Tantra trainingen, workshops & opleiding

Body2chill®

Body2chill® society of
Tantric lovers

 Just one heartbeat away...

Info & boekingen gaan telefonisch
Ma - Zat: 11:00 - 18:00
*Buiten kantoortijd kan je 24/7 onze voicemail inspreken.

My dream told me: if you want to live truly happy, you have to be like water.

Body2chill® biedt al ruim 25 jaar excellente groepstrainingen, parensessies en relatietherapie voor singles & stellen.
Gericht op verdieping van lichaamsbewustzijn en intimiteitsbeleving met begrip van, en respect voor, de diepe kern van Tantra. Mooie locaties met heerlijk eten, vakkundige begeleiding en de kennis van groeiprocessen welke je op dit niveau van ons mag verwachten. Een ontspannen én spannende plek waar krachten bundelen, maskers onnodig zijn, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem & harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor 't leven. 

Over ons logo: Wat je ziet is een dopamine molecuul.

Het natuurlijke geheel lichaamseigen liefdeshormoon 

waardoor je bij de Tantra trainingen van Body2chill® 
zo heerlijk flow, liefde, verbinding en bliss kunt ervaren.

Stijlvol en vertrouwd in intimiteit & sensualiteit 

Tantra bij Body2chill®

Body2chill® is een ideële stichting, naast betaalde inzet werken wij met vrijwilligers. Wij zijn BTW vrijgesteld. Ons doel is het bereikbaar maken, beoefenen en vieren van het traditionele Tantrisch boeddhistische gedachtegoed met een frisse vertaling naar onze tijd. Het Tantrisme is een levenswijze welke het persoonlijke en algemene belang ziet van een uitgebalanceerd geestelijk & lichamelijk bewustzijn. Het zegt: innerlijke rust en 'n extatisch lichaam behoren tot onze ware onafgedekte staat.

Visie op Tantra, intimiteit en sexualiteit & kaders waarbinnen wij werken

Tantra heeft diepe wortels vanuit het Tantrisch boeddhisme. Tantra sluit meer dan ooit aan op deze tijd. Een tijd waarin onze
wereld snel verandert. Wij worden ons bewust dat wij het zelf zijn die staan, ervaren, voelen en teweeg brengen binnen ons zelf en om ons heen. Nu op dit moment. Tantra betekent web, verbondenheid, samenhang, weefgetouw of diepste inzicht.
Tantra omhelst elk aspect van intimiteit en de dynamiek van het leven. Het woord Tantra wordt soms geleend om alleen sexuele aspecten mee aan te duiden. Dit kan verwarrend werken. Tantra is de kunst om zo natuurlijk en oorspronkelijk mogelijk te leven. Je zou kunnen zeggen: Tantra gaat over 'human potential' en duurzaamheid op het gebied van liefhebben en vreedzaam samenleven. Het gelooft in een direct verband tussen de innerlijke vrede in ons lijf en de vrede om ons heen.

 

Activiteiten van Body2chill® zetten niet aan tot specifieke primair sexueel gerichte handelingen. Centraal staan
zelfontplooiing, respectvolle geïntegreerde aanraking, seksuele heelheid, heling van trauma's en ontmanteling

van destructieve egopatronen met als doel om ruimte te creëren voor de liefde en het leven in al haar volheid.

 

Het Tantrisch boeddhisme onderzoekt het verlangen omdat we daardoor onszelf leren kennen. Je eigen innerlijke reis staat centraal welke je van daaruit kunt delen met anderen. Een gecombineerd lichamelijk en spiritueel pad. Waarachtig & binnen ieders grenzen. Ons programma is bedoeld voor allen die zich breder dan alleen op het sexuele vlak willen ontwikkelen. 
Dus niet geschikt wanneer je primair zoekt naar een spannende beleving of erotisch entertainment. Dan loop je bij ons vast. Buiten dat moeten ook wij ons bewegen binnen de kaders van de wet. Dat gezegd hebbende zal je door de geïntegreerde
beleving van geest en lijf wellicht juist een meer spannende en diepgaande beleving van intimiteit en erotiek ervaren.

