top of page

To be a great lover
and to harvest, celebrate 

and survive the open freedom 

and richness of our new world, 
and not to drown on the way,

your adventurous, ecstatic and juicy body 
needs to navigate on the wild oceans of love 

with a true open heart and a conscious clear mind.

The pain of humanity has grown too heavy for each of us,
and for ages there has been a lot of misunderstanding about love and life . Now the time has come for a new passionate way of living and loving in tune with existence, able to bypass all our apparent differences & shades. Our souls meeting  eachother in the greater heart of all.

-Han-

Sharing existence

on a deep level of truth

The truth of who you really are lies not in more answers but in less questions...

Inner Worlds, Outer Worlds - Part 4 - Beyond Thinking

PASSEN TANTRA
EN BODY2CHILL® 

 BIJ MIJ?

Niemand wil anders zijn. Iedereen is het.


Niemand wil kwetsbaar zijn. Iedereen is het.


Niemand wil alleen zijn. Iedereen is het.


En daarin is niemand alleen...

 

 

 


Welkom bij

Body2chill®


Een veilige, stijlvolle, inspirerende, waarachtige en warme plek om geheel jezelf te zijn,
individueel of samen,

met professionele begeleiding en gedegen kennis van groeiprocessen. Wij zijn er, ook en juist, wanneer je jezelf of elkaar eens dieper tegenkomt.

Wanneer is het nieuwe programma bekend?

Ik zie bepaalde activiteiten niet meer op de agenda staan. Geven jullie deze nog, en zo ja, hoe weet ik wanneer?

Ieder jaar rond april komen de nieuwe activiteiten op de agenda te staan. Geef je onderaan deze pagina op voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

WAT BRENGT TANTRA MIJ?

Tantra leert ons om onze ervaringen en verlangens te belichamen, om volledig deelgenoot je zijn van wat je ervaart, beleeft en wat er op je levenspad komt.

Tantra maakt de weg vrij voor 'je beste jij'. Tantra verheldert en ruimt op. Het vernieuwt je en het doet je (weer) heerlijk en onbevangen spelen.

Tantra vergroot je volwassen vermogen om jezelf als kwetsbaar mens diepgaand te mogen verbinden. Tegelijk vergroot het je vermogen om vrij te zijn in lichaam en geest. Vrij om keuzes te maken en een pad te lopen dat echt van jou is en je geluk brengt.

Tantra ondersteund je vermogen om vanuit de volwassen kant van je zijn de eigen verantwoording voor je geluk te kunnen dragen, ook over je eigen innerlijke kind. Hierdoor zullen oude levens- of liefdespijnen, karma en pijn uit je verleden en je opvoeding steeds minder bepalen hoe jij je nu voelt en in het leven staat. Noem het: volwassen autonomie en vervullende sexualiteit.

Tantra brengt je diep in je lijf en bij de ruist in je geest. Het stopt piekeren en stelpt de neurose van 'het zoeken'. Het vergroot je gevoel van richting in het leven, van (zelf)waardering en van compassie voor anderen. 

Tantra leert je om structureel en zonder slag om de arm, vanuit je ronde hart en je gerichte daadkracht, authentiek en creatief jezelf te zijn in de liefde, erotiek, opvoeding en werk. Het doet je spelen met je donkere kanten en openen naar het lichte, de spontaniteit, de magie, je intuïtie en je orgastische vermogens. 

 

Tijdens de trainingen deel je het moment, je speelt en ontdekt. Verder hoef je er niets mee. Dat alles mindfull en in het moment. Telkens opnieuw weer, als nieuw, jezelf nieuwsgierig onderzoekend. Steeds weer thuiskomend en delend vanuit je hart, met een helder hoofd en een warm bekken.

Tantra is de kunst van het geluk!

BEN IK TE Dun, Te JONG,Oud,
eigenzinnig of 
TE onzeker 
voor tantra?

Antw: Ja.... Grapje natuurlijk!
Bij Body2chill® komen volwassenen van alle leeftijden. Van ondernemers tot artsen, mensen uit de zorg, huisvrouwen, kunstenaars en leraren, waaronder een groot aantal mensen met verantwoordelijke functies. Gewone mensen zoals jij en ik met ieder hun eigen figuur, onzekerheden, kracht, verlangen naar diepgang, intimiteit, avontuur en echtheid.

 

Een HBO denkniveau is aan te raden omdat dit je helpt om de trainingen binnen je eigen levenskader te plaatsen. 

