top of page
shutterstock_121353577.jpeg

Welkom bij Body2chill® 
 Opleidingen sinds 1994

De Tantra Jaaropleiding

 De Tantra Jaaropleiding is gericht is op persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Tegelijk vormt het de basisopleiding voor onze andere opleidingen zoals de Tantra Massage Opleiding en de Dakini opleiding.

Als student ben je onderdeel van de reguliere Tantra retraites. Tegelijk ontvang je daarbinnen, en daarbuiten, extra begeleiding. Een stempelkaart zorgt ervoor dat je zelf jouw jaar kan indelen met in achtneming van je eigen agenda. Maximaal 18 maanden kan je over jouw opleiding doen. Er is toelating nodig. Certificaat bij goede afronding.

 

Tantra Master Opleiding

Nog dieper? Master your world! Na de Tantra Jaaropleiding kan je een verlengd traject volgen. Dit is de Tantra Master Opleiding, van ongeveer 6 maanden, waar je begeleid wordt om jezelf nog grondiger in dit leven en in de liefde te verankeren.

Waar de Tantra Jaaropleiding vooral gericht is op versterking van je persoonlijkheid, ga je hier deze (Ego)structuren weer ontmantelen vanuit de stevige bedding welke je hebt opgebouwd. Jouw missie in de wereld, je intuïtieve vermogens, je extatische aard en compassie staan hier centraal. Magie zal steeds meer haar intrede mogen doen. Toelating nodig. 

Tantra Massage opleiding

De opleiding tot Tantra Massage Therapeut kan je volgen terwijl je de jaaropleiding doet of later als toevoeging. Deze 'opleiding binnen de opleiding' is erop gericht om Tantra Massage toe te passen als professional. Voor de eerste stappen is geen toelating nodig, erna wel. Je kunt het diploma 'Tantra Massage Therapeut' behalen. Zonder de jaaropleiding kan je dit traject ook volgen. Je ontvangt dan een een bewijs van deelname, geen diploma.

Dakini opleiding

Ook de opleiding tot Tantrisch Dakini kan je volgen terwijl je de jaaropleiding doet of later als toevoeging. Ook zonder jaaropleiding, maar met andere ervaring, is dit traject te volgen. Je hebt hiervoor toestemming nodig.  

Wij vertellen je hieronder graag meer over alle hierboven genoemde Tantra opleidingen!

Ben jij een god? Vroegen ze boeddha. Nee. 
Ben je een engel dan? Nee.
Een heilige? Nee.
Wat ben je dan?
Hij antwoordde: Ik ben wakker!

jaartraining-opleiding-tantra-1.jpg

This could be you
The both of them!

The Tantric power of transformation brings you in sacred union 
with your own inner
male & female forces
and in peace with your inner animal and your brightest flame.

Tijdens jouw Tantra opleiding ga je het avontuur aan om jezelf te transformeren en te ontmoeten in de rijke warme kleurenpracht van al de vrouwelijke en mannelijke aspecten, verlichte en schaduw kanten, dierlijke en spirituele zijdes van jouw eigen wezen.

 

Deze innerlijke balans stelt je in staat om jezelf en de wereld om je heen vanuit je open volle hart, eigenheid en vrijheid tegemoet te treden en je diepgaand te verbinden in liefde vanuit de authentieke persoon die jij bent!

JOUW JAAR!

Gedurende 30 jaar heeft onze Tantra school zich internationaal ontpopt tot de bekende en gewaardeerde Tantra opleiding. Voorheen kwam een deel van de studenten uit het buitenland en waren de retraites ook het Engels te volgen. Tantra groeit, ook in Nederland. Sinds 2020 zijn onze trainingen geheel in het Nederlands.  

 

Deze opleiding biedt jou, of jullie als stel, de mogelijkheid om je te ontplooien tot de beste versie van jezelf, als mens en als lover. De jaartraining leert je om, vanuit vrijheid en warme betrokkenheid  bij jezelf en je omgeving, open de verbinding aan te gaan met je eigen hart en van daaruit met de ander, je kinderen, vrienden, werk etc.

 

Tantra biedt je tools om steeds spontaner en dichter vanuit je intuïtie te leven, vol deelgenoot van het mysterie dat leven heet. Steeds minder gehinderd door oude irreële angsten of nieuwe angst voor het onbekende. Stevig verankerd in je hart, je sexualiteit en de helderheid van je geest. Steeds meer vrij van piekeren, schaamte of aangeleerde stemmetjes die je volle geluk nog kunnen saboteren. Je lijf vol zintuiglijke heerlijkheid reist met je mee!