ནང གི Inner ནུས Peace

Dit is de essentie van wat ik in 1991 zag in Tibet, wat ik hoorde in de diepte van hun stemmen, leerde in hun kloosters en voelde in hun ogen: ze dachten niet in termen als hemel & hel en hoefden in hun hoofden en in hun harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen. Ze waren de aarde en leefden hun spiritualiteit.
-Han- 

Han

oprichter & initiator

Hbo geschoold therapeut, 
Docentenbevoegdheid

Mij zal je met name het Tantra programma en de satsang zien leiden. Staand naast Marita richt ik me vooral op het grotere overzicht; de groepsdynamiek en de programma inhoud.

Quote

'Het fascineert mij hoe vormen ongemerkt in elkaar overvloeien. Een tak naar een stam. De heup van een vrouw naar haar buik, haar oksel en borst. Elke vorm komt ergens uit voort, stroomt ergens naar toe. Alles in verbinding. Wanneer de mens goed kijkt snapt hij het. Hij zal stoppen met oorlog voeren en willen reizen, spelen, vrijen en dansen!'

Mijn levenslessen

Mijn levenslessen begonnen in een Nederlands-Indisch gezin waarin het eten heerlijk was maar de trauma's, als gevolg van oorlogskampen nog dagelijks onderhuids aanwezig waren.  Ook wij kinderen kregen angst voor het tonen van onze kwetsbaarheid en wij voelden pijnlijk hun onmacht voor het nemen van verantwoording voor hun geluk en het onze. Intuïtief merkte ik dat het van levensbelang zou worden om op eigen kracht mijn gevoelswereld te ontwikkelen. Vanaf mijn 13e verdiepte ik mij in het boeddhisme dat mij een bron in mijzelf leerde kennen. Elke Tantra training zie ik terug wat ik als kind al voelde: kwetsbaarheid is het enige dat ons mensen geluk brengt, kan helen en ons allen verbindt. 

 

Tantra heeft mij ook geholpen om mijn leven weer op te pakken toen het plotseling stilstond. In het jaar 2001 werd een abces verwijderd, waaronder een nier. De diagnose was een half jaar lang kanker. Het bleek nadien een aanlegfout vanuit de foetus fase en dus geen kanker. Hoe raar het ook klinkt, het was een shock. Ik had mij ingesteld op een laatste reis. Toen het bleek dat ik verder mocht leven heeft het mij, psychisch en fysiek, jaren geduurd om vanuit mijn bevroren gevoelstoestand het volle leven weer op te mogen vastpakken en mij op een dag weer voluit te horen lachen.  

Han & Sapundra
Mijn leven voelt als een stroom van wonderen en magie waar alles wat ik heb meegemaakt, aan pijnlijke en mooie belevenissen, een plek heeft die onmisbaar is geweest op weg naar de volgende schakel. Een mooi levenspad op weg naar mijzelf. Sapundra is mijn Tantrisch boeddhistische naam, wat betekent 'leef je bestemming'. Dat probeer ik vanaf 1994 voor Body2chill®  en als kunstenaar (zie), levend voor schoonheid, echtheid, diepgang en mensenwerk. Ik initieer en ik draag over. Daarbij bouw ik op mijn rijke ervaring en intuïtie en volg ik alles wat zich als onvermijdelijke kracht in mij ontvouwt en grootser voelt dan ik. 

Tantra is voor mij een grote universele en tijdloze bron van levenskracht en oerwijsheid. Wanneer ik Tantra overdraag ervaar ik een download waarmee ik contact kan maken. Dan 'sta ik in dienst van' en dan voelt die oerkracht als één met mij. Het voelt als een waardevolle levensreis waarbinnen ik met vallen en opstaan, egostruggle en doorvoelen de 'onzekere Han' en 'het doorgeefluik Sapundra' binnen mijzelf steeds beter heb kunnen integreren. Een pad van het hart, van intuïtie en vooral van totaliteit waar binnen ik mijn eigen rol in mijn geluk steeds beter ben gaan inzien.


