Navigation Menu+

Balie: meest gestelde vragen

Posted on Apr 12, 2016 by in INFO | 0 comments

vragen-tantra-meestgestelde

Tantra massage cursussen & Tantra trainingen Body2chill®

LijnBoven TantraAghori Tantra

Niemand wil anders zijn. Iedereen is het.
Niemand wil kwetsbaar zijn. Iedereen is het.
Niemand wil alleen zijn. Iedereen is het.

En daarin is niemand alleen!

Welkom bij Body2chill®

LijnOnder Tantra

Wat kan Tantra mij brengen?

Dit is wat Tantra bij Body2chill® je brengt:
Onze integere en geïntegreerde Tantra trainingen brengen je bij de bron van je levenslust. Diepgaand in contact. Veilig & intens. Op natuurlijke wijze verbonden. Jij maakt de weg vrij voor ‘je beste jij’. Tantra trainingen van Body2chill® verhelderen en ruimen op. Tantra brengt je diep in je lijf, verruimt je ademruimte en je vermogen tot het diepgaand ervaren van je lichaam en intuïtie. Telkens weer spelenderwijs onderzoekend, thuiskomend bij de warmte van je hart, met een helder hoofd, relaxt en zonder piekeren. Ervaar diepe ontspanning, passie en speelsheid in vriendschap, werk, relatie, opvoeding, intimiteit en vervullende seksualiteit. Daar staan wij voor!

VlamBoeddhisme

Ben ik te dun, te dik, te oud of te jong voor Tantra?

Antw: Ja.
Grapje natuurlijk.
Bij Body2chill® komen volwassenen van alle leeftijden. Van ondernemers tot artsen, mensen uit de zorg, huisvrouwen, kunstenaars en leraren, waaronder een groot aantal mensen met verantwoordelijke functies. Gewone mensen zoals jij en ik met verlangen naar diepgang, intimiteit, avontuur, integriteit en echtheid. Tegelijk verschilt ieder van elkaar. Ook van figuur, leeftijd, zwakke en sterke kanten. Body2chill® biedt jou een warme, gezellige en veilige plek. Je valt dus niet uit de toon en bent van harte welkom om samen met anderen je mens-zijn te delen, juist met ieders kwetsbaarheid, leeftijd, voorkeuren en eigenheid als kracht.

Een lichamelijke handicap/ blessure is meestal ook geen probleem. Gewoon een kwestie van samen creatief naar oplossingen zoeken.
Psychisch is er wel een kanttekening: wanneer je zwaardere vormen van autisme hebt of opspelende psychoses dan kunnen wij, of Tantra, je niet de omgeving bieden die je nodig hebt.  

VlamBoeddhisme

Bieden Tantra massage cursussen hetzelfde als een Tantra cursus?

Nee. Tantra massage cursussen vormen een onderdeel van Tantra. Tantra is echter veel breder en omhelst veel meer dan alleen Tantramassage. De Tantra massage cursussen behoren daarom als waardevolle aanvulling bij onze Witte- en Rode Tantra cursussen. Al onze Tantra massage cursussen zijn vrij toegankelijk en, op willekeurige volgorde, ook los te volgen zonder Tantra ervaring. Ze kunnen tevens een mooie opstap zijn om te beginnen met Tantra.

 

VlamBoeddhisme

Neo-Tantra

Hoe oud zijn de deelnemers?

Piep jong (wettelijk minimaal 18) tot stokoud (wijzelf bijvoorbeeld:-)
Tantra is een levenswijze en niet leeftijd gebonden. Trouw en puur zijn naar je diepere natuur en verlangen, dat doe je niet voor een paar uurtjes of alleen op je 30e levensjaar. De tantrische levenswijze wordt het Tantrisme genoemd. Wanneer je puur probeert te leven en de innerlijke drang volgt om je te verdiepen in de dynamiek van het leven en in de kunst van de liefde, dan ben je een Tantrika. Een doorgaand proces. Voor je gehele levensweg ben je dus welkom bij Body2chill® om anderen en jezelf los van tijd en ruimte te ontmoeten, in flow, integriteit, eigenheid, moed, sensualiteit etc. Dat alles is niet leeftijd gebonden, of toch…:

Wat wij aan onze deelnemers denken te zien is dat lichamelijke, seksuele en spirituele bewustwording en ontplooiing meestal aanvangt tussen 20 en 30 jaar. Een deelnemer van 25 is er dus vroeg bij en vaak gretig om te leren. Meestal begint het proces van het trouw zijn naar je eigen aard, voelen dat er meer is en het aldus vormgeven van je leven, zo tussen het 30e en het 40e levensjaar. Tussen de 40 en 50 komen deelnemers waarbij wij vaak zien dat ze al beter voor zichzelf en hun behoeftes kunnen zorgen en ook deels nog lijden onder hardnekkig aanwezige patronen en zich hiervan willen bevrijden om werkelijke standvastige diepgang, innerlijke vrijheid, verbinding en extase te ervaren. Vrouwen en mannen die zich al meer hebben weten te ontrukken van vastgeroeste patronen, innerlijke draken en levensangsten zijn als opnieuw geboren. Vaak zijn ze boven de 50, vrijer van geest en bewuster in aandacht voor hun lichaam en omgeving: grijze haren en een frisse geest met warmte, levenswijsheid en charisma: dat begint zo tussen de 50 en 70.

VlamBoeddhisme

Ik zie bepaalde activiteiten niet meer op de agenda staan. Geven jullie deze nog, en zo ja, hoe weet ik wanneer?

Ieder jaar rond de maand maart komen de nieuwe activiteiten voor het volgende seizoen op de agenda te staan. Geef je op voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

VlamBoeddhisme

Ibiza-tantrafestival

Wat is het verschil tussen Witte-, Zwarte- en Rode Tantra?

Zie hier voor een uitgebreide beschrijving.

VlamBoeddhisme

Waar vind ik de adressen en waar kan ik gratis of goedkoop parkeren?

Zie hier bij onze algemene info.

VlamBoeddhisme

(Hoe) kan ik een factuur ontvangen?

Je bevestigingskaart/ factuur die je per post thuis ontvangt geldt officieel als factuur. Daar staat ook voor de belasting alles op zoals je naam, de data, het bedrag etc. Je kunt deze na betaling aan de kassa ook nog even laten tekenen voor ‘voldaan’. Body2chill® is btw vrijgesteld, dus de btw staat er ook niet op want die betaal je ook niet.

*Mocht je per bank vooraf betalen dan kan je na je overboeking al eerder per mail om een factuur vragen.

VlamBoeddhisme

Ik heb al (ruime) ervaring met Tantra. Is dat een voordeel?

‘Zalig zijn de onwetenden want zij zullen het koninkrijk van de hemelen binnengaan.’ 

Wanneer je al veel ervaring hebt met Tantra kan dat zowel een voordeel als een nadeel zijn. Tantra heeft in de kern namelijk te maken met ‘ontleren’ en jezelf openstellen. Ruimte maken zodat het volle leven door je heen kan stromen… Dat kan je leren, maar leren bij Tantra betekent vooral ontleren.

Hoe nieuwsgieriger en open je in het leven kan staan, hoe beter de Kundalini levensenergie door jou heen kan stromen én des te beter elke ervaring zal aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt. In die zin werkt authentieke Tantra -zoals bij Body2chill®- niet met levels want Tantra weerspiegelt het leven en dat kent ook geen levels, alleen momenten van beleving. Het is de kunst om daarbij te blijven en elke belevenis als nieuw te omarmen. Af te stappen van goed, beter, best… Te vertrouwen dat je intuïtie op elk moment alles wat je ervaart automatisch integreert, inclusief de beperkte bewuste wijsheid van je hoofd.

Het meest heilige aspect van Tantra is dus ruimte omdat daar alles in past. Tantra begint vaak met verwarring en ontleren van aangeleerde oordelen, ‘waarheden’, verwachtingen en destructieve (ego)patronen welke de volle beleving van intimiteit, seksualiteit en levenskracht in de weg staan. Verwarring en het transformeren van issues en oude pijn vormen hierbij een soms lastige, maar onmisbare stap.

