top of page

Frustratie, boosheid, verdriet, onmacht en jaloezie; ze behoren allen bij het leven.
Onderdruk je deze emoties, dan onderdruk je tegelijk jouw levensenergie en levenslust.


Het is echter niet de bedoeling dat té vastzittende woelige emoties, of heftige trauma's, jouw dagelijkse levensgeluk en dat van anderen overspoelen...

Schadelijk fysiek- of emotioneel geweld komt in essentie vaak voort uit een om zich heen grijpende noodroep om gezond te leren omgaan met heftig voelende energieën, vanuit een onderliggende wens naar meer innerlijke vrijheid, liefde, assertiviteit,

vertrouwen en uiteindelijk de wens naar overgave aan de oerkrachten van het leven.

Emotie betekent: gevoelsstroming. Deze praktische ondersteuning brengt emoties daarom direct terug op het speelveld van de liefde en de beweging. Dat biedt direct lucht & ruimte.


 

EMOTIE REGULATIE SESSIE

GEZONDE INTEGRATIE VAN ONDERDRUKTE ONMACHT, WOEDE OF STRESS
MOGELIJK ALS ÉÉNMALIGE ONDERSTEUNING VOOR DEELNEMERS JAAROPLEIDING

LIEFDEVOL, ENERGIEK & VEILIG

ONMACHT, WOEDE OF STRESS: EEN OPEN DEUR NAAR JE HART

Boosheid is onstuimige energie in je hoofd en in je lijf. Soms zorgvuldig verborgen voor anderen, soms niet. Trauma's kunnen

na jaren opkomen na geweld, misbruik of ongeval. Boosheid en onmacht behoren gewoon bij het leven, zowel voor mannen als voor vrouwen. Niemand leeft zonder. Teveel opgekropte of weggedrukte gevoelens, wat de reden van het onderdrukken ook is, vormen  wel een sluimerend gevaar voor jou en je omgeving. Je ervaart dat als stress, opgehoopte energie in je lijf of als een

kort lontje. Voor je omgeving kan dit voelen als onveilig. Ook kunnen mensen op afstand blijven uit angst dat je op een dag

ontploft terwijl je onderliggend juist warme nabijheid, zachtheid en steun nodig hebt. Daar wordt uiteindelijk niemand blij van.

 

Neem voldoende rust en tijd voor jou alleen, ga de natuur in, beweeg, sport, dans en loop op tijd weg uit té stressvolle situaties.

Maar... probeer niet alles alleen te doen.
Neem jezelf en je omgeving ruim op tijd serieus vóórdat het je als een golf overspoelt. Zoek bijtijds hulp dan is er niet zo veel aan de hand. Je leert heftige gevoelens te reguleren waardoor deze processen juist een mooie opening naar je hart bieden.

BEVRIJD LEVENSKRACHT

Onderdrukte levensenergie en kracht - want dat is opgekropte boosheid en frustratie óók - heeft een groot potentieel in zich, dat als het ware nog op de schap van jouw wezen ligt. Achter boosheid, woede en onmacht zitten altijd zaken als verdriet, eenzaamheid, realiteitszin, grensoverschrijdingen naar jezelf of vanuit anderen die vanuit macht of geweld naar jou hebben gehandeld. We gaan daar op veilige expressieve wijze fysiek mee aan de slag, dus vrijwel niet pratend of mentaal. Je zult merken dat niet je hoofd, maar juist de boosheid en agressie ín je lijf de deur vormt naar liefde en zachtheid.

IN 1,5 UUR EEN ANDER MENS VOOR JEZELF & JE OMGEVING

Deze sessie is altijd individueel. We gaan -na een kleine opbouw en introductie van deze emotie regulatie methode- samen stevig aan het werk. Dit 'intensieve lijfelijke werk' doe je individueel, dus niet in lijflijk contact met de therapeut. Deze bewaakt het proces en je veiligheid. Je zult ook opgejut worden en alles bij elkaar zal dit uur voelen als heftig en als werkelijk werken aan jezelf. Reken daar dus op! Tegelijk zal, dat wat je oogst, die energie meer dan waard zijn. Zie het als een release en een 'reset'.