 

Je valt in jouw uniekheid niet uit de toon en bent van harte welkom om samen met andere deelnemers je
mens-zijn te delen, juist met ieders kwetsbaarheid, leeftijd, voorkeuren en eigenheid.

 

Een lichamelijke handicap/ blessure is vaak geen probleem. Gewoon een kwestie van samen creatief naar oplossingen zoeken. Bij zwangerschap graag even tevoren overleggen.


Wanneer je zwaardere vormen van autisme hebt of opspelende psychoses dan kunnen wij, of Tantra, je niet de omgeving bieden die je nodig hebt.  

wat is het verschil tussen
Witte Tantra & Zwarte Tantra?

HOE GROOT ZIJN JULLIE Tantra GROEPEN?

Onze groepen zijn wisselend van grootte, mede afhankelijk van de tijd van het jaar, de zaal en welke Tantra cursus het betreft. Bij grotere groepen hanteren wij ook meer begeleiding en assistentie. Soms zitten cursussen  een maand tevoren vol. Dus boek ruim op tijd.

Verder: Achter elke vraag zit meestal een gevoel wat je wilt hebben, dus bel ons vooral ook daarvoor even op zodat we je kunnen laten voelen wat een fijne trainingen wij bieden vanuit een goede, respectvolle, veilige, professionele en gedegen basis. Met ruimte voor alles wat je individueel of als stel tegen kan komen.

IS
Tantra-massage  het zelfde als Tantra?

Nee. Vergeet überhaupt alle ideeën vanuit klassieke of sport massage. Tantra massage is een sensuele reis vanuit een minutieuze afstemming in contact, ademhaling en aanraking. Je belichaamt je beleving, wordt de ervaring...

 

Tantra is dus ook veel breder dan alleen massage en omhelst elke dimensie van verdieping, zelfontwikkeling, aanraking en contact. Het gaat bij aanraking om diepgaande, ook op gevoelslagen rakende, geïntegreerde aanraking.
Een 'beleving' waar je samen bewust deelgenoot van bent. Het woord Tantra dan ook niet voor niets betekent verbinding, web of weefgetouw. 
De 'rol' van gever en ontvanger zal steeds meer samenvloeien en ook ontvanger train je je vermogen om steeds totaler deelgenoot te zijn van je beleving.


Tantra massage vormt onderdeel van veel van onze Tantra weekenden. 'Deep ocean of spirit & touch' biedt het meeste massage met ook technieken als ingang.

Goede vraag! Zie hier

HeB IK EEN COVIDPAS NODIG?

Nee

BENODIGDHEDEN

Kijk vooraf goed in de agenda bij de betreffende activiteit wat je nodig hebt. 

Klik hier voor agenda.

Google review

Meer dan de helft van onze deelnemers komt vaker. Velen zelfs jaren lang. Na elke Tantra cursus/ workshop ontvangen wij een warm bad aan complimenten. Deze zijn fijn voor ons maar geef ze ook waarde voor anderen door ze hier op Google te plaatsen. 

HOE KAN IK ANNULEREN EN WAT KOST DAT?

Wij hebben een duidelijke en redelijke annuleringsregeling. Voor onze annuleringsregeling klik hier.

Liefdes chemie van verliefdheid is tijdelijk. Soms een week, soms een paar jaar. Maar dan..? Wat kan je doen op eigen kracht, los van die beginnershormonen?


Onze Tantra cursussen zijn erop gericht om je de weg terug te helpen vinden. Hoewel terug nooit lukt, dus dat wordt een andere weg. Niet beginnend bij de ander of bij jouw geïntrigeerdheid of gevoel voor de ander maar beginnend bij jouzelf. Hoe wordt jij zelf het wonder! En van daaruit: hoe deel je dat wonder samen? Hoe maak je contact met jouw eigen diepe bron van energie; jouw innerlijke orgastische staat; met de grootste volheid van je open hart... Daar binnen in die kern ontmoet je de ander, als jezelf. Daar verdwijnt alles en komt alles samen. Daar binnenin zit de overlap en verdwijnt de afgescheidenheid. 

 

Dit is de essentie van wat Tantra ons laat zien. Dat dit hier op aarde de reis is van jouw ziel en van daaruit de innerlijke bron van jou passie. Tantra gaat over 'bezieling'. Het brengt je daar waar je ziel thuis komt.

