Tantra trainingen, workshops & opleiding

Body2chill®

Interesse om deel te nemen? 

Dan graag het registratieformulier hierboven invullen. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Je wordt dan op korte termijn gebeld om samen te kijken of er nog plek is en of wij je/ jullie deelname definitief kunnen maken.

Ma - Zat: 11:00 - 19:00

My dream told me: if you want to live truly happy, you have to be like water.

Body2chill® biedt al bijna 30 jaar excellente Tantra trainingen, Tantra opleiding en relatiesupport voor singles & stellen.
Gericht op verdieping van lichaamsbewustzijn en intimiteitsbeleving met begrip van, en respect voor, de diepe kern van Tantra. Mooie locaties met heerlijk eten, vakkundige begeleiding en de kennis van groeiprocessen welke je op dit niveau van ons mag verwachten. Een ontspannen én spannende plek waar krachten bundelen, maskers onnodig zijn, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem & harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor 't leven. 

Over ons logo: Wat je ziet is een dopamine molecuul.

Het natuurlijke geheel lichaamseigen liefdeshormoon 

waardoor je bij de Tantra trainingen van Body2chill® 
zo heerlijk flow, liefde, verbinding en bliss kunt ervaren.

Stijlvol en vertrouwd in intimiteit & sensualiteit 

Over Body2chill® en de dagelijkse waarde van Tantrisch boeddhisme

Body2chill® is een ideële stichting en is BTW vrijgesteld. Wij werken met een groot team gedreven vrijwilligers.
Ons doel is het bereikbaar maken, beoefenen en vieren van het traditionele Tantrisch boeddhistische gedachtegoed met een frisse vertaling naar onze tijd. Het Tantrisme streeft naar een zo natuurlijk mogelijke levenswijze. Het ziet het persoonlijke en het algemene belang van een balans tussen geestelijk & lichamelijk welzijn. Het zegt: innerlijke stabiliteit, persoonlijke vrijheid, een sterke dierlijke intuïtie en een extatisch lichaam behoren tot onze ware onafgedekte staat van zijn. Het biedt eeuwenoude praktische technieken en waardevolle inzichten om deze natuurlijke ongelaagde staat binnenin onszelf te herinneren, erbinnen te verblijven en samen te zijn. Van hieruit kunnen we ons opbouwend, krachtig en waarachtig verbinden met anderen en met onze unieke levensbestemming in liefde, werk en tijdens de opvoeding van onze kinderen. 

Visie op Tantra, intimiteit en sexualiteit & kaders waarbinnen wij werken

Tantra heeft diepe wortels vanuit het Tantrisch boeddhisme. Tantra sluit meer dan ooit aan op deze tijd. Een tijd waarin onze
wereld snel verandert. Wij worden ons bewust dat wij het zelf zijn die staan, ervaren, voelen en teweeg brengen binnen ons zelf en om ons heen. Nu op dit moment. Tantra betekent web, verbondenheid, samenhang, weefgetouw of diepste inzicht.
Tantra omhelst elk aspect van intimiteit en de dynamiek van het leven. Het woord Tantra wordt soms geleend om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit kan verwarrend werken. Tantra is de kunst om zo natuurlijk en oorspronkelijk mogelijk te leven. Je zou kunnen zeggen: Tantra gaat over 'human potential' en duurzaamheid op het gebied van liefhebben en vreedzaam samenleven. Het gelooft in een direct verband tussen de innerlijke vrede in ons lijf en de vrede om ons heen.

 

Activiteiten van Body2chill® zetten niet aan tot specifieke primair sexueel gerichte handelingen. Centraal staan
zelfontplooiing, respectvolle geïntegreerde aanraking, seksuele heelheid, heling van trauma's en ontmanteling

van destructieve egopatronen met als doel om ruimte te creëren voor de liefde en het leven in al haar volheid.

 

Over onze Tantra cursussen
Het Tantrisch boeddhisme onderzoekt het verlangen omdat we daardoor onszelf leren kennen. Je eigen innerlijke reis staat centraal welke je van daaruit kunt delen met anderen. Een gecombineerd lichamelijk en spiritueel pad. Waarachtig & binnen ieders grenzen. Ons Tantra cursus programma is bedoeld voor allen die zich breder dan alleen op het sexuele vlak willen ontwikkelen. Dus niet geschikt wanneer je primair zoekt naar een spannende beleving of erotisch entertainment. Dan loop je bij ons vast. Dat gezegd hebbende zal je door de  geïntegreerde beleving van je  geest en lijf waarschijnlijk juist een veel diepgaandere en meer verbindende  beleving van intimiteit en erotiek ervaren. En juist dat is vaak nog veel erotischer!

