top of page
ShivShakti2.jpeg

TANTRA CHECK | TOP 10 

 

1) Daniel Odier

 France

https://www.danielodier.com/en/Home-page

1) ISTA
International School of Temple Arts

 International

https://ista.life

1) David Deida

 Denmark

https://deida.info

1) Wild Tantra

 Nederland, Russia, Peru

https://wildtantra.com

1) Santoshi 

 Ibiza (For female)

https://www.tantrawoman.com

1) Centrum voor Tantra

 Nederland

https://centrumvoortantra.nl

1) Beyond

 Nederland (English spoken)

https://www.beyondtempleofdeepdelight.com

BODY2CHILL® TANTRA CHECK

 Nederland | Website

Waarom staat Body2chill® bovenaan?

Ongepast om jezelf op nummer 1 te zetten? Dit vergt wat uitleg...

 

Ik ben vanaf 1989 onverwacht op het Tantrapad gekomen. En er nooit meer vanaf geraakt. Ik voelde dat ik dit voor altijd om mij heen wilde hebben. Religie hield op, mijn zelfbeeld hield op, mijn beeld van liefde of hemel en hel verdween, mijn weg naar binnen begon en daarmee een weg de wereld in. Op onderzoek... om te vergaren, te verdwalen, te verliezen en te winnen.

 

Op mijn pad kwam ik in Azië, en op vele plaatsen in Europa en Zuid Amerika, Tantra tegen in de vorm van Tibetaanse Lama's en Rimpuche's, Wilde Tantrica's, Osho, de Dalai Lama en vele Tantrische teachers zoals Daniel Odier welke, net als ik in Tibet, Tantra vanuit de eerste hand tot zich hadden gekregen.

 

Hoe werkt energie? Dat was de essentie van mijn zoektocht. Een spirituele én aardse vraag, welke in mijn jeugd op mijn pad kwam omdat mijn vader in het veld van Kwantumfysica werkte. Ik zou kunnen zeggen dat beide fuseerden, kwantumfysica & Tantra, maar ze bleken al één!

 

Vanaf 'de eerste lijn' van spirituele leraren, zoals vooral ook OSHO, die mij inspireerden volgde al snel een 'spin-off'. David Deida, een leerling van Daniel Odier, wist voort te bouwen vanuit zijn levensbestemming. Iedereen 'bevruchtte' iedereen. Krachtige Tantrische vrouwen zoals Vasanti en Santoshi kwamen op mijn pad. Ook ontstond ISTA welke vele docenten over de gehele wereld verbond. 

 

'Tantra moet op jou kunnen landen'. Wanneer het op vruchtbare grond landt dan krijgt het, net als iedere vrucht, een nieuwe smaak. Transformatie.

 

Veel van wat ik gezien, doorleefd en beleefd heb, in de tijd dat Tantra nog niet tot het gemeengoed behoorde, bestaat niet meer. Velen van mijn inspirartiebronnen zijn gestorven of kijken oud en wijs met een glimlach toe hoe hun gedachtegoed gebogen, verbogen, verheven of verwaterd raakt. Velen anderen zijn nog te bezoeken and alive and kickin'. Maak er gebruik van. Bij een ware Tantrische ziel in de buurt zijn, is zeer verrijkend, ongeacht of je de taal spreekt of het programma wat ze bieden je aanspreekt. Absorbeer de energie, net zoals ik heb gedaan!

Ik heb voor Body2chill® vanuit de hele wereld een soort 'best off' gecreëerd. Deze Tantrische schatkist en bron probeer ik nu over te dragen in dit tijdsbeeld, met de ziel en de adem van vele welke naast mij, voor mij en achter mij liepen, lopen en zullen lopen. 

VASANTI

 Frankrijk | Website 

Waarom deze Tip:

Ik heb zeer veel respect voor deze vrouw, welke niet alleen een Tantrica is maar ook een zeer goede Tantra teacher en therapeut.

 

Vasanti is gespecialiseerd in systeemwerk en ze kijkt overal dwars doorheen. Ze is van staal en van glas, breekbaar en een notenkraker, charmant en tegelijk gaat ze, als met een moederhart speciaal voor jou, niets uit de weg. Je 'ego-ontmanteling' is bij haar in goede handen! Ook je liefdesrelatie.

 

Frans spreken is een pré maar ze spreekt ook Engels.

DANIEL ODIER

Frankrijk | Website

Waarom deze Tip:

Daniel is een van mijn leraren geweest.

 

Hij is degene die Tandava en Kashmirische Tantra naar het westen heeft gebracht. Wie weet waren er meer maar Daniel heeft zijn inwijdingen van een Dakini persoonlijk uit eerste hand ontvangen. Zijn Tantra boek/ roman hierover verkopen wij bij Body2chill®.

 

Het is een oncontroversiele leraar. Het doel heiligt de middelen... Ik heb rare beproevingen met hem beleefd en dagen afgezien. Juist dat heeft mij veel gebracht. 

 

Hij belichaamd de Tantric Tiger. Tegelijk wordt hij al ouder en reist hij minder. Je kunt hem in Frankrijk nog bezoeken. Dat hebben Anne Eva met Marianne laatst ook nog gedaan. Bij 'de meester in de buurt' zijn levert altijd iets op, ook wanneer je geen of moeilijke Frans spreekt. Spreek je wel Frans: ga er dan heen nu het nog kan. Hij is vaak ik Parijs waar hij woont net als Vasanti. Dus wie weet kan je het combineren.

 

DAVID DEIDA

Denemarken | Website

Waarom deze Tip:

 

David Deida is een leerling van Daniel Odier. Hij bouwt op prachtige, krachtige en eigen wijze voort op zijn meester een is zelf een grote meester. Aan zijn stem heb ik nooit kunnen wennen. Zijn woorden vind ik zeer raak en krachtig binnenkomen. Hij snapt tot op het bot de dynamiek tussen mannen en vrouwen.