Tantra vraagt om nieuwsgierigheid, openheid en waardige nederigheid, zodat je wordt meegenomen op de rivier van het leven zelf. Dus veel belangrijker dan Tantra ervaring is je vermogen om ruimte te maken, ruimte te bewaren -voor jezelf en anderen- of om ruimte open te laten voor verwarring en niet (hoeven) weten. Dan is elke ervaring nieuw, spannend, passievol en van betekenis. Deze levenshouding zal je leven verlichten en bedding bieden aan je meest diepe sensuele levensenergie. Ruimte voor de liefde zodat het leven op jouw haar liefdesverhaal mag schrijven. Spannend? Ja natuurlijk! Welkom bij Body2chill® 

‘Het leven kent geen herhaling. Slechts beweging. Het kent geen toekomst of verleden, slechts beleving. Geen moment in de geschiedenis of in de toekomst is ooit hetzelfde geweest of zal ooit hetzelfde zijn. Toch willen we de toekomst vaak voor zijn of het verleden helen. Juist die eigenschap maakt dat we het leven ervaren als zinloos. Op zoek naar zingeving, vastigheid, wijsheid, geluk en stabiliteit zullen we moeten leren om te anticiperen op verandering. Dan worden we deelgenoot van de grotere beweging.’ -Han-

VlamBoeddhisme

Ik ben single. Waaraan kan ik deelnemen?

Dit is per activiteit aangegeven bij de info. Het komt hierop neer: Individueel kan je sowieso aan al onze Witte en Zwarte Tantra weekenden deelnemen. Wanneer je individueel bent schrijf je dan ruim op tijd in omdat wij proberen een afgestemde m/v verhouding te krijgen.

Mocht je als single aan activiteiten voor paren willen deelnemen, zoals aan Tantra massage cursussen, aan de Tango like Tantra of bijvoorbeeld aan Rode Tantra 2-luiken, dan kan je zelf iemand als gelegenheidspartner vragen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een van onze andere activiteiten of de Tantra ontmoetingsdagen. Wij bemiddelen hier niet in. Wat je ook kan doen is tijdens de andere cursussen of workshops iemand vragen. Blijf goed in afstemming met je gelegenheidspartner en bepaal beide ‘on the go’ hoe intiem je samen wilt zijn, maar dat geldt vanzelfsprekend voor iedereen ook voor deelnemers met een eigen partner.

VlamBoeddhisme
Kan ik ook alleen komen terwijl ik een relatie heb?

Het komt ook regelmatig voor dat deelnemers, vanuit een vaste relatie (eerst) individueel komen. Daarin ben je niet de enige en daar kan je gewoon open over zijn naar anderen. Ervaring leert dat elke persoonlijke ontwikkeling uiteindelijk jezelf en, van daaruit ook, de basis van je relatie versterkt.

tantra-voor-mannen

VlamBoeddhisme

Ik vind het spannend om een bekende bij jullie tegen te komen, wat nu?

Antwoord:
Dat klopt (dat je het spannend vindt).
Deze persoon zoekt dan waarschijnlijk hetzelfde als jij of jullie: diepgang, echtheid, liefde, waardering en iets spannends.. Dus dat hebben jullie gemeen:-)

Of zoals op deze pagina geheel bovenaan staat:
Niemand wil anders zijn. Iedereen is het.
Niemand wil kwetsbaar zijn. Iedereen is het.
Niemand wil alleen zijn. Iedereen is het.
En daarin is niemand alleen.

Welkom bij Body2chill®

VlamBoeddhisme

Hoe vertel ik ‘het’ mijn puber kinderen?

Wat zeg je tegen je puber kinderen wanneer je naar een Tantra training van ons gaat. Je kunt zeggen dat Tantra gaat over natuurlijk en eerlijk leven betreft je gedachtes en je lijf. Voor pubers en jong volwassen is er een prachtig boek wat in de diepte uitlegt wat Tantra is en voor je kan betekenen. Deze aanrader heet: ‘Hartelust – ontspannen in lijf, lust en liefde’. Dus voor je het weet leggen zij jou dan uit wat Tantra is en wat het voor jouw leven kan betekenen.

VlamBoeddhisme

Ik heb na een training wat laten liggen. Willen jullie dat opsturen of apart houden?

Er wordt tijdens onze Tantra weekenden en Tantra massage cursussen regelmatig wat vergeten. Dat kostte ons voorheen veel tijd en werk om het terug te bezorgen. Daarmee zijn wij gestopt. We sturen dus helaas niets toe, ook niet per uitzondering. Het belangrijkste is dus: vergeet niets! Mocht je toch wat zijn vergeten, weet dan dat Cordium geen beheerder heeft. Alle groepen die bij Cordium werken hebben daarom de volgende afspraak gemaakt: Vergeten zaken worden door iedereen die iets vindt in de lade met daarop ‘gevonden voorwerpen’ gedaan. Deze lade is op de begane grond, bij de ingang, aan de achterkant van de schoenenkast. Je kan daar een volgende keer zelf in zoeken. Wanneer het belangrijk voor je is en je toch eerder naar Cordium wilt komen: bel dan alleen aan bij ‘Foyer’, anders stoort dat anderen die aan het werk zijn met cliënten, of wacht tot er iemand in- of uit gaat. 

