top of page

Tantra & Shibari Bondage workshop | Extra lange versie Incl. diner | Koppels | Datum volgt

緊 Shibari is een verbindende, meditatieve, erotische kunstvorm waarbinnen overgave je diepste vrijheid openbaart op het raakvlak tussen binnen en buiten. Een zorgvuldige, liefdevolle en meditatieve beleving voor gever & ontvanger waarbinnen je kleine ik verdwijnt om te versmelten in ruimte en bliss.

Tantra & Shibari Bondage workshop | Extra lange versie Incl. diner | Koppels | Datum volgt
Tantra & Shibari Bondage workshop | Extra lange versie Incl. diner | Koppels | Datum volgt

.

Datum volgt

Regio Nijmegen

.

LEDENLOGIN | KLIK HIER wanneer je al geboekt hebt voor nog meer info.

.

BESCHIKBARE PLAATSEN: Nog vrije plaatsen beschikbaar.

Check hierboven regelmatig de beschikbaarheid. Dit kan soms per dag nog veranderen of worden aangepast. Abonneer je e.v.t. ook op onze nieuwsbrief of vul vast het registratieformulier in. Dit duurt 2 minuten.

.

LOCATIE: Fijne locatie in Nijmegen.

* Na boeking ontvang je jouw ledenlogin. Daar krijg je meer info over de exacte locatie, parkeren, betaling, verblijf en voorpret!

TIJD: 'Time is nature's way of preventing everything from happening at once'.

13:00* - ongeveer 22:30. Inclusief diner.

*Wees bij aanvang 15 min eerder om rustig aan te komen, je eventueel om te kleden en voor inschrijving/ info. Wij beginnen bij Body2chill® altijd graag samen en op tijd. 

Sterk je weerstand in nabijheid maar blijf thuis bij Covid gerelateerde klachten. Bij aanvang is er een temperatuurmeting. Voor levensbeschouwelijke organisaties geldt geen QR-Code en geen mondkapjesplicht. Qua behoefte aan afstand of nabijheid geldt voor Tantra standaard dat je ter plekke je eigen intuïtie en gevoel volgt, dus ook nu.

BIJDRAGE: Jouw bijdrage wordt in het boeddhisme Dana genoemd. Het wordt bezien als een gift vanuit het hart, brengt balans en zet aan tot wederzijdse stroming van energie.

Waarde inclusief materiaal gebruik, diner buffet, thee & extra's.

Normaal per persoon € 160 | Early bird 30 dagen € 150 

Annulering: Annuleringskosten zijn er om ons voortbestaan te waarborgen. Ze zijn redelijk, vormen geen onderwerp van discussie, gelden voor iedereen, in elk geval en ongeacht of er wel of geen wachtlijst is.

- Tot 30 dagen vooraf: Gratis omboeken. Annuleer alléén bij grote overmacht. Wij bouwen op jouw inschrijving.

- Vanaf 30 tot 14 dagen voor aanvang: €50

- Vanaf 14 tot 5 dagen voor aanvang: €75

- Vanaf 5 dagen voor aanvang zijn al onze kosten reeds gemaakt: Altijd 100% *

* Uitgezonderd Covid gerelateerd ziektebeeld/ doktersverklaring. Wanneer wij je in dit geval per direct kunnen omboeken naar een volgende training is dit kosteloos. Anders betaal je alleen reeds ingekocht eten en administratiekosten à €30 per pers.

TAAL: Nederlands. E.v.t vertaling in het Engels wanneer nodig voor buitenlandse bezoekers.

TANTRA TRAINERS: Han bijgestaan door volgt.. | Assistentie: volgt...

VOOR: Liefdeskoppels en gelegenheidsstellen die op het intimiteitsvlak én op het erotische gebied verbinding, verdieping, inspiratie of verbreding zoeken. Je werkt hier bij deze training alleen met je eigen partner. Voor hen die binnen een veilige omgeving in liefde en waarheid willen samenzijn. Warm en helder binnen de geborgenheid van elkaar en de groep. Uitdagend en avontuurlijk vanuit een veilige bedding waarbij niets moet. Dit is één van de meest verrasssende en fantastische Tantra avonturen die wij bij Body2chill® bieden. Niets zal zijn hoe je het wellicht verwacht. Beleef het zelf!