 

Alleen daar diep in jezelf stopt het zoeken... Daar 'verdwijnt de sex' of ervaar je haar juist als het meest compleet omdat je sexualiteit samenkomt met je diepste wezen en elkaar. Je zult het daar weer voelen en wie weet wat minder begrijpen... Maar dat is the magic, waarmee ooit ook alles begon!

HELP, EIGENLIJK VIND IK HET GEWOON SPANNEND!
(en daarom heb ik de neiging om maar vragen te blijven stellen..:-)

Dat klopt want je gaat jezelf ontmoeten en dat zijn we soms niet gewend.

En.. klopt ja het leven is spannend. En.. onze trainingen zijn soms ook heerlijk spannend maar wel binnen alle veilige kaders en met respect voor ieders begrenzingen en kennis van ontwikkelingsprocessen waarbij een mooi Tantra team voor je klaar staat. 

 

We zijn als een komeet in de ruimte, alles dat achter ons ligt reeds weg is en dat wat voor ons ligt nog ongewis is. Wij als waarnemer, met ons  bewustzijn, daartussenin. 
Beschouwend hoe we leven, ademen en lief hebben. Spoorzoekend onze weg vindend kruimel voor kruimel.

 

Ja, we voelen wel richting of een diep verlangen, maar dat is vaak intuïtief en vanuit onze spirit; die diepe nog met onze oorsprong en met elkaar verbonden kern van ons wezen. En dat voelen daarvan is lang niet altijd rationeel.

 

Het proces om  contact te ervaren met deze binnenste kern van je wezen wordt meditatie genoemd. Je eigen middelpunt ervaren een vandaaruit de wereld in te navigeren en te bewegen. Je weg vindend en steeds minder zoekend... Een mooi proces! Alles en elke ervaring hierin staat je uiteindelijk ten dienste! Vertrouw dat. Wij begeleiden je om jouw weg en jouw pad hierin steeds dichter bij jezelf te kunnen lopen en te kunnen ervaren.

Wij kunnen je dus nooit het antwoord bieden waar je naartoe beweegt. Welke verwachtingen je dan ook hebt. Ze komen nooit uit omdat alles begint bij jouwzelf, in het hier en nu en vanuit jouw midden. Wij bieden daartoe een veilige en mooie plek om samen met anderen jouw weg te vinden in dat moment. Op ieder moment.


In alle respect en met alle begrip voor je angsten of verlangens: De vraag zou niet moeten zijn waar jouw komeet heen beweegt, met alle energie vergende verwachtingen en projecties daarbij, maar waar vanuit jij de wereld in beweegt en waar vanuit jij jouw wereld in beweging brengt.

Let op, grrr... yeh! Here you come!
Dat wordt vast een feestje!

hoe kan ik BETALEN?

 
WANNEER KAN IK DE factuur ontvangen?

  • Betaal liefst contant ter plekke aan de kassa bij de activiteit. Graag gepast.

  • Er is op deze locatie geen pin!

  • Vooraf per bank overboeken kan:  

  • NL55INGB0000751168

  • Body2chill, Nijmegen

  • Buitenland [ BIC: ING BNL 2A ] 

  •  

  • Wel graag vooraf mededelen dat je per bank betaalt zodat dit bij de inschrijving op de locatie die dag bekend is.

  • Een toegespitste factuur op naam van jou of je bedrijf kan je ter plekke verkrijgen.

 

Body2chill® is btw vrijgesteld.
De btw staat dus ook niet op je factuur vermeld want die betaal je niet over onze Tantra cursussen en Tantra workshops.

IK SNAP DAT JULLIE ANNULERINGS-

VOORWAARDEN HEBBEN

MAAR IK HOOP HIEROP EEN UITZONDERING TE ZIJN...

Antwoord:

Onze voorwaarden gelden voor iedereen en ongeacht de reden. Daar willen wij geen tijd of gedoe aan besteden. Daarom verzorgt incassobureau DAS onze openstaande facturen. 

 

De voorwaarden gelden dus ook voor jou of jullie hoe begrijpbaar dan ook. Niemand vind het leuk om te betalen. Toch hoort dit ook bij volwassen in het leven staan en bij het dragen van eigen verantwoording en commitment.

Wij op onze beurt staan ook 100% voor jou en voor wat wij bieden en bewaken tijdens de trainingen ook ieders kaders en veiligheid zonder uitzondering. 

'T GEVOEL VOOR SEX BINNEN MIJN LIEFDESRELATIe is VERDWENEN,
WAT NU?

hoe oud zijn DE deelnemers?