EEN LEVEN DAT PAST 
 

Liefde kent veel gezichten. Je mag ze onderzoeken en allemaal laten samenkomen in jouw hart. Daartoe biedt Body2chill® een veilige playground. Wanneer jij in vol contact staat met jouw lichte en schaduwkanten, verlangens, grenzen en beperkingen dan zullen anderen zich vaak ook veiliger voelen bij jou en kunnen openen omdat ze ervaren dat jij echt bent! Zij die echt niet bij jou passen of angst hebben voor de diepste kleuren van hun eigen liefde zullen zich eerder omdraaien.

 

HIERVOOR DOE JE HET

Je zult steeds beter kunnen spelen met de schijnbaar tegengestelde verschijningsvormen van het leven zoals deze zich dagelijks binnen jouw gevoelswereld manifesteren. Je ontwikkelt de innerlijke vrijheid om jezelf als mens 'in te zetten' waar of hoe dat nodig is in je relatie, vriendschappen, werk, gezin of in de wereld om je heen. Bij onmacht en tegenspoed zal je sneller de weg terug vinden naar je bron. Deze Tantrische liefdesreis begint dan ook bij jezelf. Navigerend op het speelveld van de liefde vanuit 'jouw unieke kleurrijkheid en kleurechtheid'! 

TANTRA: THE NATURAL WAY

 

Tantra staat voor natuurlijk leven vanuit jouw kern. Na afloop van deze Tantra jaartraining zal je het gevoel hebben meer rendement uit je leven te halen. Om deze mooie reis verantwoord en stap voor stap te maken word je gedurende de verschillende Tantra weekenden van je opleiding deskundig begeleid en gestimuleerd. Wij bouwen op 30 jaar ervaring in het aanbieden van kwaliteitstrainingen en in het begeleiden van ontwikkelingsprocessen, gebruik makend van methodes waarvan wij zien dat ze werken.

 

START WANNEER HET JE PAST

 

Je kunt elk moment instappen. De jaaropleiding werkt met een stempelkaart. Dit is een kaart met een tegoed voor 8 Tantra trainingen welke je passend bij jouw agenda en voorkeuren kunt inplannen.

 

Je boekt elke Tantra training zelf, net als reguliere deelnemers, vanuit de agenda. Boek je trainingen bij voorkeur ruim vooraf, of bij aanvang van je opleiding, om te voorkomen dat ze vol zitten. Wanneer een dagtraining voor koppels is kan je ook met een gelegenheidspartner deelnemen. 

 

De Tantra opleiding duurt in principe 1 jaar. Je kunt er echter maximaal 18 maanden over doen voordat je kaart verloopt. Geen probleem dus wanneer je een keer niet kunt of meer procestijd nodig hebt.

*Wanneer je na deze Tantra Jaaropleiding wilt oogsten wat je hebt gezaaid, dan kan je toelating vragen om de Tantra Master Opleiding te volgen. Deze duurt korter, namelijk 4 tot 6 maanden. Er gelden 'stevige' toelatingscriteria. Meer info.

Dia-muerte-tantra-1.jpg

IT'S NOW
OR NEVER

PROCEDURE TOELATING

1) Geef bij ons aan dat je interesse hebt voor de Tantra jaaropleiding.

 

We kunnen een beperkt aantal studenten toelaten per jaar. Het kan zijn dat je op de wachtlijst komt tot anderen zijn afgestudeerd. Op dit moment is er een wachtlijst voor mannen.

2) Volg eerst twee weekenden. Kijk hiervoor zelf in de agenda waar er plek is. Aan deze weekenden doe je mee om voor jezelf en voor ons te kijken of Tantra en onze werkwijze bij je passen.  

Deze twee weekenden behoren tot de opbouwfase van iedere jaaropleiding. Ze kunnen daarom niet financieel in mindering worden gebracht op het aantal trainingen binnen de opleiding.

*Wanneer je eerder activiteiten bij ons hebt gevolgd dien je toch opnieuw twee weekenden te volgen omdat wij pas vanaf je aanvraag vanuit het oogpunt van toelating kijken.

3) Na afloop van deze proefperiode krijg je een kort toelatingsgesprek met het Tantra team waarin je kan aangeven of je definitief wilt deelnemen en ook van ons officieel hoort of je kunt deelnemen.