ནང གི Inner ནུས Peace

Dat is de essentie van wat ik in 1991 zag in Tibet, wat ik hoorde in de diepte van hun stemmen, leerde in hun kloosters en voelde in hun ogen: ze dachten niet in concepten als hemel & hel en hoefden in hun hoofden en in hun harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen. Ze wáren de aarde en leefden hun spiritualiteit.
-Han- 

Oprichter & Initiator Sinds 1994

Je zal mij het Tantra programma, het team, de opleidingsgesprekken en Satsangs zien leiden. Ik richt mij binnen de trainingen op het grotere overzicht; de groepsdynamiek, de veilige bekadering en het bewaren van het Tantrisch boeddhistische gedachtegoed.

 

 HBO geschoold therapeut SPH - Dans & Kunst, Activiteitenbegeleiding, Chinese geneeskunde TCM, Docentenbevoegdheid: theorie en methode binnen zorg & welzijn en Sport, CMV en Nederlands binnen het reguliere onderwijs, Post universitair Nederlands NT2
Met al deze studies kon ik gelukkig eindelijk gewoon Tantra leraar worden ;-))

Dank aan

Dankbaar voor de liefdes en vriendschappen in mijn leven dankzij wie ik de diepte en de vele gezichten van liefde mag ervaren en uitdragen. Dank ook aan mijn 1e Tibetaanse Lama en Tulku Lobsang, Osho, Daniel Odier, Vasanti, Pema, Dez & Ista, Gorakh & Swami Ganga, Margo Anand, Bruce Lion, John Hawken, Pema,Rex,  Santoshi, Niten, Elaine, Matt & Robin, al onze cursisten en en de bijzondere tijdgeest waarin wij nu samen leven en waarbinnen wij ons licht mogen laten schijnen.

Quote

'Het fascineert mij hoe vormen ongemerkt in elkaar overvloeien. Een tak naar een stam. De heup van een vrouw naar haar buik, haar oksel en borst. Elke vorm komt ergens uit voort, stroomt ergens naar toe. Alles in verbinding. Wanneer de mens goed kijkt snapt hij het. Hij zal stoppen met oorlog voeren en willen reizen, spelen, vrijen en dansen!'

Han & Sapundra

'Het voelt als bovenkomen,

in een wereld andersom.

"Hé ik blijf drijven.. in plaats van dat ik val."

Wat een magnifiek gevoel.

Ik was bang te verdrinken maar ik was het al...'

Sapundra is mijn Tantrisch boeddhistische naam, wat betekent 'leef je bestemming'. Dat probeer ik vanaf 1994 als initiator van Body2chill® en kunstenaar, levend voor schoonheid, passie, echtheid, diepgang en mensenwerk. 

Mijn eerste levenslessen

Ze begonnen in een Nederlands-Indisch gezin waarin het eten heerlijk was maar de trauma's, als gevolg van oorlogskampen nog dagelijks onderhuids aanwezig waren.  Ook wij kinderen kregen angst voor het tonen van onze kwetsbaarheid en wij voelden pijnlijk hun onmacht voor het nemen van verantwoording voor hun geluk en het onze. Intuïtief merkte ik dat het van levensbelang zou worden om op eigen kracht mijn gevoelswereld te ontwikkelen. Vanaf mijn 13e verdiepte ik mij in het boeddhisme dat mij een bron in mijzelf leerde kennen. Elke Tantra training zie ik terug wat ik als kind al voelde: kwetsbaarheid is het enige dat ons mensen geluk brengt, ons kan helen en verbindt. 

Dit is wat ik te vertellen heb

Inspiratie is het sleutelwoord.

Ik merk steeds weer dat ik mag leren ontvangen, dan pas kan (door)geven. Als een antenne geworteld in de aarde en als een bloem openend naar de zon. Ontvankelijk voor trilling, golven, stromingen en onderstromen. Leven ‘in spirit’ betekent voor mij vol proberen te leven met wat tot mij komt en door mij heen stroomt.

Persoonlijk geluk bestaat niet in mijn visie. Wij zijn een doorgeefluik. De kunst is om ons te laten (ver)vullen. Als een trechter die ontvangt. Receptief, dan pas productief. Te leren om alles tot ons te nemen wat tot ons komt. De natuur, kunst, een tegenslag, een lach, mijn adem, de maan, een aanraking van de zon, het water, de wind, een ander mens… Met Tantra beoefen ik de levenskunst om mij te laten absorberen door iedere smaak van het leven tot ik doordrenkt ben. Alles wat ik van daaruit produceer aan handelingen, materie, woorden en liefde klopt dan voor mijn gevoel ook veel meer en draagt bij aan wat 'moet zijn'. Opbouwend of juist ruimte makend.