Van springend jong tot stokoud (ik bijvoorbeeld:-) en alles
daartussenin.


Tantra en liefdeschemie zijn niet leeftijd gebonden. Daarnaast leren wij van elkaar en doorlopen wij bij goede gezondheid (waar Tantra je bij helpt) elke leeftijdsfase.

Trouw zijn naar je diepere natuur en verlangen doe je dus niet voor een paar uurtjes of alleen op je 30e levensjaar. Tantra is een levenswijze. Een doorgaand proces. Voor je hele levensweg ben je dus welkom bij Body2chill®

 

Lichamelijke, sexuele en spirituele bewustwording vangt meestal aan tussen de 20 en 30 jaar. 

Een deelnemer van 25 is er vroeg bij en vaak gretig om te leren.

 

Meestal begint het proces van trouw zijn naar je eigen aard en het aldus vormgeven van je leven zo tussen het 30e en 40e levensjaar.

 

Tussen de 40 en 50 kunnen deelnemers vaak beter voor zichzelf en hun behoeftes zorgen. Deels lijden zij nog wel onder hardnekkig patronen waarvan ze zich graag willen bevrijden om werkelijk standvastige diepgang en verbinding te ervaren.

 

Boven de 50 zijn deelnemers vaak vrijer van geest en bewuster in aandacht voor hun lichaam en omgeving: grijze haren en een frisse geest. Levenswijsheid en charisma: dat begint zo tussen de 55 en 70.

ik heb al ruime ervaring met tantra.
is dat een voordeel?

'Zalig zijn de onwetenden want zij zullen het koninkrijk van de hemelen binnengaan...' 

Wanneer je al veel ervaring hebt met Tantra kan dat zowel een voordeel als een nadeel zijn. Tantra heeft in de kern namelijk te maken met 'ontleren' en jezelf openstellen. Ruimte maken zodat het volle leven door je heen kan stromen... Dat kan je leren, maar leren bij Tantra betekent vooral 'ontleren'.

Hoe nieuwsgieriger en open je in het leven kan staan, hoe beter de het leven door jou heen kan stromen
én des te beter elke ervaring zal aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt. In die zin werkt authentieke Tantra - zoals bij Body2chill
® - niet met levels. Tantra weerspiegelt het leven en dat kent ook geen levels, alleen momenten van beleving. 

 

Wij zien Tantra als de kunst om 'erbij te blijven' en elke belevenis als nieuw te omarmen. Af te stappen van denken in termen als 'goed, beter, best...', die aan de basis staan van ons lijden.
Te vertrouwen dat je intuïtie op elk moment automatisch je ervaringen zal integreren in je lijf en geest.
Tantrisch leven is een levenskunst!

Ik ben bang verward te raken,
is dat 
reeel...

Ja, je zult inderdaad in eerste instantie verward raken. Soms moeten dingen ook eerst op zijn kop.. (Tegelijk zal je door Tantra al snel juist meer in je lijf komen en uiteindelijk ook veel meer innerlijke rust, realiteitszin en richting ervaren in je leven.)

 

Het leven gooit je alle kanten op tot je herkent wat je ten diepste bent: verandering, leven, chaos, beweging..

Tantra leert ons dat we volop, helder, authentiek en bewust in het leven kunnen staan terwijl dat leven ons op ieder moment weer opnieuw verrast met up's en down's tot wijzelf één zijn met haar aard.  

Het leven kent geen herhaling. Slechts beweging. Het kent geen toekomst of verleden, slechts beleving.

Geen moment in de geschiedenis of in de toekomst is ooit hetzelfde geweest of zal ooit hetzelfde zijn. Toch willen we de toekomst vaak voor zijn of het verleden helen.

Op zoek naar zingeving, vastigheid, wijsheid, geluk en stabiliteit zullen we moeten leren om te anticiperen op verandering. Erom te lachen, te huilen en op mee te schudden of mee te deinen. Alleen dan worden we deelgenoot van 'haar grotere beweging' en haar grotere levensgeluk.

 

ik ben single waaraan kan ik deelnemen

Zie agenda. Het komt hierop neer: Individueel kan je aan al onze Witte en Zwarte Tantra weekenden deelnemen.

 

Wanneer je individueel bent schrijf je dan ruim op tijd in omdat wij proberen een afgestemde m/v verhouding te krijgen.

Mocht je als single aan activiteiten voor stellen willen deelnemen dan kan je zelf iemand als gelegenheidspartner vragen.
Dit kan bijvoorbeeld tijdens een van onze activiteiten of bij de Tantra ontmoetingsdagen.
Wij bemiddelen hier niet in.