GEEFT LUCHT IN ÉÉN SESSIE
De dagen na de sessie zal je waarschijnlijk stap voor stap meer opluchting, energie, liefde, rust en rek voelen. In één sessie zal er heel veel gebeuren. Het kan zijn dat je op latere momenten nog eens behoefte voelt aan een sessie, dan kan je daarvoor nog een afspraak maken. Het maximum is echter drie sessies. Dan heeft je systeem een restart gekregen en is de druk vaak definitief van de fles. Wij raden je daarbij aan om als ondersteuning al onze Tantra trainingen te volgen om op soepele wijze je verlangens, gevoelens en frustraties te integreren in je wezen. Dat kan bijvoorbeeld via een jaartraining. Dan begin je gezond bij de wortels. Mocht je na 3 sessies toch nog last hebben dan adviseren we je om specifiekere psychologische hulp te zoeken.

DE METHODE

Onze beproefde emotie/ boosheid regulatiesessie zit zo in elkaar dat deze veilig is voor jou en je directe omgeving. Je krijgt 'tools' aangereikt waarmee we methodisch aan het werk gaan. Reken op hard werken. De therapeut begeleidt je hierbij en beschermt jou en het proces. Na een korte afsluiting zal je tijd nodig hebben om bij te komen en dit fysieke energiewerk te integreren, ook mentaal. Daarom raden wij aan de rest van de dag vrij te nemen. Liefst alleen en zonder andere verplichtingen.

Kali-tantra-cursus.jpg

KALI | DE GODIN EN HAAR WOEDE

DON'T BE AFRAID
TO BREAK THE RULES

DON'T MASK YOUR DISCOMFORT WITH A SMILE

MANNEN & VROUWEN

Bij deze emotie regulatiesessies zijn vrouwen en mannen even welkom. De methode is voor beide hetzelfde. 

Jezelf gezond en constructief uiten is een vak en een levenswerk. Niet voor niets wijden boeddhisten hier hun hele leven aan. Dikwijls is onze uiting echter vervormd.

Er zijn waarschijnlijk evenveel vormen van onmacht en grensoverschrijding als dat er mensen zijn. Vrouwen zijn echter vaak emotioneel sterker en mannen fysiek sterker. 

Bij fysieke agressie denk je dan misschien het eerste aan mannen. Toch kunnen ook vrouwen net zoveel 

opgekropte gevoelens hebben als mannen. Wellicht uit de agressie zich in de praktijk anders, en minder fysiek, 

maar meer psychologisch manipulerend of emotioneel

destructief naar je partner en soms zelfs naar jezelf. 
Elke tussenvorm van vervormde uiting van gevoelens is mogelijk wanneer iemand zich voor lange tijd té diep onveilig, gestrest of onmachtig voelt om zichzelf goed te kunnen reguleren. Dat kan iedereen overkomen.

Body2chill® | Gezonde boosheid & onmacht regulatie

Voor

Onze emotie/ boosheid regulatiesessies zijn toegankelijk voor deelnemers aan onze Tantra jaaropleiding. Bedoeld als éénmalige ondersteuning wanneer je tijdens de opleiding diepe vastzittende emoties tegenkomt.

 

Door 

Han Sapundra van Body2chill® 

 

Tarief 

€170 

 

Tijd

Ongeveer 1,5 helemaal voor jezelf. Het eerste half uur worden je de 'tools' van de methode aangereikt.
 

Locatie

Groesbeek. Parkeren gratis.

Afspraak

Telefonisch: +31 645624065
 

Dit heb je nodig

Sportkleding, handdoekje en kinderfoto van jezelf.

 

Spelregels annulering

Omboeking van deze therapie is éénmalig mogelijk tot 14 dagen vooraf. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang, of niet komen, geldt
-ongeacht de reden- altijd 100% betalingsverplichting.

 

Disclaimer

De aangeboden 'tools' waarmee we werken zijn fysiek intensief. Naderhand zal je moe zijn en ook de dagen erop waarschijnlijk ook spierpijn voelen. Jij blijft zelf verantwoordelijkheid houden over je lijf en grenzen. Hoe beter je beweegt vanuit je hele lijf des te minder nekpijn, hoofdpijn of spierpijn je zal overhouden.

• Nederlands-Indisch?  

Ik (Han Sapundra) ben zelf Nederland-Indisch. Mocht je dezelfde achtergrond achtergrond hebben als 2e of 3e generatie, dan kan ik ook wat voor jou betekenen. Jouw leven en je relaties kunnen een geheel eigen dynamiek hebben door meer cultuurverschil dan je waarschijnlijk inschat én doordat de Japanse bezetting of bezetting of kamptijd ook in jou kan doorwerken.

Anker 1

Body2chill® 
A warm place to touch and
be touched by inner truth & happiness

bottom of page