Tantra trainingen, workshops & opleiding

Body2chill®

Erbij zijn? Reserveer je Tantra activiteit op het formulier hierboven. Dit duurt zo'n 2 minuten. Je wordt dan op korte termijn gebeld om te kijken of er nog plek is en of wij je/ jullie deelname definitief kunnen maken. 

* Indien je vaker bent geweest of de opleiding volgt ben je vrij om ons direct te bellen. Je hoeft dit formulier dan niet persé in te vullen.

Ma - Zat: 11:00 - 19:00

My dream told me: if you want to live truly happy, you have to be like water.

Body2chill-Tantra-Logo.png
Body2chill-Tantra-Logo.png

Body2chill® biedt al bijna 30 jaar excellente Tantra trainingen, bijeenkomsten en relatiesupport voor singles & stellen.
Gericht op verdieping van lichaamsbewustzijn en intimiteitsbeleving met begrip van, en respect voor, de diepe kern van Tantra. Mooie locaties met heerlijk eten, vakkundige begeleiding en de kennis van groeiprocessen welke je op dit niveau van ons mag verwachten. Een ontspannen én spannende plek waar krachten bundelen, maskers onnodig zijn, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem & harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor 't leven. 

A safe and warm place to go deep & be yourself

A warm welcome to our tantric buddhist Tantra community. We enjoy to offer you a warm and safe place to stretch your molecules and break on through to the other side. A professional and exiting spot to really open up, to more and 

more dismantle the destructive power of ego by melting into our hearts, to experience healing, to feel human: free &

authentic in spirit & body, to enjoy and rest your mind, to shelter, to cuddle and to share love, to deepen intimacy, to flower and live your beauty, to grow wise and stay new, to network and to contribute, to be juicy and to explore love!  

Over ons logo: Wat je ziet is een dopamine molecuul.

Het natuurlijke geheel lichaamseigen liefdeshormoon 

waardoor je bij de Tantra trainingen van Body2chill® 
zo heerlijk flow, liefde, verbinding en bliss kunt ervaren.

Dopamine-logo-body2chill.svg.png

Stijlvol en vertrouwd in intimiteit & sensualiteit 

Over Body2chill® en de dagelijkse waarde van Tantrisch boeddhisme

Body2chill® is een besloten ideële stichting en is BTW vrijgesteld op levensbeschouwelijke gronden. Wij werken met een team gedreven vrijwilligers. Ons doel is het bereikbaar maken en beoefenen van het traditionele Tantrisch boeddhistische gedachtegoed met een frisse vertaling naar onze tijd. Het Tantrisme streeft naar een zo natuurlijk mogelijke levenswijze. Het ziet het persoonlijke en algemene belang van een balans tussen geestelijk & lichamelijk welzijn. Het zegt: innerlijke stabiliteit, persoonlijke vrijheid, een sterke dierlijke intuïtie en een extatisch lichaam behoren tot onze ware onafgedekte staat van zijn. Het biedt eeuwenoude praktische technieken en waardevolle inzichten om deze natuurlijke ongelaagde staat binnenin onszelf te herinneren, erbinnen te verblijven en samen te zijn. Van hieruit kunnen we ons opbouwend, krachtig en waarachtig verbinden met anderen en met onze unieke levensbestemming in liefde, werk en tijdens de opvoeding van onze kinderen. 

Visie op Tantra, intimiteit en sexualiteit & kaders waarbinnen wij werken
Tantra heeft diepe wortels vanuit het Tantrisch boeddhisme. Tantra sluit meer dan ooit aan op deze tijd. Een tijd waarin onze
wereld snel verandert. Wij worden ons bewust dat wij het zelf zijn die staan, ervaren, voelen en teweeg brengen binnen ons zelf en om ons heen. Nu op dit moment. Tantra betekent web, verbondenheid, samenhang, weefgetouw of diepste inzicht.
Tantra omhelst elk aspect van intimiteit en de dynamiek van het leven. Het woord Tantra wordt soms geleend om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit kan verwarrend werken. Tantra is de kunst om zo natuurlijk en oorspronkelijk mogelijk te leven. Je zou kunnen zeggen: Tantra gaat over 'human potential' en duurzaamheid op het gebied van liefhebben en vreedzaam samenleven. Het gelooft in een direct verband tussen de innerlijke vrede in ons lijf en de vrede om ons heen.

 
Tantra cursussen van Body2chill® zetten niet aan tot specifieke primair sexueel gerichte handelingen. Centraal staan zelfontplooiing, geïntegreerde aanraking, seksuele heelheid, heling van trauma's en ontmanteling van destructieve egopatronen met als doel om ruimte te creëren voor de liefde en het leven in al haar volheid.
 
