Sharing existence

Mijn ogen drinken zacht jouw aanwezige blik, mijn Shakti. Ik adem je traag. 

Elke tere vurige hartezucht landt diep in 

mij. Jouw nectar krult geurend via de curve van je borst mijn neus binnen. Ik drink je adem ten diepste mijn lief tot onder in mijn keel waar deze zalvend mijn hart opent.

Elke volgende inademing vergaart het laatste restje van jou in mij. Tot het moment van sleuteloverdracht, waar jouw helder vragende ogen de volheid van mij en mijn uitademing ontvangen en in heerlijkheid laten zien wat jij ten diepste bent en wat ik, Shiva, in jou ben geworden. 

Welkom bij Tantra!

Tantra is een geestelijke én lichamelijke weg. Het kneedt en buigt ons voor de liefde en sijpelt dwars door ons heen. Het raakt ons dwars door de starheid en afschermende lagen van onze geconditioneerde geest. Tantra maakt ons tot een landingsplatform voor het goddelijke in al haar kleuren en tonen. Tot we overeen vallen, verdwijnen en herboren worden in een heerlijke tegenstrijd van extase, levenspijn, totale vrede, chaos en rust.
Ben jij klaar voor Tantra?

'If you point at the moon, be the finger, not the moon' -Rumi-

 

Het mysterie van de liefde zelf

Natuurlijk delen wij bij Body2chill® eeuwenoude Tantrische methodes en liefdevolle geheimen welke ons diep thuisbrengen. Natuurlijk onthullen wij technieken om nog meer bezieling, plezier en lijfelijk genot te delen. Natuurlijk brengt Tantra verdieping binnen de liefde en ondersteunt het je om richting en passie te ervaren binnen je dagelijks leven, opvoeding en werk. 

Tegelijk kom je bij de Tantra trainingen van Body2chill® niet om wat te halen maar om wat in te brengen. Om jezelf in te brengen. Zo werkt dat nu eenmaal in de liefde. Je komt omdat jij toe bent aan overgave. Omdat je voelt dat de vonk van liefde onophoudelijk aan jouw deur klopt. Omdat ze je vraagt met haar mee te gaan tot aan haar bron. Omdat jij voluit wilt leven en niet halfslachtig. Welkom dus op dit Tantrische levens- en liefdesavontuur over jouw bergketens, door jouw slijk, op jouw roze wolk, tot aan de warmste gloed van jouw innerlijke zon. Helemaal tot aan het middelpunt van jouw regenboog, daar waar jij één bent met al haar kleuren. Met onderweg: het goud overal voor het oprapen.

 

"Liefde komt vanzelf naar mij toe wanneer ik mijzelf ben. 
Liefde gaat vanzelf bij mij weg wanneer ik mijzelf niet meer ben. 
Liefde wijst mij altijd de weg naar mijzelf."

 • Ieder mens heeft warmte, aanraking en een gevoel van verbondenheid nodig. Dit is een 1e levensbehoefte.

 • Tantra geeft een boost aan de lichamelijke- en geestelijke gezondheid door hormoonaanmaak van serotonine, melatonine en DMT.

 • Genot & Plezier. Tantra en haar technieken  vergroten jouw vermogen om intens plezier & orgastisch genot te ervaren.

 • Een goede weerstand door algemene lichamelijke-, seksuele-, relationele- en geestelijke gezondheid. 

 • Leven en liefhebben vanuit de lichtheid, kwetsbaarheid, geraaktheid, diepte en volheid van je eigen hart. Nu en direct (zonder eerst een verbeterde niet bestaande energie vergende 'superversie' van jezelf te hoeven worden. )

 • Tantra leert je: Hoe je eigen hart onvoorwaardelijk voor jezelf  24 uur per dag kan openhouden. Dus nooit meer op de handrem lopen of met een slag om de arm liefhebben maar 100% vol en helder deelgenoot zijn van wat er op je pad komt.

 • De mogelijkheid om gezond en eerlijk met een open hart je grenzen en beperkingen aan te geven, zoals het op dit moment is, zonder hiervoor aan jezelf of anderen uitleg of verantwoording te moeten geven. Al mag dat natuurlijk wel.