 

Gedurende het toelatingsgesprek zullen wij ondermeer aangeven wat wij denken dat je procesmatig kan tegenkomen tijdens je jaartraining.

 

Voor toelating zijn dit de criteria: warme interesse in jezelf, je lichaamsbewustzijn en het contact met je eigen lijf, vermogen tot rationele integratie van theoretisch kader, vermogen tot inleving, afstemming en tot vragen en accepteren van hulp, verantwoording dragen voor je eigen proces en emoties en de moed om niet weg te lopen als het moeilijk wordt. 

4) Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, en zelf ook hebt toegezegd, geldt een betalingsverplichting. Het is de bedoeling dat je het bedrag in zijn geheel binnen 3 dagen voldoet. Zie hier

Mocht je niet zijn toegelaten dan is het na een half jaar mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen.


*De jaartraining is een ontwikkelings- en groeitraject waarbinnen je jezelf ontmoet en tegenkomt. Dit is mooi en spannend en vraagt om een diepe keuze voor jouzelf en jouw geluk. Daarom hanteren wij deze uitgebreide toelatingsprocedure.

PRIJS

Onze Tantra jaaropleidingen bieden veel extra's en zijn ongeveer 10% goedkoper dan wanneer je dit aantal trainingen afzonderlijk zou boeken. Wij willen ons graag met jou verbinden. Jouw commitment betreft je groeiprocessen heeft voor ons waarde. Wij geloven dat jouw 'thuiskomen bij jezelf' bijdraagt aan het welzijn en geluk van de hele wereld. 

LOG HIER IN met je ledenlogin om te weten wat de exactie opleidingskosten op dit moment zijn. 

Na toezegging en toestemming dat je de opleiding gaat doen geldt een betaalverplichting voor het gehele bedrag. Te voldoen binnen drie dagen.

DIT KRIJG JE ERVOOR

 

• Stempelkaart met 8 weekenden + 1 dagtraining.* Welke weekenden kan je zelf kiezen. Graag wel inclusief de weekenden  'Dive Deep' en 'The wild me' omdat deze twee Tantra cursussen belangrijk en openend zijn in je Tantrische ontwikkeling.
*Je kunt in plaats van deze dagtraining ook de helft bijbetalen om een extra negende Tantra weekend op te nemen.


• Bij elke training maak je gewoon deel uit van het groepsproces. Daar kan je, naast de reguliere deelnemers, ook je medestudenten ontmoeten, samen uitwisselen en verdieping zoeken.

 

• Procesbegeleiding: Je ontvangt als student van de jaaropleiding tijdens de Tantra retraites extra begeleiding toegespitst op jouw persoonlijke proces. Dit vindt plaats samen met andere deelnemers van je jaartraining die er dat weekend bij zijn. Ieder krijgt hierbinnen persoonlijke tijd.


• Alle maaltijden, drankjes, hapjes. En de kwaliteit is super!


• Naar wens gratis slaapplek.

• Netwerken: Wanneer je dat wilt word je toegevoegd aan de Body2chill® jaaropleiding app waarmee je contact kan houden met medestudenten. Hiermee kunnen studenten onderling contacten onderhouden en hier kan je ook inhoudelijke vragen aan Han Sapundra of Anne Eva stellen.


• Tantra boek van Daniel Odier. Normaal €20


• Agendavrijheid om tot maximaal 18 maanden over je Tantra jaaropleiding te doen. *Enige verlenging kan bijtijds worden aangevraagd en zal individueel in redelijkheid worden bekeken. 


• Bij afronding van je jaartraining ontvang je ons certificaat als bewijs van deelname .

• Als deelnemer aan onze Body2chill® Tantra  jaaropleiding heb je de exclusieve mogelijkheid om (tegen betaling) een emotie ondersteuning / boosheidregulatie sessie te boeken. Bedoeld als persoonlijke éénmalige ondersteuning wanneer je tijdens de opleiding diepe vastzittende emoties tegenkomt. 

• Tantra is een levenswijze. Het is dus fijn wanneer je ook nadien nog kunt komen. Na het behalen van je certificaat geldt daarom de ex-jaartraining kortingsprijs voor onze tweedaagse Tantra retraites.

SPELREGELS

• Bij tussentijds afbreken van je opleiding kunnen wij je helaas niet verder begeleiden en vindt ook geen restitutie plaats. Ook niet wanneer je binnen de tijd van je jaaropleiding het aantal trainingen niet behaalt. Je tegoedkaart is persoonlijk dus niet overdraagbaar.

