte Tantra combineert lichaamsbewustzijn met mentaal bewustzijn en met het ervaren van een rustige vredige geest en verbondenheid met de wereld om ons heen. Deze vorm is altijd diepgaand verbindend en intiem. Helend en louterend. Gericht op het ervaren van eenheid en flow. Soms dierlijk woest. Soms orgastisch opwindend of zacht openend.

 

Onze trainingen zijn niet gericht op sexuele vereniging. (= Lingam in Yoni.) Tegelijk beziet Tantra sexuele energie als de basisbron van alle leven. Als de levende herinnering aan onze oorsprong die al haar oerkrachten en creatiekrachten in ons weerspiegelt. Erotische- of stimulerende aanraking en spelen met orgastische energie kunnen derhalve deel uitmaken van het programma. Gezien de wetgeving zijn onze trainingen niet gericht op seksuele gemeenschap (= Lingam in Yoni.) 

Bij de Witte Tantra cursussen van Body2chill® kan je jouw open volle hart en de daadkrachtig krachtbron van jouw 'unieke zijn' vol ervaren, ermee spelen en deze delen. Het onderliggende doel van elke oorspronkelijke Tantra oefening is uiteindelijk bewustwording, ontplooiing en ontmanteling van oude destructieve egopatronen welke ons geluk en de volle beleving van intimiteit en flow in de weg kunnen staan. 

Diepgaand spannend, sensueel, bevrijdend en verruimend, gezond voor lichaam en geest, zintuiglijk of orgastisch, dan weer meditatief dan weer heerlijk op de flow, dierlijk erotisch of zacht weldadig. Alles vanuit geïntegreerde en zorgvuldige aanraking. Daaraan besteden wij elke training veel aandacht.

Elke Tantra oefening wordt bij Body2chill® zorgvuldig opgebouwd. Sommige onderdelen kunnen ontkleed zijn. Dit
is praktisch bij massage en aanraking. Tegelijk geef je jezelf daarbij als mens bloot. Buiten het genot van aanraking is kwetsbaarheid en overgave waar het bij Tantra over gaat. Niets moet. Wanneer dat soms prettig voor je is kan je een slipje aanhouden. Tussendoor dragen we een omslagdoek.

Diepgaand verruimende Zwarte Tantra

'Uit het duister in het licht geboren 
probeer ik opnieuw óók weer mijn donkerte te zijn
en dan badend in kleur!'

Je wortels, overlevingsdrang, taboes en je onderbewuste zijn bij Zwarte Tantra het speelveld waarbinnen je je lijf en geest onderzoekt.

 

Diep naar binnen. Wie ben jij onderin de black-box van je natuurlijke wezen? Hoever durf jij te gaan wanneer het echt om de kern van jou zelf en het leven gaat, om het hele boeket van je machtige én onmachtige kanten? Onderzoek & speel! 

Voor stellen en singles. Zwarte Tantra cursussen zijn net als Witte Tantra niet gericht op sexuele gemeenschap. Ze zijn wel spannend & erotisch. Voor sommige deelnemers kunnen Zwarte Tantra cursussen, vooral op het psychische vlak voor aanvang, als spannend worden ervaren. Daarom is 't gevoel van totale bevrijding, ruimte en lucht nadien dan ook vaak zo groot. Geklede & ontklede programma onderdelen/ lingerie. Tussendoor draag je een omslagdoek. Zorgvuldige opbouw.

 

Dat wat we in onszelf onderdrukken remt onze volle kracht en levenslust en leidt ons af van onze taak in dit leven.
In tegenstelling tot wat soms verkeerd geïnterpreteerd of
begrepen wordt, heeft Zwarte Tantra dus niets met duistere krachten buiten onszelf te maken. In essentie belichamen wij elke aanwezige kracht en tegenstelling  in het universum. Zwarte Tantra brengt op speelse wijze onze eigen afgedekte oerkrachten aan het licht, het grondt je in het leven, schenkt helderheid aan je diepste ervaringen van liefde en laat je kennismaken met al haar dimensies en verschijningsvormen. 


Zwarte Tantra gaat over de diepere wortels van ons wezen. Door onze schaduwkanten te omarmen kunnen we onze diepste liefde ontmoeten. Zwarte Tantra is openend, speels, verrassend, verdiepend, ondeugend en soms kinky. 
Zwarte Tantra biedt een veilige en geïntegreerde bedding om eens laagdrempelig te snuffelen aan bdsm, mindplay of Shibari, of om hier juist diep en verbonden vanuit je eigen Tantrische aard in te gaan. Niets moet, maar wie weet wat het je allemaal brengt als het wel mag... 

 

Let's play! Zwarte Tantra yoga is een onmisbare en waarachtige schakel op het pad naar zelfverwerkelijking, vrijheid, verbondenheid en eenwording met onze natuur. Over al onze oerangsten en vooral de angsten over onszelf. Over 'Wat als we echt onszelf zijn?' Juist dan komt het goed!