Blijf als gelegenheidspartners goed in afstemming en bepaal beide 'on the go' of vooraf aan een oefening hoe intiem je samen wilt zijn.

IK VIND HET RAAR WANNEER IK EEN BEKENDE TEGEN ZOU KOMEN, 

WAT NU?

Dat klopt (dat je het spannend vindt).
Deze persoon zoekt dan waarschijnlijk hetzelfde als jij of jullie: diepgang, echtheid, liefde, waardering en iets spannends.. Dus dat hebben jullie gemeen:-)

EN... HOE VERTEL IK 'HET' DAN MIJN PUBER KINDEREN?

Het enige wat kinderen voelen is jouw gespannenheid. Kinderen hebben bijna geen oordeel of normen en waarden.  Dat is prachtig. In die zin kunnen we van hen leren.

 

Je kunt ze bijvoorbeeld zeggen dat Tantra gaat over natuurlijk en eerlijk leven betreft je gedachtes en je lijf. Voor pubers en jong volwassen is er een prachtig boek wat in de diepte uitlegt wat Tantra is en voor je kan betekenen.

Deze aanrader heet: ‘Hartelust – ontspannen in lijf, lust en liefde’.

 

Dus voor je het weet leggen zij jou dan uit wat Tantra is en wat het voor jouw leven kan betekenen.

IK HEB NA EEN TANTRA TRAINING WAT LATEN LIGGEN,
WILLEN JULLIE DAT OPSTUREN?

Na de les herinneren wij iedereen er aan niets te vergeten. Ook 'leuren' wij dan nog regelmatig in de kleedkamer met dingen die in de zaal blijven liggen. Er toch... blijft er na iedere Tantra activiteit super veel liggen. Ik denk dan 'consumptie maatschappij'...

 

Het kostte ons voorheen veel tijd en werk om het terug te bezorgen. Daarmee zijn wij gestopt. We sturen dus helaas niets toe, ook niet per uitzondering.

 

Het belangrijkste is dus: vergeet niets! Mocht je toch wat zijn vergeten, weet dan dat Cordium geen beheerder heeft. Alle groepen die bij Cordium werken hebben daarom de volgende afspraak gemaakt: Vergeten zaken worden door iedereen die iets vindt in de lade met daarop ‘gevonden voorwerpen’ gedaan. Deze lade is op de begane grond, bij de ingang, aan de achterkant van de schoenenkast. Je kan daar een volgende keer zelf in zoeken.

 

Wanneer het belangrijk voor je is en je toch eerder naar Cordium wilt komen: bel dan alleen aan bij ‘Foyer’, anders stoort dat anderen die aan het werk zijn met cliënten, of wacht tot er iemand in- of uit gaat. 

IK HEB EEN HELE LEUKE PERSOON ONTMOET.

WILLEN JULLIE MIJ HET ADRES GEGEVEN

Wij geven helaas maar nadrukkelijk geen adressen aan anderen en sturen ook geen berichten door. Wissel tijdens de training zelf adresgegevens met elkaar uit wanneer je dat wilt. Dat kan ook in de kroeg waar we vaak nadien heen gaan. Verder gaan wij daar niet tussen zitten.

De reden is dat dit ons teveel tijd en energie kost, vooral omdat integriteit voor ons een heel belangrijk aspect is. Dat betekent dat wij op en neer moeten gaan mailen met doorgestuurde mails omdat we het adres van deelnemers nooit zomaar zullen doorgeven aan anderen. Dit heeft met ieders gevoel van veiligheid te maken.

Weet ook dat de ervaring voor ons binnen een training een afgerond geheel vormt. Dat is de meditatie, daar moet je het doen, en daar zit het proces en de openheid die iedereen heeft, ook wetende dat de activiteit een omsloten geheel vormt. Je kunt je ook afvragen of de ander net zo graag contact met jou wil. Ik denk dan: ‘anders was dat op dat moment wel gebeurt…’. Ook dit soort aspecten raken aan de diepere kern van Tantra en tantrisch leven.

 

Kom dus gewoon terug en doe je ding binnen de training zelf en plan tijd voor de kroeg nadien want er zijn veel sociale contacten die daaruit spontaan voortvloeien. In die zin bieden wij graag meer dan alleen trainingen en zien we ons als een Tantra community.