 • Eigenwaarde en zelfrespect om van daaruit compassie, erotiek en diepgaande verbondenheid te ervaren met anderen.

 • Verankeren van dit vermogen om je diepgaand te verbinden vanuit de ruimte en authenticiteit die je in jezelf ervaart.

 • Navigeren vanuit je intuïtie. Jezelf openstellend voor magie en moeiteloosheid. Ervarend dat alles er al is. 

 • Een vrije geïntegreerde innerlijke- en uiterlijke beleving van sexualiteit die op ieder moment (ook) de jouwe is.

 • Verantwoording dragen voor je eigen binnenwereld en hulp kunnen organiseren waar je dat nodig hebt. Voelen dat je zelf het middelpunt bent waarin de wereld in jou beweegt en waar vanuit jij naar de wereld beweegt.

 • Balans en innerlijke vrede betreft je vrouwelijke- en mannelijke aspecten en je 'inner spirit' & 'inner animal'. 

 • Helen van Karma. Dus loslaten van drama en energievergende neurotische emotie en projectie. Leven in contact met je eigen rijke eigen gevoelswereld welke het leven in al haar kleuren in jou weerspiegelt. Tantra helpt je deze keuze te maken.

 • Minder irreële angsten en minder piekeren tot een totale stop hierop. Helderheid en moed in wat te volgen en wat te laten. 

 • Materialiseren van jouw talenten. Jezelf neerzetten en laten zien. Richting ervaren in het leven; beroepsmatig, in opvoeding en de liefde. 

Wat Tantra bij Body2chill® in jouw leven kan betekenen

Tantra betekent: de tijd nemen voor jezelf en elkaar

Wil je de diepte van het leven, de kern van intimiteit en de volle transformerende kracht van sex doorgronden? Welkom bij Tantra, de natuurlijke weg! Tantra is helder, speels, dierlijk, zintuiglijk, teder diep, aandachtig, bevrijdend, oorspronkelijk, juicy & extatisch. Tantra benadrukt de zin, dynamiek en waarde van het leven. Omdat haar wortels diep in het  Tantrisch boeddhisme liggen dat draait om jouw innerlijke boeddha natuur, jouw puurste zijn, zal Tantra een verrijkende toevoeging vormen voor elke levensstijl. Het kent geen regels, oordelen of dogma's en staat los van cultuur, opgelegde vorm of religie en wordt daarom ook wel 'The natural way' genoemd. De stap om met Tantra te beginnen kan even spannend voelen maar zal al snel een diepgaande invloed hebben op het ervaren van passie, vervullende sexualiteit en innerlijke rust. Een investering in gezondheid en geluk!

 

Huid, adem & harten

Een open hart voor jezelf en alle aspecten van het leven bieden je een veilige én gezonde leefruimte om te geven, te nemen, te snoeien en te delen vanuit je menselijke behoefte aan warmte, genot, verbondenheid en vrijheid. Een Tantrisch leven omarmt jou in het grotere hart en vormt een krachtig kompas in leven, liefde en werk. Tantra beziet ons lichaam als een tempel, als de verbinding met onze oorsprong en als shuttle van onze geest. Onze Tantra cursussen helpen je te ervaren hoe elke aanraking extatisch kan zijn als het leven zelf,  iedere adem de adem van dit leven is in al haar aspecten, elke levenspijn een 'reminder' van een leven dat nog waarachtiger geleefd wil worden en elke geile kreun een lofzang is vanuit diep genot en kwetsbaarheid. 

 
Vrij & waarachtig 


Het meest heilige van Tantra is ruimte. Open en alles verbonden met alles zonder eenduidige waarheden of richting; hoe graag wij de onze ook verdedigen. Een ruimte waarbinnen je telkens weer jouw leven, liefde en werk mag vormgeven zoals dat bij jouw krachtigste levensdriften past. Die vrijheid en verantwoording voor ons geluk, en dat van de wereld, zijn wij evolutionair niet gewend. Voor Tantra is deze openheid en onze kwetsbaarheid daarbinnen de realiteit van het leven, of we nu willen of niet.