 

• Schrijf je op tijd in. Je bent zelf verantwoordelijk om je Tantra cursussen en workshops -binnen de duur binnen je jaaropleiding- op tijd in te boeken bij Body2chill®. Geef het liefst al bij aanvang zoveel mogelijk trainingen door waarvoor jij je wilt inschrijven. Deze worden afgestempeld op je jaaropleidingskaart. Er mag niet meer dan zes maanden aan tijd tussen de door jou geboekte trainingen zitten, anders verloopt je kaart. Als je kaart verloopt, ook qua einddatum, verloopt automatisch ook je tegoed. 

• Annulering. Tot 45 dagen voor aanvang van een ingeboekte training kan je deze 'kosteloos' annuleren. Je tegoed blijft dan op je kaart staan. Binnen 45 dagen voor aanvang vervalt je tegoed.

OPLEIDINGSEISEN

Presentieregeling
Schrijf op tijd in voor jouw serie trainingen. De jaaropleiding duurt standaard 12 - 18 maanden. Ze worden afgestempeld op je kaart. Voor het behalen van het certificaat gaan wij uit van 100% presentie. Lukt dat niet omdat je bijvoorbeeld een keer hebt moeten annuleren dan hoeft dat qua presentie geen probleem te vormen. Je kan dan de keuze maken om dat weekend tot aan een half jaar na je de uiterste jaartrainingsdatum in te halen (Vanzelfsprekend op eigen kosten en in overleg).

 

• Verantwoordelijkheid & communicatie

De verantwoording om op tijd voor trainingen in te schrijven ligt bij deelnemers zelf. Ook de verantwoording om tussentijds te communiceren wanneer je bijvoorbeeld ondersteuning behoeft om op tijd af te studeren, ligt bij jou. Wij zijn er als Tantra team voor jou tijdens de trainingen. Wanneer je kaart verloopt, houdt onze verantwoording voor jou stilzwijgend op. In sommige gevallen is verlenging mogelijk. Vraag dit, met de reden erbij, ruim op tijd bij ons aan. Verlenging is geen recht.

Boeken, kijk & luisterlijst

Onderstaande 4 boeken, onze podcasts plus 2 fllms word je geacht tot je te nemen tijdens je jaaropleiding. Plan je tijd goed voor de boeken, lees er bijvoorbeeld elke twee maanden één, want ze ondersteunen je in je ontwikkelingsproces en je zult op diep onderliggend niveau Tantra begrijpen en kunnen integreren in je opleiding, in de liefde en je dagelijks leven. Wij adviseren om ze te lezen in onderstaande volgorde, maar dat is aan jou en wie weet heb je er al één of twee van gelezen!

 

Boeken:

- De weg naar absolute liefde | Daniel Odier (gratis bij je inschrijving).


- Verslaafd aan liefde (t/m pag 102) | Jan Geurtz


- De blauwe vlam | David Deida


- Tantra, the way of acceptance | Osho

* Wanneer een boek niet meer te koop is, kan je het lenen van andere deelnemers of van ons (tegen betaling van borg).

Films:

- Little Buddha (1993 - Hoofdrol Keanu Reeves). Leer via deze 'cinematische parel' van Bernardo Bertolucci's over het ontstaan en de kern van het boeddhisme, haar zienswijze van de wereld zoals deze zich aan ons voordoet en diepe mystiek. Laat je meevoeren!

- The Matrix (1999 - Ook hoofdrol Keanu Reeves). Over de keuze tussen de rode- of blauwe pil.

*Deze denkbeeldige pillen verwijzen naar een keuze tussen de bereidheid om ​​het onbekende in te gaan en een levensveranderende diepste waarheid te leren kennen door de rode pil te nemen óf in een soort van tussentoestand van tamelijk tevreden onwetendheid (comfortably numb) te blijven leven met de blauwe pil. Tantra, als voortvloeisel vanuit het boeddhisme, staat voor de keuze om de absolute waarheid te willen weten.

Podcasts:

Beluister ook regelmatig onze podcasts op Spotify. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te beluisteren maar je zult er veel aan hebben. Ze verhelderen en ondersteunen je op je Tantra pad. 