MINDSET: Deze realistische mindset heb je nodig: 'Wat ik dan ook kan ervaren en ontmoeten in deze Tantra cursus; fantastisch of spannend, pijnlijk of extatisch... Uiteindelijk kan ik alleen mijzelf tegenkomen in alle kleurenpracht en tegenstelling die volledig leven te bieden heeft. Daartoe kunnen beperkende/ neurotische gedachten vanuit het hoofd door het team worden afgekapt. Hierdoor kan ik 'in het hier en nu' ter plekke, vanuit contact met mijn eigen lijf, kwetsbaarheid en waarachtigheid aanwezig zijn. Dit doet mij het mysterie, de volle kracht van leven en liefde, mijn zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en creatiepotentie ervaren. Ik breng mijzelf in. Daar ben ik aan toe. Ik maak nu de bewuste keuze dit te ervaren en te vieren!'

AANTAL PERS: 18 tot ongeveer 30. Wij hebben daarbij een team van 3-5 personen.

LEEFTIJD & PROFIEL: Toegankelijk voor alle leeftijden. Laagdrempelig van opbouw en geen Tantra ervaring nodig. Nieuwsgierigheid naar jezelf, een fit lijf, lichaamsbewustzijn, open houding, fun! en echtheid zijn belangrijker.

BASIS: Onze bijeenkomsten zijn lichaamsgericht. De ervaring leert echter dat mentaal gezien een geschoold of zelf ontwikkeld HBO denkniveau een pré is. Dit om het krachtige onderliggende Tantrische gedachtegoed geestelijk- en lichamelijk te kunnen plaatsen en integreren binnen je ontwikkelingsprocessen. Daarnaast is emotionele basisstabiliteit, zelfreflectie en inzicht in groeiprocessen nodig om je kwetsbaarheid toe te kunnen laten.

MATE VAN INTIMITEIT: Onze Zwarte Tantra cursussen staan voor verdieping van intimiteit, sexuele heelheid en hartsverbinding op een diep energetisch niveau in contact met je hele wezen en elkaar. We gaan deze Tantra cursus diep in op het Tantrische verbindende, meditatieve en psychisch interessante aspect van Shibari. Daarnaast is Shibari licht en speels. Je hebt de mogelijkheid om jezelf in beide rollen te ervaren. Daarbij komt het aspect duidelijkheid in leiding nemen versus overgave ruim aan bod.

KADERS: Geen seksuele gemeenschap. Wel Sensueel, verruimend, helend, afgestemd, verassend opwekkend, slow en verbindend. Deze Tantra workshop Shibari bondage is voor een deel ontkleed met een slipje aan (*kan e.v.t. uit met inachtneming van de kaders van de hygiene). Tussendoor draag je dan een omslagdoek. Het tevoren maken van duidelijke afspraken/ consent/ kaders maakt onlosmakelijk onderdeel uit van dit spel van vertrouwen. Daarbij kan altijd worden bijgestuurd, of aan de rem worden getrokken, door de ontvanger of worden nagecheckt door de gever. Hiertoe geven wij vooraf instructies, technische handreikingen en spelregels mee. Onze duidelijke kaders bieden veiligheid en ruimte voor spel, techniek, overgave en groei in beide rollen.

BENODIGDHEDEN Neem mee per persoon: Groot badlaken, handdoek, omslagdoek/ hamamdoek, wollen/ fleece dekentje om elkaar behagelijk warm te houden, extra groot laken of doek om je eigen toegewijde plek te creëren, waterflesje, handgel, papieren tissues.

Note: Geur is essentieel onderdeel van de subtiele dierlijke onderlaag van intimiteit en eigenheid. Gebruik ook vooraf géén, of zeker niet te veel, onneutrale deodorant, aftershave of parfums anders dan eventueel licht opgebrachte essentiele olie op natuurlijke basis.

Kleding advies: Gemakkelijke kleding & eventueel sexy lingerie waarin 'je sexy jij' jezelf fijn en mooi voelt en vrij in kan bewegen. Alles zacht, dus geen gepolsterde BH's met vulling. Nog 'n tip: knip de labels eruit. We zien soms zo'n leuke lingerie en dan schijnt het maat- en waslabeltje er grappig doorheen of als een staartje erbovenuit, zonde toch? Voor de vrouwen geldt geen nagellak op (tenzij gelnagellak) in verband met strepen op de vloer.

Voorpret: Dameslingerie kan je op vele plaatsen kopen. Wanneer je wat stouter of liever wilt experimenteren en spelen, dan is dit hier wellicht een tip. Herenlingerie is soms moeilijker te vinden. Zij kunnen bijvoorbeeld ook hier terecht of hier. Kijk voor stoere wikkelbroeken bijvoorbeeld hier.