 

KAN IK PARTYDRUGS OF LIBIDO VERHOGENDE MIDDELEN GEBRUIKEN

Absoluut niet toegestaan en gevaarlijk ook samen met Tantra! Wees zelf slim en verantwoord, plus de toeging wordt je ontzegd zonder teruggave van betaling.

 

Reden: Tantra geeft je op natuurlijke wijze al vanuit je eigen lichaam een ‘natural high’, exact passend bij jou, bij elke situatie en bij je omgeving. Tantrisch opgewekte seksuele energie is daarnaast sterke energie in je gehele lijf, samen met drugs zou je zelfs psychotisch kunnen worden.

 

Gebruik daarom geen psychedelica, partydrugs voorafgaand aan- of tijdens onze activiteiten. Dat zelfde geldt voor libido verhogende middelen.

 

Waarom: verantwoorde en geintegreerde opbouw van seksuele energie begint bij je wortels (bij je wortelchakra). Gebruik je seks- of erectie stimulerende middelen dan begin je bij je sexchakra daarboven en kunnen wij geen verantwoording dragen voor je welzijn en een geaarde beleving... ook belangrijk in het contact met anderen dan je eigen partner wanneer je daarmee bent.

HOE KAN IK MIJN PARTNER
GERUST STELLEN?

(WANNEER DEZE ANGST HEEFT VOOR MIJ OF VOOR TANTRA)

Dat kan in essentie helaas niet anders dan door 100% jezelf te zijn zodat je partner voelt dat jij zelf 'klopt'.

Tantra reflecteert alleen maar het gewone leven. Daarbinnen kom je niets anders tegen dan dat je zonder Tantra ook tegen komt. Wellicht wel sneller, dus biedt Tantra een mooie mogelijkheid om samen echt te groeien. 

 Wij kunnen onszelf en elkaar veiligheid bieden door ons eigen ‘zijn’ te vergroten. Dit is de kern van wat Tantra ons laat zien en van het leven.

 

Kwantumfysica en Tantra zijn hetzelfde.

Ze houden zich bezig met: Hoe werkt energie? Wanneer voelen we verbinding?

 

Elk element in kosmos (en ook wij zijn hieruit opgebouwd) heeft een kern met daaromheen energie. Niets kan elkaar direct raken. Ook liefde niet. Alleen energie kan raken. Daarom bestaan er geen ‘dingen’ alleen samenbouwsels van energie. (Tijdelijk) op dit moment bij elkaar gehouden door die energie. Zoals mijn hand, een stoelpoot of wat wij omschrijven als een relatie. Maar in essentie bestaan ze niet als één ding.

 

 ‘Wij’ (als aan elkaar gezette bouwsteentjes van moleculen) zijn dus altijd alleen. Er is geen kern die een andere kern kan raken, alleen energie. Hoe beter de energie in zijn eigen kern zit hoe zuiverder de energie kan doen waar het voor gemaakt is.

 

Met ons eigen ‘zijn’ zullen we elkaar meenemen tot daar waar de ander open voor het leven staat. Bewust proberen door elkaars afschermingen te komen werkt niet. En daar zullen beide op leeglopen.

Dus of je nu degene bent die gerust wil stellen of degene die gerust gesteld wilt worden dat maakt in essentie niet uit. Je zit beide in een dynamiek waarbij je uit je centrum beweegt. In die zin zijn beide exact gelijk aan elkaar, alleen in een andere rol.. De energie kostende dynamiek verdwijnt vanzelf als een van beide daarmee stopt en uit die rol stapt.

Dan begint intimiteit, veilig delen, relateren, kwetsbaarheid en seksuele polariteit. Allen aangestuurd van binnenuit.

Tantra helpt en ondersteunt je op dit levenspad; mentaal & fysiek. Het versterkt jouw eigen wezen en liefdesrelaties van binnenuit.

 

Zie ook Liefdes & Relatietherapie
 

WAT IS DE BESTE RELATIEVORM OM MIJ PERSOONLIJK & SPIRITUEEL
IN TE ONTWIKKELEN?

Groeien heeft altijd te maken met thuiskomen bij jezelf.

Je kunt zowel in een partnerschap met één andere persoon als in een partnerschap/ liefdesverband met meerdere mensen alles over jezelf en het leven leren. Ook wanneer je als autonome single zonder relatie de liefde volgt in het moment.

 

Je komt jezelf sowiezo altijd tegen wanneer je de liefde volgt.

Dat is de hele grap! Daar kom je hoe dan ook niet onderuit. 