Na het ontvankelijke in mij voel ik meestal pas de daadkracht in beeld komen; de kunst om te voelen wanneer de energie duidelijk bolt in mij wezen. Om dit dan te herkennen 'als een bal die ergens voor een doel ligt'. Een bal die erin getrapt wil worden. En die trap ik er dan meestal ook in. Anders wordt ik ongelukkig en stuurloos. Een goddelijke voorzet herken je in heel je lijf, dus dat is gemakkelijk. Dit is voor mij de kern van Tantrisch leven, mindfulness, innerlijke vrijheid, liefde en geluk: proberen een zo goed mogelijk doorgeefluik te zijn van het leven in al haar kleuren, tonen, geduld en daadkracht.

Hoe Tantra in mijn leven kwam 

In de jaren voordat ik op mijn 50e nog trotse papa ben geworden, heb ik veel gereisd. Ik leerde van culturen waarin leven met de dood en het dierlijke meer verweven lijken dan bij ons. Ik ben nooit actief op zoek gegaan naar Tantra.

 

Ze zeggen: Tantra vindt jou. Mijn eerste initiaties heb ik gekregen in Tibet in 1992. Hoewel ik toen nog totaal niet wist wat Tantra was kreeg ik steeds meer interesse in wat ik er leerde, voelde en zag. Het viel mij vooral op dat de Tibetanen die ik ontmoette niet dachten in concepten als 'hemel en hel'. Zij hoefden in hun hoofden en harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen... In de diepte van hun stemmen wáren zij de aarde en in de rust van hun geest leefden zij hun spiritualiteit.

 

Het was alsof ik thuis kwam en al mijn innerlijke puzzelstukjes op de plek vielen, ook mijn donkere en dierlijke kanten. Dit laat Tantra mij zien: alles is er al! Wanneer het mij lukt om ontvankelijk te zijn dan hoef ik het leven niet tegen te houden. Ik mag toelaten dat het mij vindt en wat het met mij doet. Vertrouwend dat elke ervaring mij thuis brengt en verbindt met de realiteit en magie van het leven zelf.

Huid, adem, liefdesgloed & eros!

Tijdens iedere Tantra training voor Body2chill® word ik bijgestaan door 'mooie inspirerende tantrische vrouwen' die mij na staan en die leven vanuit hun grotere hart. Ik ervaar ze als krachtig in hun vrouw-zijn qua lichaamsbewustzijn, geestelijk bewustzijn en erotiek. Zij weten ieder op hun eigen wijze, ook in het dagelijks leven en in de liefde, de kern van Tantra te raken en nemen jou en mij daarin mee.

Buiten het samen voordoen van oefeningen hebben zij ieder hun unieke inbreng en kwaliteiten en zullen zij elk met hun eigen kleur en smaak bijdragen aan de betreffende training.

Bij iedere Tantra cursus kan je in de agenda zien welke vrouwelijke tantrica je dan naast mij ontmoet.
Wanneer van toepassing staat in de agenda ook de vermelding naar hun eigen website of bedrijf.

Shakti de vrouwelijke pool

'Ik ben alles!

Poeslief, troostend zacht én ondeugend stout...'

Kijk eerst in de agenda bij de activiteit waar jij moet zijn!

Training Locatie 1 - Cordium

NB: tot eind 2020 kans is er vertraging vanuit Noordelijke richting door verbouw Waalbrug. Vertrek op tijd: zeker 15 minuten vertraging.

 • De Ruyterstraat 65  Nijmegen | 6512GB | NL

Met de auto: Rondom Cordium is het betaald parkeren!
Bij de Doctor Jan Berendsstraat, op 8 minuten lopen achter Cordium, is parkeren goedkoper en avonds plus zondag gratis.

Voor parkeergarages en parkeerzones zie: info​
 

Met de trein: Dit is een goede optie. Cordium ligt vlakbij het centraal station Nijmegen op 10 min. lopen.

Jouw benodigdheden vind je in de agenda bij de betreffende activiteit. 

Tijdens Tantra weekend cursussen kunnen wij je voor slechts  €15 een eenvoudige slaapplek bieden. Douches aanwezig.