Huid, Adem, Liefdesgloed & Eros.
Het Tantrisch boeddhisme onderzoekt het verlangen omdat we daardoor onszelf leren kennen. Je eigen innerlijke reis staat centraal welke je van daaruit kunt delen met anderen. Een gecombineerd lichamelijk en spiritueel pad. Waarachtig & binnen ieders grenzen. Ons Tantra cursus programma is bedoeld voor allen die zich breder dan alleen op het sexuele vlak willen ontwikkelen. Dus niet geschikt wanneer je primair zoekt naar een spannende beleving of erotisch entertainment. Dan loop je bij ons vast. Dat gezegd hebbende zal je door de  geïntegreerde beleving van je  geest en lijf waarschijnlijk juist een veel diepgaandere en meer verbindende  beleving van intimiteit en erotiek ervaren. En juist dat is vaak nog veel erotischer!

ནང གི Inner ནུས Peace

Dat is de essentie van wat ik in 1991 zag in Tibet, wat ik hoorde in de diepte van hun stemmen, leerde in hun kloosters en voelde in hun ogen: ze dachten niet in concepten als hemel & hel en hoefden in hun hoofden en in hun harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen. Ze wáren de aarde en leefden hun spiritualiteit.
-Han- 

Oprichter & Initiator Sinds 1994

Je zal mij het Tantra programma, het team, de opleidingsgesprekken en Satsangs zien leiden. Ik richt mij binnen de trainingen op het grotere overzicht; de groepsdynamiek, de veilige bekadering en het bewaren van het Tantrisch boeddhistische gedachtegoed.

 

 HBO geschoold therapeut SPH - Dans & Kunst, Activiteitenbegeleiding, Chinese geneeskunde TCM, Docentenbevoegdheid: theorie en methode binnen zorg & welzijn en Sport, CMV en Nederlands binnen het reguliere onderwijs, Post universitair Nederlands NT2
Met al deze studies kon ik gelukkig eindelijk gewoon Tantra leraar worden ;-))

Dank aan

Dankbaar voor de liefdes en vriendschappen in mijn leven dankzij wie ik de diepte en de vele gezichten van liefde mag ervaren en uitdragen. Dank ook aan mijn 1e Tibetaanse Lama en Tulku Lobsang, Osho, Daniel Odier, Vasanti, Pema, Dez & Ista, Gorakh & Swami Ganga, Margo Anand, Bruce Lion, John Hawken, Pema,Rex,  Santoshi, Niten, Elaine, Matt & Robin, al onze cursisten en de bijzondere tijdgeest waarin wij nu samen leven en waarbinnen wij allen ons licht mogen laten schijnen.

Quote

Dit is mijn formule voor geluk:

Het gaat er niet om 'wat ik ben' maar 'dat ik ben'. Dat ik 'echt' bent.

Dat ik doe wat ik moet doen, de last draagt welke ik moet dragen en laat gaan wat niet bij mij past.

Het voelt als bovenkomen, 

in een wereld andersom.

"Hé ik blijf drijven.. in plaats van dat ik val."

Wat een magnifiek gevoel! 

Ik was bang te verdrinken maar ik was het al...

Han Sapundra

Sapundra is mijn Tantrisch boeddhistische naam, wat betekent 'leef je bestemming'. Dat probeer ik vanaf 1994 als initiator van Body2chill® en kunstenaar, levend voor schoonheid, passie, echtheid, diepgang en mensenwerk. 

Mijn eerste levenslessen

Ze begonnen in een Nederlands-Indisch gezin waarin het eten heerlijk was maar de trauma's, als gevolg van oorlogskampen nog dagelijks onderhuids aanwezig waren.  Ook wij kinderen kregen angst voor het tonen van onze kwetsbaarheid en wij voelden pijnlijk hun onmacht voor het nemen van verantwoording voor hun geluk en het onze. Intuïtief merkte ik dat het van levensbelang zou worden om op eigen kracht mijn gevoelswereld te ontwikkelen. Vanaf mijn 13e verdiepte ik mij in het boeddhisme dat mij een bron in mijzelf leerde kennen. Elke Tantra training zie ik terug wat ik als kind al voelde: kwetsbaarheid is het enige dat ons mensen geluk brengt, ons kan helen en verbindt. 

Dit is wat ik te vertellen heb

Inspiratie is het sleutelwoord.