 

Je komt jezelf zelfs nog meer tegen wanneer je uit angst voor pijn besloten hebt om de volle liefde niet meer te volgen... 

Eigenlijk maakt je relatie'vorm' dus weinig uit.

 

Wil je toch wat tips?

1) Verbind je altijd eerst met de liefde en het volle leven, dan pas met een ander. Maak de liefde zelf dus tot jouw partner en jouw thuis.

2) Probeer alles blij, schaamteloos en ten diepste uit voordat je er een mening over hebt en daarop blind stuurt.

3) Sta altijd open om verbaasd naar de wereld en naar jezelf te kijken want ook elke levensfase zal weer andere kanten in jou omhoog halen.

IK BEN BANG OM TE VERLIEZEN... HOE KAN IK TOCH MIJZELF ZIJN?

Bang om jezelf of je geliefde te verliezen? Bang om de liefde of jezelf te verliezen? 

Verbind je juist dan nooit met angst maar altijd met jouw eigen diepste innerlijke gevoelens en intuïtie. Dan zal je ook niets verliezen -echt waar- alleen maar winnen omdat precies op jou afkomt wat jij uitzendt.

 

En... weet dat wij mensen dieren zijn die voelen of 'jij klopt', of jij ten diepste 'echt bent'. Daar halen wij ons basisgevoel van veiligheid uit en de mogelijkheid om ons veilig te verbinden met anderen.

'Angst' bevriest gevoelens, is een angstige levenspartner en een slechte raadgever.

WAT DENK JIJ OVER MONOGAMIE OF POLIAMORIE HAN?

Ik persoonlijk vind deze vraag -of tweedeling eigenlijk- niet meer zo interessant. Mijn hart is één.

Ik relateer vanuit mijn binnenkant, vanuit mijn zijn. Niet met een vorm.

 

Ik weet ook dat wanneer ik niet totaal voor 100% mijzelf kan geven aan één persoon, ik dit ook niet kan aan meerdere. En wanneer ik dit niet bij meerdere kan, dan kan ik het ook niet bij één persoon. Ik heb het idee dat ik bij Tantra trainingen soms wel mensen soms zie dolen door het ene gat te vullen met het andere maar de werkelijk diepe verbinding moeilijk te vinden... Ik houd persoonlijk niet van half werk en al helemaal niet in de liefde. Ik kan niets half doen, dat is misschien soms mijn probleem.

 

Ik weet dat het voor mij erom gaat om mijn totaliteit te leven: in mijzelf en die kan ik delen met anderen. Met totaliteit bedoel ik totaal aanwezig zijn, zonder dubbele agenda, zonder mij te laten lijden door angst, zonder delen van mijn wezen of mijn eigen hart terug te houden in het contact.

Zolang wij ergens ervaren dat de liefde iets buiten onszelf is dan hebben we angst om te verliezen...
Angst om 'de ruimte van de relatie' in te gaan of zelfs angst om vol 'de ruimte van de liefde' in te gaan.

 

Het is zenuwslopend om altijd iets te verliezen of te winnen te hebben.

Voorheen was ik, denk ik, ook meer op zoek naar 'de liefde'. Nu komt de liefde naar mij toe in vele vormen.

Ik weet nu dat ik het zelf ben die trouw is in mijn wezen, die toegewijd is, loyaal en aanhankelijk en dat ik het zelf ben die mij graag hecht. Maar ik realiseer mij ook dat het mijn trouw is, mijn volledigheid, hechting etc. En daaraan geeft iedereen weer een eigen definitie.

Het is aan ieder om zijn of haar eigen weg te volgen in dit leven. Maar hoe dan ook: het begint en eindigt uiteindelijk allemaal in onszelf met of zonder relatie(s).

 

En... het is natuurlijk ook aan ieder om zelf te kijken wat je trekt, op dit moment bij jou of jullie past en wat je aankan.

Ik - omdat ik Tantra leef - wil alle illusies en angsten doorprikken en thuis komen bij mijzelf. In die zin heb ik altijd een hoger doel dan het comfort opzoeken of ik nu in een intieme verbinding onderhoud met een persoon of met meerdere.

HOE KAN IK ZO SNEL MOGELIJK VERLICHT WORDEN?

Antwoord:

 

'Never be afraid of who you are'.

Wijsheid van de Jedi
Uit: StarWars :-)

Zelf nog geen Jedi... 

kom dan zo vaak als je wilt

naar de Tantra trainingen van Body2chill®

Ik WIL VAN MIJN EGO AFKOMEN

Kan DiT BIJ JULLIE?