Hoe Tantra in mijn leven kwam 

In de jaren voordat ik op mijn 50e nog trotse papa ben geworden, heb ik veel gereisd door Azië. Ik leerde van culturen waarin leven met de dood, het dierlijke en emoties meer verweven lijken dan bij ons. Ik ben nooit actief op zoek gegaan naar Tantra. Ze zeggen:Tantra vindt jou. De eerste Tantrische initiaties heb ik in Tibet gehad in 1992. Een Lama in een klooster riep mij bij zich en nam mij onder zijn hoede. Hoewel ik in het geheel niet wist wat Tantra was voelde ik  intuïtief dat ik hier wilde blijven. Ik kreeg beetje bij beetje meer inzicht en interesse in wat ik er leerde, voelde en zag. Ze dachten niet in termen als hemel & hel en hoefden in hun hoofden en harten dus ook nergens 'in' of 'uit' te komen... In de diepte van hun stemmen waren zij de aarde en in de rust van hun geest leefden zij spiritualiteit. Het was alsof ik thuis kwam en puzzelstukjes op de plek vielen, ook mijn donkere en dierlijke kanten. Dit laat Tantra mij zien: alles is er al. Wanneer het mij lukt om ontvankelijk te zijn dan hoef ik het leven niet tegen te houden. Ik mag toelaten dat het mij vindt en wat het met mij doet. Vertrouwend dat elke ervaring mij thuis brengt en verbindt met de realiteit en magie van het leven.

Dank aan

Mijn 1e Tibetaanse Lama's, Osho, Daniel Odier, Dez & Ista, Gorakh, Swami Ganga, Bruce Lion, Vasanti, John Hawken, Santoshi, Niten, Elaine, Margot Anand, Pema, Rex, Matt & Robin, Marita. Dank aan de liefdes in mijn leven dankzij wie ik de diepte en de vele gezichten van liefde mag ervaren en heb mogen uitdragen ook binnen Body2chill®. Dank ook aan al onze cursisten en de bijzondere openende tijdgeest waarin wij nu leven en waarop wij ons licht mogen laten schijnen.

Shakti - De vrouwelijke pool

 

Tijdens de Tantra trainingen voor Body2chill® word ik bijgestaan door mooie inspirerende tantrische vrouwen die leven vanuit hun grotere hart en die ik ervaar als krachtig in hun vrouw-zijn qua lichaamsbewustzijn, geestelijk bewustzijn en erotiek. Zij weten ook in het dagelijks leven en in de liefde de kern van Tantra te integreren en nemen jou daarin mee.

 

Buiten het samen voordoen van oefeningen hebben zij ieder hun eigen inbreng en zullen zij elk hun eigen kleur en smaak geven aan iedere training.

Bij iedere Tantra activiteit kan je in de agenda zien welke Tantrica er dan naast mij staat.

 
 
 

Kijk in de agenda bij de activiteit bij welke locatie jij moet zijn:

Locatie Cordium

NB: tot eind 2020 kans op vertraging vanuit Noordelijke richting door verbouw Waalbrug. Vertrek op tijd met name bij avondactiviteiten.

 • De Ruyterstraat 65 | Nijmegen | 6512GB | NL

Met de auto: Rondom Cordium is het betaald parkeren!
Bij de Doctor Jan Berendsstraat, op 8 minuten lopen achter Cordium, is parkeren goedkoper en avonds plus zondag gratis.

Voor parkeergarages en parkeerzones zie: info
 

Met de trein is een goede optie: vlakbij trein CS. 10 min. lopen.

