top of page
Tantra-Workshops-Cursus-1.jpg

TANTRA OPLEIDINGEN BODY2CHILL® 

'TANTRA MASTER OPLEIDING'

 

RESET JE SYSTEEM DOOR BIO HACKING!

Regelmaat krijgen wij van studenten die voor het eerste jaar slagen te horen dat 'het nu pas begint..'. Daarmee bedoelen zij het doorgronden van de basis van Tantra, het doorgronden van hun eigen wezen, het begrijpen hoe levensenergie in- en door ons heen werkt.

En inderdaad, je zult momenten van eenheid en totale helderheid ervaren tijdens je Tantra Jaaropleiding. Deze korte flitsen van ontwaken worden 'Satori' genoemd.

Een verlenging van je Jaaropleiding in de vorm van de Tantra Master Opleiding is mogelijk. Hiervoor geldt een toelating nadat je bent afgestudeerd van het eerste jaar..

Tijdens deze Tantra Master Opleiding ga je voor 'Ontwaken'. Deze staat van 'zijn' zal dieper gegrond worden en structureler worden ervaren als je natuurlijke staat van helderheid en 'zijn'. Je ervaart eenwording met het leven en ieder moment in al haar verschijningsvormen. 

Tijdens het eerste jaar staat je eigen leefsysteem centraal samen met het doorgronden van de aard van het Ego en het versterken van je eigenheid en authenticiteit.  In de Tantra Master Opleiding staat centraal hoe jij je diepere bestemming vindt in dit leven en hoe je deze bestemming in liefde, werk en dagelijks leven kan praktisch kan vormgeven. Dit tweede half jaar overstijgt letterlijk het eerste jaar. 

Bekijk de Tantra Master Opleiding als een reis die je voortzet. Tijdens je Tantra Jaaropleiding als basisopleiding staan het  Wortelchakra t/m Hartchakra centraal. Dit zijn de chakra's die je authentieke persoon ondersteunen; je 'Ik'. Het is belangrijk voor jouw geluk, je grenzen en wensen om deze basis te leggen of uit te bouwen en te kunnen leven. 

 

Bij de Tantra Master Opleiding bouw je voort aan jezelf. Hier staat het Hartchakra t/m Kruinchakra centraal. Dit zijn de chakra's die je 'zijn' ondersteunen. De non-dualistische lagen. Deze chakra's zijn belangrijk om jezelf in de wereld te zetten. Om je missie in dit leven te ervaren en om te kunnen leven, navigeren en spelen in het veld van energie dat ons omringt. 

PRAKTISCHE INFO

 

Aantal trainingen: Je krijgt een stempelkaart met daarop 4 weekend retraites. De begeleiding gaat door. Je bent onderdeel van de jaaropleidingsgroep.

Duur: ongeveer 6 maanden.

De prijs vind je hier

CHALLENGES  TANTRA MASTEROPLEIDING

BIO HACKING


In dit aanvullende traject hoef je niets meer te produceren. Juist niet. Dus geen boekenlijsten etc. 

Wat dan wel? Uitdagingen om jezelf geheel te resetten, leeg te maken, meer te kijken naar energie dan naar vorm, jezelf losser te maken van conditioneringen, beperkende egopatronen en gewoontes. Dit wordt ook wel bio-hacking genoemd.

De challenges zullen veel effect hebben op je hele systeem: je geestelijke en je fysieke gezondheid. Wanneer je tijdens de challenges begleiding, ondersteuning  of feedback wilt dan kan je bellen met Han Sapundra.

 

NOTE: Wij raden je aan om onderstaande challenges niet te doen zonder begeleiding om op terug te vallen. Ook niet zonder onze Tantra Jaaropleiding als basis.

• Media
Gedurende minimaal een half jaar kijk je geen t.v. zenders. Liefst ook geen of beperkt Facebook. Zeg je abonnement dus rustig op voor minimaal deze tijd. Netflix of zelfuitgekozen films vormen geen probleem. Geen radio in de auto of thuis. Spotifymuziek, CD's  e.d. of zelfuitgekozen podcasts geen probleem. Geen krant. Ook smart: je smartphone/ mobiel regelmatig ook eens thuis laten of uitzetten.

• Een leeg hoofd

In het boeddhisme wordt dit 'no-mind' genoemd. Training van je pijnappelklier/ 3e oog/ intuïtie. Gedachtes zullen komen en gaan maar de neurose gaat uit je hoofd. Je bouwt deze meditatiekunde langzaam op. Je start de eerste maand 3 minuten met je ogen/ derde oog in een kaarsvlammetje. De 2e maand komen daar weer 3 minuten bij, dus 6 minuten. Tot je na 4 maanden relaxt op 12 minuten 'no-mind' zit. 

• Pijnappelklier ontkalken

De pijnappelklier heeft de vorm van een oog, heeft een netvlies en is op dezelfde manier gevuld met vloeistof. Bij kinderen is de pijnappelklier meer ontwikkeld. Volwassenen moeten hem onderhouden. Deze klier produceert buwustzijnsverruimende hormonen en helpt bij je oriëntatievermogen. Het is onze 'kosmische antenne'. De pijnappelklier wordt ook wel je 3e oog genoemd. 