 

Zijn boek 'de blauwe vlam' staat op de leeslijst van onze Tantra opleiding. Het pakt de kern van het non-dualisme heel scherp. Hij weet dit ook over te dragen, al moet hij daarbij spreken in dualistische termen omdat de meesten van ons nog bewust of onbewust onder het dualisme van het Ego lijden. Je kunt trainingen bij hem volgen. Ook in het Engels. Of... op zijn naam of boeken Googelen.

 

ISTA
International School

of Temple Arts

 

Internationaal | Website

Waarom deze Tip:

 

ISTA is duur, je moet er vaak de globe voor rond reizen, ze zijn soms on-controversieel en...  over het algemeen zijn ze erg goed en kundig in wat ze doen. 

 

Hier geen lauw gekriebel met veertjes of tranen tissues maar ongezouten de diepte in. Ook schaduwwerk, systeemwerk, het dierlijke, lust, macht en onmacht... 

 

Hard werken soms ook, met een soms ergerlijke of weerstand oproepende, schoolse benadering. En toch... Wanneer je het gehad hebt met het populaire gebeuren wat tegenwoordig als Tantra wordt weggezet en de chaos en overgave in wilt dan ben je hier vaak beter op de plek.

 

ISTA is een paraplu waaronder meerdere Tantra teachers uit verschillende landen samenkomen. Sommigen van hen reizen van plek naar plek als 'tantra nomaden' die geen vaste verblijfplaats hebben maar overal een thuis vinden waar ze dan weer les geven. 

Je ervaring is dus ook afhankelijk van welke teachers jouw Tantra event leiden. Verdiep je hierin tevoren.

 

WILD TANTRA

Nederland, Rusland, Peru | Website

Waarom deze Tip:

 

Pema Guitama: 'Fear is never an option'. Een duidelijke statement. Zoete koekjes worden hier, net zoals bij Body2chill® niet gebakken. Zoek je het gemak... loop dan verder. 

 

Pema, Sahido & Arjun leiden Wild Tantra. Ze volgen een eigen pad met invloeden o.a. vanuit het shamanisme, soefisme en Tantra.

 

Wild..? Ja, in de zin dat elk middel wordt aangepakt op ons Ego los te weken van ons diepere zijn. Pijn, uithoudingsvermogen, regels, contrasten, drillen, doorzetten, confrontatie en soms ook zachtheid en dan weer zoveel zachtheid dat het ook confronterend kan worden. Veel wijsheid hier. Liefde wordt soms sterker wanneer niet alles lief is. Groot respect voor deze gewaagde benadering.

Wild Tantra gooit je van links naar rechts en tegelijk weten ze zeer goed waarmee ze bezig zijn. Ze doen 'hun ding' met passie, professioneel en consequent. Het ego snoeien en onze eenheid ervaren voorbij vorm, ideeën, aannames of verwachtingen is hun prioriteit. Daarin, of daarbinnen, zal je 'en passant' ook je intimiteit en sexualiteit verdiepen.

 

De communicatie is niet altijd helder en er gaan organisatorich soms zaken volledig langs elkaar heen. Ook hierin past het grillige wat Wild Tantra ook kenmerkt. 

Pema heeft mooie Tantrische boeken geschreven welke, via haar, met woorden de wereld in stromen.

 

SANTOSHI

Spanje, Ibiza | Website

Waarom deze Tip:

Santoshi is Tantra, ademt Tantra, spreekt Tantrisch in elke trilling van haar stem en beweegt Tantrisch. Ze is een mooie sensuele vrouw qua uiterlijk en innerlijk welke mede door de Tantra cummunity van OSHO is gevormd. Tegelijk is ze een self-made women. Zacht en krachtig tegelijk. Ook chaotisch, maar wat wil je: ze is Spaans en op Ibiza gaat alles zo.

 

Santoshi organiseert met name vrouwen retraites op Ibiza. Naar wat ik heb vernomen is er organisatorisch genoeg op aan te merken om over te klagen. Het chaotische siert haar tegelijk EN, bij deze vrouw wil je gewoon in de buurt zijn om Tantra te gaan begrijpen. Simpelweg haar 'zijn' draagt Tantra aan je over. De rest vergeef je haar.

 

Ze is, vroeger samen met haar ex-partner Niten, de grote motor achter het Ibiza Tantrafestival. 

CENTRUM VOOR TANTRA

Amsterdam | Website

Waarom deze Tip:

Centrum van Tantra doet net als ons ook al 30 jaar gewoon haar ding. En dat doen ze goed. Ego-ontmanteling, sexualiteit ontplooiing, bewustzijn, non dualisme... Geleidt door Carla & Remmelt en een actief Tantra team. Jammer dat ze meegingen in de QR code tijdens de C-crisis.

 

Wat ze uitdragen is net als Body2chill® vooral geworteld in het Tantrisch boeddhistische gedachtegoed en Tandava uit Kashmir. 

 

'Tantra ondersteunt het smelten van je ego-pantser, zodat je weer samen kan vallen met het mysterie van het bestaan.'

Langere series van Tantra trainingen en retraites. Zelfs een op een boot. Soms moeilijk om ertussen te komen. Vooral praktisch gezien wanneer je niet elk weekend van een serie trainingen kan deelnemen of van verder weg komt. 


 

Body2chill®

 Nederland

www.body2chill.nl

Waarom: 

Body2chill®

 Nederland

www.body2chill.nl

Waarom: 

Body2chill®

 Nederland

www.body2chill.nl

Waarom: 

bottom of page