Tijdens onze Tantra weekenden kunnen wij je voor slechts €15 een eenvoudige slaapplek bieden. Je kunt ook elders je

overnachting boeken. Dan graag om 09:30 weer aanwezig voor gezamenlijk ontbijt.

*Voor deelnemers aan de jaartraining is slapen kosteloos.

Locatie Piramide aan de Waal

 • Munnikhofsestraat 28 | Gendt Gelderland

          net achter Nijmegen | 6691HH | NL

Per auto: Mooie rit over de dijk! Gratis parkeren.

Per bus: Let op wanneer je met het openbaar vervoer vanuit Arnhem komt, stap dan uit bij de Molenstraat in Gendt (niet bij de Molenstraat in Angeren).

Per trein: eerst naar Arnhem/ Nijmegen en dan de bus.

 • In Nijmegen of Millingen aan de Rijn | NL

Locaties therapie &  Prive Tantra parensessies ​

Administratie en woonhuizen met praktijkruimte.
Bij boeking ontvang je het adres. Gratis parkeren.

Elders overnachten? Leuke verblijftips:​
Tip 1, Tip 2Tip 3, Tip 4Tip 5

Benodigdheden & kledingadvies

Voor de Ontmoetingsdag*, Tantric Kissing & Shiva/ Shakti workshop: 

Gemakkelijk dragende kleding & flesje water.*Voor de ontmoetingsdag tevens bij het weer passende buitenkleding.

Voor alle Tantra weekenden & voor

the 'Night of higher love' per. pers. 

Gemakkelijke kleding waarin je je mooi 

voelt, 1 groot badlaken, 2 handdoeken, omslagdoek of dekentje, toilet artikelen,
water
flesje en wanneer je wilt eigen massageolie (soms inclusief/ anders €7)

Slapers: slaapzak/dekbed, laken + sloop.

én tevens...

Stijlvolle lingerie waarin je jezelf mooi, erotisch of erg ondeugend voelt.
Als dame kan je bijv. hier & hier terecht.

Heren kunnen o.a. hier terecht. En een 

stoere fishermans broek kan ook: hier
 

Voor het massageweekend extra mee:
een sjaal met franjes.

Na Zwarte Tantra mee naar de sauna?Dan ook: handdoek, badjas, slippers.

Voor Tantra  privé voor 2: Kijk hier

Body2chill® Tantra 
Liefdesgloed, huid, adem & harten!

DE  NATUURLIJKE  WEG

Echtheid & verbinding
Body2chill® biedt al meer dan 25 jaar excellente trainingen voor stellen en individuele deelnemers. Een waarachtige én spannende  plek met deskundige begeleiding en kennis van groeiprocessen. Waar maskers onnodig zijn, krachten bundelen, lovers elkaar ontdekken
en elkaar herontdekken, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem en harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor het leven. Een plek echtheid en verbinding.

Mooie locaties en lekker eten.

Gemêleerd publiek
Onze trainingen worden vooral bezocht door hoger opgeleide deelnemers of autodidacten met een HBO/ academisch denkniveau.
Veel ondernemers en ZZP'ers, eigenzinnige en creatieve geesten, deelnemers die met hun lichaamsbewustzijn bezig zijn of werken, ontwerpers en vernieuwers, 'groene geesten', 

levensgenieters en leven-verdiepers, 
leidinggevenden over anderen of over hun eigen leven en voor al diegenen die persoonlijke ontwikkeling, verdieping en bezieling in het leven belangrijk vinden en die het bewustzijnsniveau hebben om, ook wanneer het moeilijk wordt, deze
levensprocessen binnen zichzelf te plaatsen en te groeien voor zichzelf en het geluk van de

wereld om hen heen.
Tot ziens & warm welkom,


 

WE ARE CREATION... SO WHAT DO YOU WANT TO CREATE ?
LET'S ENJOY AND BE CONSCIOUS WHEN WE MEET, TALK, TOUCH, GIVE OPINIONS, MOVE THINGS AROUND ON THIS PLANET

OR JUST MAKE LOVE...