*Voor deelnemers van de Tantra jaaropleiding is slapen  gratis.
 

Je kunt ook elders je overnachting boeken. Dan graag om 09:30 weer aanwezig voor gezamenlijk ontbijt. Meer info. 

Training Locatie 2 - De Piramide

 • Munnikhofsestraat 28  Gendt Gelderland

          Net achter Nijmegen | 6691HH | NL

Per auto: Mooie rit over de dijk! Gratis parkeren.

Per bus: !Let op wanneer je met het openbaar vervoer vanuit Arnhem komt, stap dan uit bij de Molenstraat in Gendt (niet bij de Molenstraat in Angeren)!

Per trein: eerst naar Arnhem/ Nijmegen en dan de bus.

 • In Nijmegen | NL

Therapie Locatie 
Love coaching & relatiesupport 

Bij boeking ontvang je het adres. Gratis parkeren mogelijk.

Leuke verblijftips elders:​ Tip 1, Tip 2Tip 3, Tip 4Tip 5

Benodigdheden & kledingadvies

Wat heb ik nodig? 

Overtrek hoeslaken voor op je matras (2 m x 80 cm of groter), 1 badlaken én 1 handdoek, wollen of fleece dekentje, gemakkelijke kleding waarin je je fijn en mooi voelt, lingerie en omslagdoek of hamamdoek.

 

*Neem vanuit hygiënisch oogpunt tevens mee: handgel, papieren tissues, een kleine thermoskan voor water of thee (thee is aanwezig). Verder adviseren wij papieren mondkapjes om als je dat wenst langer dan 15 minuten in intiemere nabijheid te kunnen zijn dan 1, 5 meter van iemand anders dan je eigen partner. (Papieren mondkapje ter plekke: 1,50).

Neem als je dat fijn vindt ook massageolie mee of koop ter plekke onze super heerlijke Body2chill® massageolie: 100 ml in een mooi flesje voor € 10 (ook leuk als cadeau idee).

Indien je blijft slapen heb je dit nodig: slaapzak of dekbed, kussensloop, toilet artikelen. Douches zijn aanwezig.

Belangrijk: check ook even de lijst met benodigdheden in de agenda bij de betreffende activiteit. Soms heb je wat extra's nodig. 

Betreft lingerie

 

Vooraf gezegd geldt: chique of gedurfde lingerie draag je vooral voor jezelf. Zie het als een stukje theater waarin je ook eens die rol van verleidster of verleider mag innemen. Het is dus altijd goed. Het accent van onze trainingen ligt überhaupt op persoonlijke groei en hartsverbinding en dat zit allemaal binnenin.
 

Met lingerie bedoelen wij onderkleding waarin je jezelf mooi, erotisch of ondeugend voelt. Het kledingsadvies is altijd een beetje afhankelijk van de soort training waaraan je deelneemt. Voor de Zwarte Tantra en de meer erotische trainingen wil je wellicht iets stouters dragen. Voor de gewone Witte Tantra weekenden en onze Tantra Massage trainingen is het fijn wanneer je er leuk uitziet en het confortabel lekker zit.

 

Tip voor de heren: 
Dameslingerie kan je op genoeg plekken kopen. Stijlvolle herenlingerie is soms echter wat moeilijker te vinden. Jij kunt bijvoorbeeld hier terecht of hier voor stoere wikkelbroeken.

De natuurlijke weg

Echtheid & verbinding
Body2chill® biedt al meer dan 25 jaar excellente Tantra trainingen voor stellen en individuele deelnemers. Een waarachtige én spannende plek met deskundige begeleiding en kennis van groeiprocessen. Waar maskers onnodig zijn, krachten bundelen, lovers elkaar ontdekken
en herontdekken, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem en harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor het leven. Een mooie plek van echtheid en verbinding. 
Prachtige locaties en lekker eten.

Gemêleerd publiek

Onze Tantra cursussen worden met name bezocht door middelbaar en hoger opgeleide deelnemers of autodidacten met HBO/ academisch denkniveau.
 Gemêleerd publiek dus waaronder veel ondernemers en ZZP'ers, eigenzinnige en creatieve geesten, deelnemers die met lichaamsbewustzijn bezig zijn of daarmee werken, ontwerpers en vernieuwers, ‘frisse groene geesten', levensgenieters en levenverdiepers en leidinggevenden over anderen en vooral over hun eigen leven.  Wij zijn er dus voor jou! Omdat je persoonlijke ontwikkeling, verbinding en bezieling belangrijk vindt en het bewustzijn hebt om, ook wanneer het moeilijk wordt, deze levensprocessen binnen jezelf te plaatsen en je te openen voor jouwzelf en het geluk van deze mooie wereld om ons heen!