Probeer zo min mogelijk verzadigde vetzuren te eten, geen koffie, zo min mogelijk gluten, matig je geraffineerde suikers, geen kunstmatige zoetstoffen, matig alcohol, matig koemelkproducten (speciaal bij verslijming), zo min mogelijk fluoride. Fluoride zit bijvoorbeeld in kraanwater in België (in Nederland minder) en vooral in tandpasta's. Fijne tandpasta zonder fluoride op natuurlijke aloë vera basis is verkrijgbaar via Anne Eva (€20 per twee tubes). Verder: eet niet uit aluminium pannen.


Wel: bananen, noten, kip, pure chocolade en dadels, linzen, pompoenpitten etc. Deze bevatten  het aminozuur 'tryptophaan'. Ook als vitaminen verkrijgbaar.

 

De pijnappelklier is de ontvanger van de energie bij je kruinchakra. Het 'download centrum' voor alles wat is opgeslagen in je hogere zelf en in het universele bewustzijn. Via de pijnappelklier krijg je informatie over je verleden, wie je bent als ziel, je toekomst, je evolutie en de totale geschiedenis van het universum. Velen geloven dat helderziend zijn een gave is. Maar het is de aanwezigheid van een actieve pijnappelklier. Je kunt hem regelmatig activeren door op de thymus te kloppen, oftewel 'jezelf op de borst te kloppen'.

• Observeren jaaropleidingsgroep

Als observator zit je bij de jaaropleidinggesprekken. Je 'kijkt' en luistert op energieniveau. Nadien volgt een kort nagesprek (samen met de andere deelnemers van de verlengde masteropleiding).

 

• Comfortzone

Verwijder je 'spoken' en 'spinnewebben' in je hoofd. Rek jezelf mentaal en emotioneel op en ervaar als resultaat dat het je uiteindelijk gemakkelijk afgaat. Oftewel: plan iedere maand iets wat je normaal niet zou doen en/ of durven. Dit doe je voor jezelf. 

• Afstudeerpresentatie

Ontwikkel een oefening (structuur) voor de groep van ongeveer 15 -20 minuten waarbij je hen meeneemt in dat wat jij hebt geleerd en ontdekt. Dit doe je in overleg met Han Sapundra. Ongeveer 1 maand voor afstuderen dien je jouw idee in. Samen zet je de structuur op. De uitvoer met de groep doe je zelf, eventueel met 1 of 2 assistenten welke je kan vragen.

*N.B. Bovenstaande challenges gelden voor de  Tantra Master Opleiding, niet voor de gewone jaaropleiding.

Deze podcast getiteld 'All the way!' gaat o.a. over de verlengde masteropleiding en wat je procesmatig kan verwachten.

ERVARING NA MASTEROPLEIDING

De Verlengde Tantra Masteropleiding was voor mij een bijzondere opleiding. Je kunt deze, na toelating, volgen na het afronden van de 'normale' Tantra Jaaropleiding bij Body2chill®.

Het lijkt bijna alsof ik tijdens de opleiding niet zoveel deed en toch gebeurde er heel veel. Ik heb een zeer turbulente mooie en waardevolle tijd doorgemaakt, waarin gaandeweg veel dingen duidelijk werden. Hoewel ik eigenlijk moet zeggen dingen voelen nu duidelijk. Want meer en meer geeft mijn lijf aan wanneer iets klopt. Dit maakt mij zelfverzekerder, krachtiger en beter in staat om keuzes te maken...

Ik heb deze periode zoveel emoties verwerkt. Na een dag vol emoties, volgde een dag waarin het geweldige gevoel van ruimte en vrijheid in mij naar boven kwam. Langzaamaan verdwenen mijn verlangens en kan ik zijn met wat er is. 

Ik heb angsten overwonnen, door in mijn kern te blijven, de angst te voelen en door mij heen te laten stromen.

 

Zo stond ik met hoogtevrees op een platform in een klimbos en liet de angst door mij heen stromen. De angst maakte na een paar minuten plaats voor een verlangen om aan de overkant te komen. Het was bijna magisch om de sprong te wagen en naar de overkant te gaan via het koord.

 

Eenmaal aan de andere kant voelde ik mij geweldig!

Voor mij is alles tijdloos. Ik kan dansen als een kind van 4, verliefd zijn als een 16 jarige, en ben nog steeds de wijze vrouw. Ik ontdek elke dag iets nieuws en geniet van alles wat ik tegenkom.

Ik ben verandert of misschien juist mezelf geworden en merk dat dit ook mijn contact en relatie met de ander verandert. Ik ben nu in liefde met mezelf en voel zoveel liefde voor de ander, waardoor ik meer liefde van de ander kan ervaren. 

-Astrid Verboom-

bottom of page