Ruimte & verbinding

Vrij en waarachtig samen te leven is de uitdaging van deze nieuwe tijd waarin wij ontwaken als authentieke wezens. Tantra biedt deze nieuwe levenskunst en liefdeskunst. Het ademt poëzie,  extase, natuurlijk leven, oerkracht, sex en mystiek. Tantra bereikt  harten voorbij woorden, waarheden en verschillen. Tantra is een spiritueel pad én lichamelijk pad. Wanneer je goed in je lijf zit kan je ook emoties beter verwerken. Tantra vergroot je gevoelswereld, stopt piekeren en het doet helder beslissen. Het versterkt je schoonheid van binnenuit, verlengt je liefdesspel en is toepasbaar in relatie, opvoeding en werk.

Tantra's grote hart, lustvolle ziel

& meditatieve heerlijkheid!

Een van de leukste dingen in dit leven is dat we een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Echter, zonder bezieling is alles leeg en dit geldt wellicht nog het meest voor intimiteit en sexualiteit. Tantra betekent verbinding, web of weefgetouw. Het maakt de onzichtbare draden voelbaar die onze schijnbaar 

afgescheiden wezens  diep met elkaar 
en de wereld om ons heen verbinden.

Dat is waar je elkaar bij Tantra ontmoet: in die totaliteit.

Vanaf de oerknal is alles met alles 

verbonden en zelfs verstrengeld door tijd en ruimte. Er bestaat geen 'losstaand ik'. Tantra laat ons zien en ervaren hoe we direct kunnen inloggen op dit verbonden netwerk. Het brengt ons via de zintuigen,

ons lichaam en zijn neurologische 

systeem direct naar onze eigen hogere staat van bewustzijn waar wij elkaar kunnen ontmoeten in een zee van ruimte, flow  en overvloed voorbij persoonlijke verschillen, angsten en conditioneringen.

Tantra doet ons herinneren wat we in essentie zijn: totaal én compleet. Met Tantra open je voor het leven zelf. Je brengt je totaliteit in. Dat is ook waar je elkaar ontmoet: binnen die totaliteit!

Het magische, haast ongrijpbare, begrip 'Tantra'

Zo wat algemene associaties. Maar hoor en voel de vibratie en kracht eens van het woord 'Tantra'! Een mystieke én aardse 
klank die klinkt vanaf het jaar 300. Tantra, zoals Body2chill
® het overdraagt wordt gedragen door diepe eeuwenoude wortels.

Een verhaal klinkt. Het begon in India. Hier leefden langs een rivier de eerste paar honderd vrouwen & mannen die Tantra yoga bedreven. Zij brachten dit tot uiting in de meest prachtige erotische beelden welke hun tempels in Khajuraho versierden. Deze beelden zijn anders dan welke dan ook. Osho zei ooit: Kijk naar de mondhoeken en je ziet er de gehele lichaamshouding in terug. Alles klopt en dat voel je in je eigen lijf. Overdracht. Deze tempels zijn nooit verwoest. Ze zijn in de jungle overwoekerd,
maar niet verwoest. Niet door mannen en niet door vrouwen. Het was schijnbaar een tijdsspanne waarin er balans was tussen vrouwen en mannen. Een tijd die hoop ik steeds meer aansluit bij onze 'nieuwe tijd' en daarom Tantra meer dan actueel maakt.

Hoe zit dat nou met  Tantra en sexualiteit?


Tantra, van oorsprong, komt voort vanuit het tantrisch boeddhisme en betekent web, weefgetouw of samenhang. Tantra draait om verbondenheid. Dat omhelst elk aspect van intimiteit en het leven. Het woord Tantra wordt helaas steeds vaker 'geleend' om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit werkt beeldvervormend en van daaruit bekeken zouden we de grote rijkdom die Tantra ons kan bieden tekort doen. Tantra is dus veel meer dan alleen sexualiteit. Tegelijk is juist onze sexuele energie de krachtige oerbron van het leven zelf!

Ingrediënten van onze Tantra cursussen & workshops

Wij maken in onze Tantra cursussen gebruik van Tantrisch tradities waaronder Kashmirische Tandava, Tibetaanse Tantra en Neo-Tantra, Tantra massage, Tantra yoga, meditatie, technieken vanuit de Kamasutra, Kundalini en Tantric breathing.