Onze Body2chill® support group 

Eric (B) | Petra & Cris (NL) | Caspar (NL) | Katja & Joery (NL) | Hannah (NL) | Jacqueline (NL) | Barbara (NL)

Deze waardevolle assistenten zijn allemaal vrijwilligers.

Zij assisteren ons met name op het praktische vlak en
zijn aansturend aanwezig bij praktische zaken zoals de ontvangst, het eten, opruimen etc. Assistenten hebben tevens een signalerende- en ondersteunende functie 

naar ons toe. Zo bespreken wij bijvoorbeeld tijdens het

eten altijd even het groepsproces. Eenmaal binnen de training zijn onze assistenten gewoon deelnemers met hun eigen leerprocessen. 

Inhoudelijk/ coachend ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de trainers. 

Vrijwilligersregeling

HIGH CLASS   TANTRA   COMMUNITY
Tantrisch boeddhisme Training & coaching


Body2chill
® staat voor: 
Verdiepende exclusieve Tantra cursussen om jouw leven en de wereld in liefde te verrijken.

Aangeboden vanuit respect voor- én kennis van de traditionele achtergrond van Tantra
en haar wortels in het Tantrisch boeddhisme, vertaald naar de adem van onze nieuwe tijd.

 

Intimiteit bij Body2chill®
Het Tantra aanbod van Body2chill® kan als verruimend, verfijnd, sensueel, erotisch, spannend en bevrijdend worden ervaren. 
Al onze Tantra trainingen zijn gericht op
sexuele heelheid en hartsverbinding, ze
zetten niet aan tot primair slechts sexueel
gerichte handelingen. Centraal staan zelf-

ontplooiing, verdieping intimiteitsbeleving,
respectvolle geïntegreerde 
aanraking, het

ervaren van eenheid & flow, empowerment,
leven met je grenzen en mogelijkheden en ontmanteling van destructieve egopatronen met als doel ruimte te creëren voor het hart met al haar aspecten en in al haar volheid.

 

 • Stellen kunnen intiemere oefeningen met met hun partner doen of wisselen. Kijk ter plekke wat goed voelt. Singles wisselen. 

Aanbod: 

 • Witte Tantra weekend retreats
  Tantra cursus voor singles & stellen

 • Zwarte Tantra weekend retreats
  Tantra cursus voor singles & stellen

 • 2-Luiken Rode Tantra voor stellen

 • Cursus weekend Tantra massage
  Tantra training voor stellen &
   singles

 • Tantra workshop dagen voor stellen

 • Tantra workshop dagen voor singles

 • Life-coaching voor Tantrische relaties

 • Erotisch uitgaan voor koppels

 • Laagdrempelige 'Tantra privé voor 2

         Parensessies voor koppels

Helder | Stijlvol | Vertrouwd | Down to earth

KvK No  09140968 | RSIN 812804168/01

Bank  NL55 INGB 0000751168 

Body2chill, Nijmegen [ BIC: ING BNL 2A ] 

Bel ons voor deelname of info

Maandag-Zaterdag 11:00-18:00
Je kunt de voicemail van Body2chill® ook buiten kantoortijd 24/7 inspreken. Je wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Alles telefonisch: gemakkelijk, persoonlijk & afgestemd.

Wij nemen graag de tijd voor jou en wij staan voor discretie. Ook willen wij graag weten wie er bij ons komt. Jij, op jouw beurt, wilt waarschijnlijk weten of ons aanbod bij jou past. Daarom gaan al onze info aanvragen en al de Tantra boekingen per telefoon.

 • Facebook - White Circle
 • Vimeo

Zoals je voelt is deze website met veel liefde, eigenheid, creativiteit en zorg in jaren samengesteld. Ga hier alsjeblieft met evenveel integriteit mee om. Kopieer niets of als het je inspireert vermeld dan 'Body2chill Tantra' als bron. Dank je!