AFSTUDEREN 

Eindverslagen, afstuderen en voordracht
Minimaal 3 weken vóór de laatste activiteit van je jaartraining mail
je twee verslagen van beide ongeveer een half A4 groot (beetje afhankelijk van het lettertype) naar Han Sapundra. Deze deadline is nodig om je goed te kunnen begeleiden naar je afstuderen. 

Het betreft deze verslagen:

- Een boekverslag over de verplichte boeken op de boekenlijst. Daarin: wat heeft ieder boek aan jou over jezelf laten zien?

- Een verslag over de persoonlijke processen die jij hebt doorgemaakt. Dus: wat heeft deze Tantra opleiding jouw gebracht?

 

Om af te studeren geef je een korte voordracht aan de groep over jouw proces. Daarin deel je met de trainingsgroep van dat moment wat de Tantra retraites bij Body2chill® voor jou hebben betekend.

Wij kunnen je hierbij vanaf drie weken tevoren begeleiden. 


Note: Je bent zelf verantwoordelijk om je verslagen op tijd aan te leveren anders kunnen wij je niet goed begeleiden naar je afstuderen. Zijn ze niet op tijd ingediend dan verschuift je afstuderen en wordt je opleiding verlengd op eigen kosten.
Uitleg verlenging: voor het benodigde extra weekend, of de extra weekenden, buiten je kaart om betaal je de ex-jaaropleidings 
kortingsprijs. De begeleiding en jaartrainingsgesprekken tijdens deze extra weekenden zijn nog maximaal 3 weekenden gratis na je oorspronkelijke afstudeerdatum. Daarna is afstuderen niet meer mogelijk.

 

Certificaat/ diploma

Wanneer je aan de opleidingseisen hebt voldaan, en na overleg tussen de trainers hierover, ontvang je formeel het certificaat als bewijs van afronding van onze Body2chill® Jaaropleiding. In combinatie met de Tantra Massage modules ontvang je tevens het diploma Tantra Massage Therapeut.

HEB JIJ DE MOED OM WERKELIJK VRIJ TE ZIJN?    

Ik kon het niet aanzien.. Aap zijn blik en mijn eigen vrijheidsdrang vermengden zich in mijn hoofd. Ik werd Aap en Aap werd de geketende versie van mij. Ik zou hem bevrijden uit de 'gouden kooi' welke een met golfplaten bedekte restaurantje aan het strand sierde, zo liet ik een vriend weten welke 's nachts met mij mee sloop op weg naar de ultieme goede daad van ons leven: Aap bevrijden! Aapje zat er als een zombie bij, helemaal toen we met een stalen staaf het slot van zijn gevangenis forceerden.


De verwachtte grote blijde sprong voorwaarts bleef uit. In plaats van zijn vrijheid, liet hij zijn tanden zien. We sprongen achteruit weg van zijn kooi waarvan hijzelf de bewaker bleek te zijn geworden. We besloten om hem een handje te helpen door zijn kooi een duw te geven, waarna hij er met een plof uitrolde. Aap sprong bang alle hoeken van het primitieve emplacement in met de motoriek die het midden hield tussen een op hol geslagen bulldozer en een zatte spasticus. We schrokken van zijn wilde paniek. Een totaal zielige aanblik waarop we, om hem van zijn vrijheid te bevrijden, besloten de kooi weer rechtop te zetten. Hij kroop er gelijk weer in. "Eindelijk weer veilig" moet Aap gevoeld hebben en hij staarde nog jaren door zijn tralies naar de vrijheid daarbuiten. Ik kocht vervolgens als 'reminder' aan deze leerzame gebeurtenis een t-shirt met de inspirerende tekst: Face your fears & live your dreams. Wij hebben ze later ook voor Body2chill® laten maken.

Waargebeurd reisverhaal 1997 - Thailand Koh Phangan 

Aghori Tantra.jpeg

SCHAAMTE VERPEST HET GENOT

Deeply opening to love itself

A heartopening environment such as 

this Tantra year program can be a great opportunity to meet other singles or couples and to deepen your beings with love.
 

A lovers meditation of the soul

A great lover is, in the first place, a lover of life and all it's energies and appearances. 
A great lover in the second place is a dedicated, delicious & delicate lover of others, of skin, smell, shapes and voice...

If you understand this principle of being a lover of existence you’ll be a great, complete and present lover at any time. 

 

In sacred union
You can walk this tantric path as an individual or as a couple. We give special attention to the subjects that can be touched as a couple, like fear to loose, individuality and bounding. 

bottom of page