WIST JE: Dat al ons Shibari bondagetouw met zorg en aandacht is gemaakt. Het meeste handgeverfd met natuurkleuren en gemaakt van hennep. Deze mooie voedende energie voel je zeker terug als een zuivere natuurlijke energetische beleving voor je huid en geest! Zelf je eigen naturel henneptouw kopen als voorpret of om te oefenen? Bestel dan bijvoorbeeld hier een paar stukken van 6 mm en 8 mm dik. Lengte 10 meter en 5 meter.

  • BOUND TO BE FREE & LIGHT - INTIMATE PLAY BEYOND I AM
  • Deze langere versie van onze Shibari workshop omvat weer enkele andere technieken dan de kortere.

THE TANTRIC WAY OF SHIBARI | BONDAGE WORKSHOP BODY2CHILL®

'Shibari meets Tantra! This magnificent Black Tantra workshop makes it able to reclaim your life while playing into it because giving and taking are two equal sides of the same shining dynamic of life, love & god.'

-

'In de rol van dominant leer je overgave aan de ander en aan het leven, zodat je vol in contact kan blijven. In de rol van overgave leer je dat je dominantie naar jezelf en de discipline om elke stap weer op jouw eigen pad te blijven.'

-

-Han-

-

緊縛 The art of Shibari (Bron: o.a. Wikipedia). De Japanse schilder Seiu Ito (1882 -1961) wordt gezien als grondlegger van Shibari in haar huidige vorm. Nobuyoshi Araki is een fotograaf die veel foto's heeft gemaakt van vrouwen in Shibari en Kinbaku, waaronder Lady Gaga, waarbij mensen op kunstzinnige en erotische manier met touw worden gebonden. Het binden is belangrijk onderdeel van het spel waar veel tijd en zorg aan wordt besteed. Het is een aan esthetische regels gebonden lichaamsversiering waarbij afstemming, het aangeven van grenzen, innerlijke ruimte, diepe concentratie en jullie speelplezier centraal staan. Macramé op je lijf!

-

Hoe is het om er als gever 200% voor de ander te zijn? Daar waar de ander ophoudt te bestaan omdat hij of zij 200% op jou kan leunen, steunen, bouwen of zelfs hangen. Dit spel van verbinding en verbeelding is voor jou de ultieme meditatie van 200% zorg, aanwezigheid en opmerkzaamheid. Tel daarbij op jouw speels genoegen om te plezieren, te begrenzen, aan te geven en te geven. Precies daar tot waar jij het wilt, op het randje van pijn en genot, volledig in dienst van de ander. Speelplezier op het scherpst van de snede. Daar waar het alles gebeurt en in het niets verdwijnt. Daar sta jij er in jouw volste vertrouwen, kracht en zachtste macht. Wat opent dit in jou... Kan jij deze deur van de gever ingaan? En kan jij de deur van de ontvanger ingaan? Leef voluit, onderzoek en verras jezelf.

-

Waarom moeilijk doen en deze deuren ingaan? Weet dat jouw lokroep naar deze deuren en deze workshop waarschijnlijk niet rationeel maar volledig intuïtief zal zijn: 'Ik voel dat ik hier wat te halen heb, maar ik weet niet precies wat..' Op dit tussengebied tussen ratio & onbewust weten, tussen welopgevoed & dierlijk, tussen passie & geborgenheid beweegt zich deze mooie Tantra workshop.

-

Eerst wat over energie en polariteit: 'The problem is that we are not comfortable any more being uncomfortable'. Onze illusionaire menselijke neiging te denken dat wij de wereld kunnen controleren haalt ons altijd in. Misschien komen we een heel eind maar vaak ten koste van anderen, de natuur en onszelf. Navigerend op ratio en wilskracht lopen we de werkelijke verbinding en levensrichting van onze spirit en intuïtie mis. Wanneer wij onze geest, structureel en eenzijdig, slechts richten op de gemak en comfort aspecten van 't leven creëren wij als het ware een schijncocon om ons heen waar het volle leven en substantieel geluk dan niet meer bij lijkt te kunnen komen. Wellicht herken je dit?