Liefdesgloed, huid, adem & harten!

Onze Body2chill® support group 

Petra & Cris (NL) | Caspar (NL) |  Jacqueline (NL) | Francoise en Rene (NL) |  Jacqueline (NL) | Iris & Barry | Anita & Mario

Deze waardevolle assistenten zijn allemaal vrijwilligers.

Zij assisteren ons met name op het praktische vlak en
zijn aansturend aanwezig bij praktische zaken zoals de ontvangst, het eten, opruimen etc. Assistenten hebben tevens een signalerende- en ondersteunende functie 

naar ons toe. Zo bespreken wij bijvoorbeeld tijdens het

eten altijd even het groepsproces binnen dat Tantra cursus weekend. Tijdens de Tantra cursus zelf zijn onze assistenten gewoon deelnemers met hun eigen leerprocessen. Inhoudelijk/ coachend ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de trainers die de betreffende Tantra cursus begeleiden. 

Vrijwilligersregeling

WE ARE CREATION... 

SO WHAT DO WE WANT TO CREATE?
 

LET'S ENJOY AND BE CONSCIOUS WHEN WE MEET, TALK, TOUCH, GIVE OPINIONS, MOVE THINGS AROUND ON THIS PLANET.
OR... JUST SHARE OUR BIGGEST LOVE!

About this powerful small picture left: 'Das Weltall'.
By: Hildegard van Bingen | Born: 1098!
Medieval miniature. The whole cosmos reflected in one yoni. Believe it or not, but it was blessed by the Pope at that time.
I think without seeing the Tantric aspect it really was about... :-)

Juicy Tantra with a heart & a soul

HIGH CLASS   TANTRA   COMMUNITY
Tantrisch boeddhisme Training & coaching


Body2chill
® staat voor: 
Verdiepende exclusieve Tantra cursussen om jouw leven en de wereld in liefde te verrijken.

Aangeboden vanuit respect voor- én kennis van de traditionele achtergrond van Tantra
en haar wortels in het Tantrisch boeddhisme, vertaald naar de adem van onze nieuwe tijd.

 

Intimiteit bij Body2chill®
Het Tantra aanbod van Body2chill® kan als verruimend, verfijnd, sensueel, erotisch, spannend en bevrijdend worden ervaren. 
Al onze Tantra trainingen zijn gericht op
sexuele heelheid en hartsverbinding, ze
zetten niet aan tot primair slechts sexueel
gerichte handelingen. Centraal staan zelf-

ontplooiing, verdieping intimiteitsbeleving,
respectvolle geïntegreerde 
aanraking, het

ervaren van eenheid & flow, empowerment,
leven met je grenzen en mogelijkheden en ontmanteling van destructieve egopatronen met als doel ruimte te creëren voor het hart met al haar aspecten en in al haar volheid.

 

 • Stellen kunnen intiemere oefeningen met met hun partner doen of wisselen. Kijk ter plekke wat goed voelt. Singles wisselen. 

 

Aanbod: 

 • Witte Tantra weekend retreats
  Tantra cursus voor singles & stellen

 • Zwarte Tantra weekend retreats
  Tantra cursus voor singles & stellen

 • Tantra massage weekend cursus
  Tantra training voor stellen

 • Tantra workshop dagen voor stellen

 • Tantra workshop dagen voor singles

 • Relatie therapie voor Tantrische koppels

 • Erotisch uitgaan voor liefdeskoppels

Helder | Stijlvol | Vertrouwd | Down to earth

Erbij zijn? Selecter de betreffende training op het registratieformulier hierboven. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Je wordt dan op korte termijn gebeld om samen te kijken of er nog plek is en of wij je/ jullie deelname definitief kunnen maken.

Maandag-Zaterdag 11:00-19:00

 • Facebook - White Circle

Meest gestelde vragen vind je hier.

Over boeddhistische stichting Body2chill®

KvK No  09140968 | RSIN 812804168/01

Bank  NL55 INGB 0000751168 

Body2chill, Nijmegen [ BIC: ING BNL 2A ] 

Zoals je voelt is deze website met veel liefde, eigenheid, creativiteit en zorg in jaren samengesteld. Ga hier alsjeblieft met evenveel integriteit mee om. Kopieer niets of als het je inspireert vermeld dan 'Body2chill Tantra' als jouw bron. Dank je!