Ik merk steeds weer dat ik mag leren ontvangen, dan pas kan (door)geven. Als een antenne geworteld in de aarde en als een bloem openend naar de zon. Ontvankelijk voor trilling, golven, stromingen en onderstromen. Leven ‘in spirit’ betekent voor mij vol proberen te leven met wat tot mij komt en door mij heen stroomt.

'Persoonlijk geluk' bestaat niet in mijn visie. Wij zijn een doorgeefluik. De kunst is om ons te laten (ver)vullen. Als een trechter die ontvangt. Receptief, dan pas productief. Te leren om alles tot ons te nemen wat tot ons komt. De natuur, kunst, een tegenslag, een lach, mijn adem, de maan, een aanraking van de zon, het water, de wind, een ander mens.

Beschikbaarheid

Wat ik overdraag is de kunst om beschikbaar te zijn voor het leven. Niets doen maar binnenin volledig aanwezig te zijn voor wat zich via ieder wil manifesteren: dat is altijd samenzijn in eenheid. Nederig zou ik haast zeggen waardoor we onze grootsheid en schoonheid kunnen ervaren. 

 

Ik creëer door te ont-creëren. Door mensen een training uit het hoofd te praten komen ze leeg en zonder verwachtingen. Door de vorm van het concept ‘relatie’ te doorprikken komen ze in relatie. Door ze te ontmoedigen en nee te verkopen komen ze in hun moed en in hun eigen ‘ja’. 

 

Vanuit de diepste wortels rust, adem en aarde wordt uit het niets telkens weer iets geboren wat haar of zijn samenzijn vindt in een fantastische ontmoeting binnen een veld wat buiten en tegelijk binnenin ons allemaal ligt. Zo wordt eenzaamheid eenheid, kan 'uit de relatie stappen' juist relateren opleveren, wordt alleenzijn samenzijn en wordt controle en moeite doen vervangen door magie en gemak. 

Hoe Tantra in mijn leven kwam 

In de jaren voordat ik op mijn 50e nog trotse papa ben geworden, heb ik veel gereisd. Ik leerde van culturen waarin leven met de dood en het dierlijke meer verweven lijken dan bij ons. Ik ben nooit actief op zoek gegaan naar Tantra.

 

Ze zeggen: Tantra vindt jou. Mijn eerste initiaties heb ik gekregen in Tibet in 1992. Hoewel ik toen nog totaal niet wist wat Tantra was kreeg ik steeds meer interesse in wat ik er leerde, voelde en zag. Het viel mij vooral op dat de Tibetanen die ik ontmoette niet dachten in concepten als 'hemel en hel'. Zij hoefden in hun hoofden en harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen... In de diepte van hun stemmen wáren zij de aarde en in de rust van hun geest leefden zij hun spiritualiteit.

 

Het was alsof ik thuis kwam en al mijn innerlijke puzzelstukjes op de plek vielen, ook mijn donkere en dierlijke kanten. Dit laat Tantra mij zien: alles is er al! Wanneer het mij lukt om ontvankelijk te zijn dan hoef ik het leven niet tegen te houden. Ik mag toelaten dat het mij vindt en wat het met mij doet. Vertrouwend dat elke ervaring mij thuis brengt en verbindt met de realiteit en magie van het leven zelf.

Anne-Han-Tantra-Cursus.jpg

Shakti de vrouwelijke pool

'Ik ben alles!

Poeslief, troostend zacht én ondeugend stout...'

Tijdens de Tantra trainingen voor Body2chill® word ik bijgestaan door mijn Vlaamse partner Anne Van den Begin en/ of andere mooie inspirerende tantrische vrouwen die mij na staan en die leven vanuit hun grotere hart. Ik ervaar ze als krachtig in hun vrouw-zijn qua lichaamsbewustzijn, geestelijk bewustzijn en erotiek. Zij weten ieder op hun eigen wijze, ook in het dagelijks leven en in de liefde, de kern van Tantra te raken en nemen jou en mij daarin mee.

Buiten het samen voordoen van oefeningen hebben zij ieder hun unieke inbreng en kwaliteiten en zullen zij elk met hun eigen kleur en smaak bijdragen aan de betreffende training.

Bij iedere Tantra cursus kan je in de agenda zien welke vrouwelijke tantrica je dan naast mij ontmoet.

Benodigdheden & voorpret

Wat heb ik nodig? 

Kijk voor de benodigdheden betreft je Tantra training of bijeenkomst altijd goed in de agenda bij jouw event. Je hebt alles wat daar staat nodig.