-

Wanneer er niets meer 'mag schuren' dan lopen we het werkelijke leven mis en dan gaat het doods en artificial aanvoelen. Onze levensenergie en passie stroomt door ons hart en onze aderen net onder onze huid. Enig schurend ongemak is inherent aan het gevoel dat we voluit leven temidden van alle polariteiten van dat leven en tegelijk mogen ervaren dat wij bij dit 'natuurspectakel' open, volwassen en assertief aanwezig kunnen zijn. Waar wij vroeger als kind afhankelijk waren en, soms traumatisch, nog niet voor onze grenzen en behoeftes konden zorgen kunnen we dat nu wel (leren). Daarom is deze Tantra workshop zo interessant als volwasssen spel vanuit aanwezigheid, zorg en afstemming. En dan hebben we het nog niet eens over al de genotsstofjes die je lijf gaat aanmaken!

-

Cowboytje & Indiaantje wie heeft het niet gespeeld... Take and be taken! Dit dierlijke en intuitieve spel van overgave en overname opent dimensies waarvan je tevoren niet kan weten wat ze met je doen. En dat is misschien nog wel het mooiste! De natuur van de overgave en het genot, deze traditionele cultuur van de knoopkunst en ultieme warme zorg komen samen op een ongekend nieuw en speels level van love & care. Dit zorgdragen van grenzen en afstemming staat minitieus centraal. Vandaag train je jouw eigen vermogen om, als ontvanger en gever, intiem, open en assertief bij je grenzen en mogelijkheden aanwezig te blijven.

-

Meditatief, verrassend & zinnenprikkelend! De verbindende kracht van Shibari als spirituele Tantra beoefening is groot: het geeft zelfvertrouwen, bevrijdt, sterkt je vermogen tot intimiteit, vervult je behoefte om er voor anderen te zijn, heelt kwetsuren en geeft je orgastische beleving vleugels.

  • SEX, DE KRACHTIGE OEBRON VAN HET BESTAAN

Een van de mooiste dingen in dit leven is dat we een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Tantra betekent web, weefgetouw of verbinding. Tantra vertalen met alleen sex, doet haar rijke essentie tekort. Tegelijk is sex de krachtige oerbron van het bestaan en bestaat alles bij de gratie van polariteit. Geïntegreerde intimiteit bevrijdt, geeft levenslust, brengt thuis, reguleert emoties en is orgastisch als het leven zelf.

  • VERBINDEND, OPENEND, WAARACHTIG & PASSIEVOL

Al onze Tantra workshops en Tantra massage cursussen worden zorgvuldig opgebouwd in goed contact met jezelf, je grenzen en voorkeuren. Je kunt je bij ons veilig voelen. Wij hebben bijna 30 jaar ervaring in het begeleiden van levens- en openingsprocessen op het gebied van het hart, diepgaande verbinding, intimiteit, schaduwkanten en een helder aanwezige geest. Onze werkwijze is hartelijk betrokken én tegelijk direct, down to earth, to the point en zonder taboes, waarbij zowel jouw beschaafde als jouw dierlijke kanten een warme plek bij Body2chill® mogen vinden.

Klik hier voor meer info over Tantra trainingen. Deze training behoort tot de Zwarte Tantra.

  • OOK BELANGRIJK

Body2chill® is een Tantra community: Wij bieden je graag meer dan alleen Tantra trainingen en Tantra workshops. Blijf na afloop, wanneer je tijd en zin hebt, nog even om na te kletsen of contactgegevens* uit te wisselen. Ook gaan wij regelmatig nog samen met een groepje wat drinken en eten. Vaak hier. *Nadien verschaffen wij uit privacy-overweging geen gegevens van andere deelnemers.

Eerste keer? Lees hier onze Tantra bijsluiter: Tantra opent voor het leven én de liefde. Hoe dieper je in liefde wordt geraakt, hoe dieper je bij de kwetsbaarheid van je hart komt. Groeien in bewustzijn, intimiteit en sensualiteit betekent letterlijk dat je geraakt zult worden.

INTERESSE OM DEEL TE NEMEN?

Deelnemers welke ons recent hebben bezocht kunnen direct contact opnemen zonder het registratieformulier.

Office: Ma-Zat 11:00-19:00 | +31645624065‬ | Bellen/ Sms/ Whats-app (niet mailen).

Ben je voor het eerst of jaren niet geweest? Vul dan voor aanmelding/ info eerst ons registratieformulier in. Dit duurt 2 minuten. Daarna kijken we telefonisch of er nog plek is en of wij je deelname definitief kunnen maken.

Deel dit evenement

bottom of page