Marktplaats is wellicht de plek om tweedehandse en afgedragen ego's te verkopen. Ik heb het zelf ooit geprobeerd maar niemand wilde de mijne hebben...;-)

Je 'ego'... er iets mee willen, van vinden of er juist vanaf willen komen.
Tja, dat is altijd grappig en tricky.

 

'Du moment' dat je daarmee bezig gaat creëer je het namelijk in jezelf en daarmee in de blik waarmee je de wereld inkijkt. 

Hierom het uitgangspunt dat er niets buiten je te vinden is wat zich ook niet binnenin jezelf afspeelt of te vinden is.

Vanaf dit bewustzijn kan je dan naar binnenkeren, vieren of verstillen omdat binnen-buiten, wel-niet, goed-slecht, geen liefde-wel liefde etc. mag verdwijnen uit jouw geest en lijf. Dan komt er basisrust en innerlijke balans binnen de zoekende (of vindende;-) in ons. Wetend dat alles wat je tegenkomt, prive en binnen een Tantra cursus, uiteindelijk in jouw voordeel is en op jouw pad past.

HELP IK HEB EEN NIEUWE PARTNER GEVONDEN DIE NIET WIL DAT IK GA...

Wanneer we iets niet kennen, iemand ons van grote waarde is of we bang zijn om liefde kwijt te raken of onszelf niet speciaal genoeg vinden dan kunnen we een ander gaan manipuleren of beperken. 

Weet: wanneer je een ander beperkt, of je laat beperken dan is dat een systeem, geen momentopname.

Of de ander ook in dit systeem stapt is aan de ander. Indien een van beide niet vanuit angsten, beperkingen en manipulatie (terughouding van liefde en ruimte voor de ander) wil leven dan is het probleem opgelost.

Je kunt dan de ander met jouw stevigheid en vertrouwen meenemen naar het volgende level, genoemd Tantra, respect, gelijkwaardigheid, zelfvertrouwen en heelheid.

Indien een van beide toch in dit systeem, of deze wurggreep, blijft zitten terwijl de ander eruit wil dan komt vormt deze casus nu een fantastische 'relatie' test.

 

Wanneer je toegeeft aan de angst van een ander door jezelf op jouw pad te beperken dan trek je beide op den duur aan het kortste eind. Je stapt dan in een symbiotische relatie en dat doe je samen. Voorkom dat dus door wel voor jezelf en een volwassen liefdesrelatie te kiezen. Dit nu klein lijkende probleem gaat anders spoedig aan je knagen en je relatie zal nu al van binnen worden uitgehold en jullie unieke liefdeschemie zal anders snel verdwijnen. 

Bedenk ook beide voor jezelf: Wil jij leven vanuit angst of samenzijn met een partner waarbij angst leidend is of wil jij een moedige partner welke voor zichzelf staat. En geloof beter niet het verhaal dat het morgen is omdat het een proces is waar de ander naartoe moet werken en jij zo nobel bent om dat de ander te bieden. Beter voor jou en de ander om nu al wakker te worden en 100% jezelf te zijn! 

Het grootste cadeau, en de grootste ware veiligheid, welke je een partner en jezelf kan bieden is jouw echtheid. Volle liefde is geen koehandel, met handjeklap. Dat is lege liefde gebouwd op afspraken om de ander niet te kwetsen. Wanneer je echt van elkaar houdt dan wardeer je een ander om zijn of haar eigen schoonheid en pad en ben je in staat om de ander te kwetsen waar zij of hij niet trouw is aan zichzelf/ haarzelf.

 

Juist tegenstellingen trekken elkaar aan. Wil je samen de modder in (en voor hoevel relaties of levens wil je dat?) of een volwassen gelijkwaardige relatie.

Indien je annuleert om de reden dat je nieuw gevonden partner het niet leuk vindt dat je gaat weet dan dat wij hiervoor vanuit Body2chill® helaas geen respect of begrip hebben. 

Wij zijn er wel voor de beste versies van jullie zelf, dat zeker wel!
Beter de eerste maand met relatie ondersteuning beginnen dan na vele maanden of jaren van destructie van jullie unieke liefdeschemie.

 

Voor persoonlijke- en relatiesupport kan je hier een afspraak maken.  

WAT DENK JIJ ZELF OVER MONOGAMIE OF POLIAMORIE HAN?

bottom of page