Verder respectvolle aanraking, optimaliseren lichaamscontact, zintuigenspel, Tantric dance, openen en herstellen van het contact met je dierlijke aard, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kanten, integreren van je donkere kanten, vergroten van je vermogen om innerlijke rust en extase te ervaren, om je over te geven of leiding te nemen, Satsang, Mindfulness. En... niet te vergeten: intimiteit, genieten en speel plezier! 

Witte Tantra:
Sensueel, verbindend
 & transformerend 

'Experience who we truly are as human beings and moving souls, touching and touched by all colors of eros, love, pain, failures, success and desire. Every moment as big, orgasmic and vulnerable as life, free in spirit, real as lovers, together traveling home, reminding our full mindblowing love potential!

Diepgaand verbindende, transformerende, hart opende en sensueel erotische Tantra. Stellen & singles. Stellen kunnen intiemere oefeningen met hun eigen partner doen of wisselen, singles wisselen. Kijk ter plekke wat goed en waarachtig voelt. Alle onze trainingen zijn laagdrempelig van opbouw, ook wanneer je nog onbekend bent met Tantra of Body2chill®.
 

Witte Tantra combineert lichaamsbewustzijn met mentaal bewustzijn en met het ervaren van een rustige vredige geest en verbondenheid met de wereld om ons heen. Deze vorm van Tantra is erotisch, intiem, helend. diepgaand verbindend en orgastisch maar niet gericht op sexuele vereniging. Tantra beziet sexuele energie als de basis en bron van alle leven en als levende herinnering aan onze oorsprong welke al haar oerkrachten en creatiekracht in ons weerspiegelt.

Bij de Witte Tantra cursussen van Body2chill® kan je jouw open volle hart en de daadkrachtig krachtbron van jouw 'unieke zijn' vol ervaren, ermee spelen en deze delen. Het onderliggende doel van elke oorspronkelijke Tantra oefening is uiteindelijk bewustwording, ontplooiing en ontmanteling van oude destructieve egopatronen welke ons geluk en de volle beleving van intimiteit en flow in de weg kunnen staan. 

Diepgaand spannend, sensueel, verruimend en gezond voor lichaam en geest, sensueel, zintuiglijk, bevrijdend, dan weer meditatief dan weer heerlijke op de flow, dierlijk erotisch of zacht weldadig. Dit alles vanuit geïntegreerde en zorgvuldige aanraking. Daaraan besteden wij elke training veel aandacht.

Elke Tantra oefening wordt bij Body2chill® zeer zorgvuldig opgebouwd. Sommige onderdelen kunnen ontkleed zijn. Dit
is praktisch bij massage en aanraking. Tegelijk geef je jezelf daarbij als mens bloot. Buiten het genot van de aanraking is dat waar het bij onze Tantra  yoga retreats onderliggend over gaat. Niets moet. Wanneer dat soms prettig voor is kan je een slipje aanhouden. Tussendoor dragen we een omslagdoek.

Verdergaand verruimende Zwarte Tantra

'Uit het duister in het licht geboren 
probeer ik opnieuw óók weer mijn donkerte te zijn
en dan badend in kleur!'

Diep naar binnen. Wie ben jij onderin de black-box van je natuurlijke wezen? Hoever durf jij te gaan wanneer het echt om de kern van jou zelf en het leven gaat, om 't hele boeket van je machtige én onmachtige kanten? Onderzoek & speel! 

Voor stellen en singles. Zwarte Tantra cursussen zijn net als Witte Tantra niet gericht op sexuele gemeenschap. Ze zijn wel spannend & erotisch. Voor sommige deelnemers kunnen Zwarte Tantra cursussen, vooral op het psychische vlak voor aanvang, als spannend worden ervaren. Daarom is 't gevoel van totale bevrijding, ruimte en lucht nadien dan ook vaak zo groot. Geklede & ontklede programma onderdelen/ lingerie. Tussendoor draag je een omslagdoek. Zorgvuldige opbouw.