Tantra-Teksten.jpeg

Extatische Rode Tantra

'Het goddelijke is te vinden in schoonheid, verfijning en zinloosheid. Dit is wat Tantra laat zien: extase is niet te vinden door actie of logica, het neemt je mee!'

Sexualiteit is bij Rode Tantra het speelveld waarbinnen je lijf en geest onderzoekt.

 

Word speels meegenomen als door de wind, verdrink in de stroming en onderstroming van wat verdergaande intimiteit ons laat zien. Rode Tantra weerspiegelt wat wij ten diepste zijn: orgastische extatische wezens. Badend in het licht, vrij van tijd en ruimte is dit wat wij ten diepste zoeken in elke ervaring. Geworteld loslaten maakt vrij en doet verbinden.

 

Rode Tantra is er wanneer je op erotisch gebied én op het intimiteitsvlak verdieping en verbreding zoekt. Wanneer je wilt openbloeien en binnen een veilige omgeving in liefde en waarheid wilt samenzijn.

Erotische- of stimulerende aanraking en spelen met orgastische energie kunnen deel uitmaken van het programma. Gezien de wetgeving zijn onze trainingen niet gericht op seksuele gemeenschap (= Lingam in Yoni.) 

Liefdevolle, huid- en hartopenende erotische Rode Tantra. Sensueel spannend en erotisch. Stellen kunnen intiemere oefeningen met hun eigen partner doen of wisselen, singles wisselen. Kijk ter plekke wat goed en waarachtig voelt. Alle onze trainingen zijn laagdrempelig van opbouw, ook wanneer je nog onbekend bent met Tantra of Body2chill®.

Onderzoek en speel! Onze Tantra trainingen bieden de veilige basis die nodig is om je te kunnen ontwikkelen. Wij bieden goede begeleiding en gedegen kennis van Tantra en ontwikkelingsprocessen, ook binnen relaties.

 

Gericht op integriteit, afstemming, flow en respectvol contact binnen de groep. Wij vragen je volle aanwezigheid en vermogen om jezelf centraal te stellen. Hier helpen wij je bij. Ieder draagt, in eerste instantie, warm zorg voor zichzelf. Sfeervol verfijnd in haar klasse. Bevrijdend, vervullend van binnenuit, dan weer broeierig erotisch dan weer meditatief.  

Help! Wat past nu het best bij mij of ons?

Witte-, Zwarte- of Rode Tantra? Antwoord: Alles past het best! Lees de indeling niet om uit te vinden 'welke soort' het best bij jou of jullie past. Dan heb je de kern niet begrepen. Ze vullen elkaar alle drie aan als één harmonieus boeket. Soms raken of overlappen ze elkaar ook. Alle onze cursussen zijn evenveel aan te raden omdat ze samen alle aspecten van jouw kern, intimiteit en het leven raken. Slechts iedere ingang is anders. Beginnen kan je overal, bij elk van onze activiteiten. Mooi hé!

 

Staar je vooral niet dood op de begrippen wit, zwart of rood. Ze wortelen allemaal in het tantrische gedachtegoed. 'Het ene kan je nooit geheel doorgronden zonder het andere'. Iedere Tantra cursus en retraite wordt met evenveel zorg, integriteit en laagdrempelige opbouw aangeboden. 

 

Mocht je het nu helemaal niet meer weten: prima. Elk leerproces begint met verwarring en 'niet meer weten'. Met frustratie en desillusie. Tantra is een levenswijze. Een deur die jou opent. Uiteindelijk altijd bevrijdend! Net als een liefdesgeschiedenis die je snoeit om je te doen bloeien en streelt om je te doen stralen.

 

Tantra en Body2chill® bieden een ruimte waar je blijft leren, spelen, vinden, ontspannen en zoeken. Gewoon ergens beginnen. Bij welke training dan ook. Komt goed. Wij zijn er al 30 jaar. Goed om te weten. Ook wanneer je dit leest omdat je het wat spannend vindt. Je wilt tenslotte op de juiste plek terechtkomen.

About monogamy or polyamory

Tantra moves beyond any form, meaning, personal opinion or culture.
It all starts by loving yourself. By taking yourself seriously at any moment.

Second mission is to love life. Only within that we can love others.
 

This is why Tantra has no meaning about monogamy and polyamory.

It simply doesn't have any fixed answer about anything, any form. 

Tantra is about dedication and living your inner truth. In the 'here and now'.
Tantra is all about opening to the divinity of life ánd to the vulnerability of being human
Integrating all aspects of life and truth within ourselves.

And of course: if you can touch the soul of more lovers, you're open for ´the one´.
And if you can totally love one other person, you can touch the soul of all. 

It's just very human to feel a great capacity of love ánd a reasonable fear of losing the ones we love.

Tantra helps you to be safe within your relation(s) and at the same time

it supports you to walk and share your own unique inward journey.
Life is meant to live a meaningful life of joy, love and inner truth.

We're happy to meet you at our Tantra community.
Always starting with a warm cup of tea,

 among people just like you!