Indien je blijft slapen heb je dit nodig: slaapzak of dekbed, kussensloop, toilet artikelen. Douches zijn aanwezig

Betreft kleding:

 

Voor kleding geldt vooral dat deze niet afknelt en comfortabel om je lijf zit. Specifiek kledingadvies vind je bij jouw activiteit in de agenda. Sommige bijeenkomsten zijn gekleed andere kunnen (deels) ontkleed zijn.

 

Betreft lingerie:

Voor een massagetraining zal lingerie niet zo'n rol spelen. Sommige Tantrische thema activiteiten kunnen hier meer toe uitnodigen. Weet: niets moet, het kan.

 

Mooie of gedurfde lingerie draag je met name, en anders in ieder geval óók, voor jezelf. Zie het als een stukje theater waarin je ook eens die rol van verleidster of verleider mag innemen. Het is dus altijd goed. Het accent van onze trainingen ligt überhaupt op persoonlijke groei en hartsverbinding en dat zit allemaal binnenin jou.

Met lingerie bedoelen wij onderkleding waarin je jezelf mooi, erotisch of ondeugend voelt. Het kledingsadvies is dus een beetje afhankelijk van de soort training waaraan je deelneemt. Voor de Zwarte Tantra en de meer erotische trainingen wil je wellicht iets stouters dragen. Voor de gewone Witte Tantra weekenden en onze Tantra Massage trainingen is het fijn wanneer je er leuk uitziet en het confortabel lekker zit.

 

Tip voor de heren: 
Dameslingerie kan je op genoeg plekken kopen. Stijlvolle herenlingerie is soms echter wat moeilijker te vinden. Jij kunt bijvoorbeeld hier terecht of hier voor stoere wikkelbroeken.

Han-Body2chill-Tantra.jpg

De natuurlijke weg

Echtheid & verbinding
Body2chill® biedt al bijna 30 jaar excellente Tantra dag trainingen, snagha bijeenkomsten en Tantra yoga weekend retreats voor stellen en individuele deelnemers. Een waarachtige én spannende plek met deskundige begeleiding en kennis van groeiprocessen. Waar maskers onnodig zijn, krachten bundelen, lovers elkaar ontdekken en herontdekken, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem en harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor het leven. Een mooie plek van echtheid en verbinding. Prachtige locaties en lekker eten.

Gemêleerd publiek

Onze Tantra cursussen worden met name bezocht door middelbaar en hoger opgeleide deelnemers of autodidacten met HBO/ academisch denkniveau.
 Gemêleerd publiek dus waaronder veel ondernemers en ZZP'ers, eigenzinnige en creatieve geesten, deelnemers die met lichaamsbewustzijn bezig zijn of daarmee werken, ontwerpers en vernieuwers, ‘frisse groene geesten', levensgenieters en levenverdiepers en leidinggevenden over anderen en vooral over hun eigen leven.  Wij zijn er dus voor jou! Omdat je persoonlijke ontwikkeling, verbinding en bezieling belangrijk vindt en het bewustzijn hebt om, ook wanneer het moeilijk wordt, deze levensprocessen binnen jezelf te plaatsen en je te openen voor jouwzelf en het geluk van deze mooie wereld om ons heen!

Liefdesgloed, huid, adem & harten!

Body2chill® support group 

De waardevolle assistenten van Body2chill® zijn allemaal vrijwilligers. Zij assisteren ons met name op het praktische vlak en zijn aansturend aanwezig bij praktische zaken zoals de ontvangst, het eten, opruimen etc. Assistenten hebben tevens een signalerende- en ondersteunende functie naar ons toe. Zo bespreken wij bijvoorbeeld tijdens het eten altijd even het groepsproces binnen dat Tantra cursus weekend. Tijdens de Tantra cursus zelf zijn onze assistenten gewoon deelnemers met hun eigen leerprocessen. Inhoudelijk/ coachend ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de trainers die de betreffende Tantra cursus begeleiden. 

Vrijwilligersregeling

WE ARE CREATION... 

SO WHAT DO WE WANT TO CREATE?
 

LET'S ENJOY LIVE AND LOVE AND BE CONSCIOUS WHEN WE MEET, TALK, TOUCH, GIVE OPINIONS, BUY PRODUCTS OR MOVE THINGS AROUND ON THIS PLANET.

'Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit'. -Loesje-

250px-Clitoris_anatomy_labeled-en.svg.png

The inner anatomy of the yoni, the vagina. Only discovered in 1985 through MRI scans!

About this powerful small picture left: 'Das Weltall'.
By: Hildegard van Bingen | Born: 1098!
Medieval miniature. The whole cosmos reflected in one yoni. Believe it or not, but it was blessed by the Pope at that time.
I think without seeing the Tantric aspect it really was about... :-)

Mose-album-tantra.jpg