 

Dat wat we in onszelf onderdrukken remt onze volle kracht en levenslust en leidt ons af van onze taak in dit leven.
In tegenstelling tot wat soms verkeerd geïnterpreteerd of
begrepen wordt, heeft Zwarte Tantra dus niets met duistere krachten buiten onszelf te maken. In essentie belichamen wij elke aanwezige kracht en tegenstelling  in het universum. Zwarte Tantra brengt op speelse wijze onze eigen afgedekte oer krachten aan het licht, het grondt je in het leven, schenkt helderheid aan je diepste ervaringen van liefde en laat je kennismaken met al haar dimensies en verschijningsvormen. 


Zwarte Tantra gaat over de diepere wortels van ons wezen. Door onze schaduwkanten te omarmen kunnen we onze diepste liefde ontmoeten. Zwarte Tantra is openend, speels, verrassend(!), verdiepend, ondeugend en soms ook kinky. Onze Zwarte Tantra cursussen bieden je een veilige en geïntegreerde bedding om eens laagdrempelig  te snuffelen aan bdsm, mindplay of Shibari, of om hier juist diep en verbonden vanuit je eigen Tantrische aard in te gaan. Niets moet, maar wie weet wat het je allemaal brengt als het wel mag... So let's playZwarte Tantra yoga is een onmisbare en waarachtige schakel op het pad naar zelfverwerkelijking, vrijheid, verbondenheid en eenwording met onze natuur. Over al onze oerangsten en vooral de angsten over onszelf. Over 'Wat als we echt onszelf zijn?' Juist dan komt het goed!

Witte Tantra of Zwarte Tantra... Help! Welke Tantra cursus past nu het best bij mij of ons?

Antwoord: Alles... en iedere Tantra cursus wordt met evenveel zorg, integriteit en laagdrempelige opbouw aangeboden!
Alle twee soorten Tantra vullen ze elkaar aan als harmonieus boeket en zijn evenveel aan te raden omdat ze bij elkaar de hele kern van jouw wezen raken.  Slechts de ingang is anders. Staar je dus niet teveel dood op de begrippen Wit of Zwart. In de basis zijn ze even waardevol en interessant omdat de technieken, het fundament van het tantrische gedachtegoed en de veilige opbouw hetzelfde is. Mocht je het nu helemaal niet meer weten: prima. Want elk leerproces en dus ook Tantra begint met verwarring. Tantra is een levenswijze. Een open ruimte waar je blijft leren en ontwikkelen. Gewoon ergens beginnen dus. Komt goed! Wij zijn er voor je ook wanneer je dit leest omdat je het sowieso allemaal nog wat spannend vindt. 

 

In chakra termen:

Transformerende Witte Tantra yoga omhelst en opent alle delen van je wezen. Het neemt de verbinding en de samenhang tussen alle chakra's als uitgangspunt. Het spirituele, erotisch en het dierlijke. Daarmee is het wellicht de meest brede en meest diepgaande vorm van Tantra. Wij zien het als de brede basis van alle andere soorten Tantra en Tantra cursussen.


De speelse, diepgaand verbredende en soms licht kinky Zwarte Tantra yoga heeft het wortel chakra als uitgangspunt. Vanuit hier opent je gehele wezen. Een aardse geworteldheid in het leven, in je macht en je onmacht, zonder teveel taboes of verkramping vanuit je opvoeding, angst of cultuur ligt aan de basis van een gezond en energiek lichaam en rustige geest.
 

About monogamy or polyamory

Tantra moves beyond any form, meaning, personal opinion or culture.
It all starts by loving yourself.  Second mission is to love life. Within that we can love others.

This is why Tantra also has no meaning about monogamy and polyamory.

It simply doesn't have any fixed answer about anything. 

Tantra is about dedication and living our inner truth. In the here & now.
Tantra is all about opening to the 
divinity of life ánd to the vulnerability of being human
Integrating both aspects of life and all directions of truth in ourselves.

And of course: if you touch the soul of more lovers, you're open for ´the one´.
And if you can totally love one other person, you can touch the soul of all. 

It's just very human to feel a great capacity of love ánd a reasonable fear of losing the ones we love.

Tantra helps you to be safe within your relation(s) and at the same to time

it supports you to walk and share your own unique inward journey.
Life is meant to live a meaningful life of joy, love and inner truth.

We're happy to meet you at our Tantra community.
Always starting with a warm cup of tea,

 among people just like you.