 

VlamBoeddhisme

Willen jullie mij de contactgegevens doorspelen van een andere deelnemer die ik tijdens de trainingen heb ontmoet?

Wij geven helaas maar nadrukkelijk geen adressen aan anderen en sturen ook geen berichten door. Wissel tijdens de training zelf adresgegevens met elkaar uit wanneer je dat wilt. Dat kan ook in de kroeg waar we vaak nadien heen gaan. Verder gaan wij daar niet tussen zitten.

De reden is dat dit ons teveel tijd en energie kost, vooral omdat integriteit voor ons een heel belangrijk aspect is. Dat betekent dat wij op en neer moeten gaan mailen met doorgestuurde mails omdat we het adres van deelnemers nooit zomaar zullen doorgeven aan anderen. Dit heeft met ieders gevoel van veiligheid te maken.

Weet ook dat de ervaring voor ons binnen een training een afgerond geheel vormt. Dat is de meditatie, daar moet je het doen, en daar zit het proces en de openheid die iedereen heeft, ook wetende dat de activiteit een omsloten geheel vormt. Je kunt je ook afvragen of de ander net zo graag contact met jou wil. Ik denk dan: ‘anders was dat op dat moment wel gebeurt…’. Ook dit soort aspecten raken aan de diepere kern van Tantra en tantrisch leven. Kom dus gewoon terug en doe je ding binnen de training zelf en plan tijd voor de kroeg nadien want er zijn veel sociale contacten die daaruit spontaan voortvloeien. In die zin bieden wij graag meer dan alleen trainingen en zien we ons als een Tantra community.

Ibiza-Tantra-Dans

VlamBoeddhisme

Duiken ‘jullie’ allemaal met elkaar de koffer in?

Laten we de vraag maar zo stellen. Het antwoord is: Nee. Want het lijkt dat deze vraag regelmatig ongevraagd blijft maar dat deze vraag mensen van buiten de Tantra wereld toch direct of indirect bezig houdt. Voor ons is het een rare vraag waarop we gelijk -en verbaasd- willen antwoorden ‘natuurlijk niet’. Tegelijk kunnen we ons voorstellen dat er veel onduidelijkheid is rond Tantra.

Body2chill® geeft al vanaf 1994 integere en waardevolle training. Tegenwoordig wordt er vanuit vele hoeken Tantra aangeboden. In veel daarvan herkennen wij niet onze visie, of zelfs Tantra terug. Het lijkt een makkelijke manier om geld te verdienen of seks of seksuele massage als product te promoten. Ook de media heeft Tantra ontdekt. Het voordeel daarvan is de bekendheid, het nadeel veel onbegrip, foute of onvolledige informatie en wildgroei aan het Tantra front.

Afijn, om op de vraag terug te komen: Wij zijn gewone mensen die door onze Tantrische gehechtheid aan waarachtigheid, opbouw en diepgang in intimiteit misschien wel meer dan gemiddeld de nadelen en keerzijdes zien van oppervlakkig of snel seksueel contact. Tegelijk is iedereen die aan Tantra doet dichtbij zichzelf en zijn/ haar natuur, kan Tantra je wereld en je relatievisie verbreden en je verlangen naar lichamelijk delen en natuurlijke aanraking of plezier in seks vergroten. Iedereen en ieder stel is anders. 

Ik (Han) zie het zo: 

Mensen die aan Tantra doen durven vaak lichamelijker en meer open te zijn vanuit hun hart en geest. Door ervaring met Tantra wordt oppervlakkig seksueel contact vaak niet meer als voedend of vervullend ervaren want seks is fijn maar Tantrische seks nog veel fijner. Er zijn binnen de Tantra mensen die naar vormen zoeken om werkelijk diepgaandere liefde, intimiteit of geintegreerde seks met meer mensen te delen. Dit is niet makkelijk. Het werkelijk onderhouden van één vervullende intieme relatie is al heel wat en met meerdere partners een voor alle betrokkenen vervullende relatie onderhouden, is niet het meest makkelijke concept. Toch onderzoeken veel mensen die aan Tantra doen integer en diepgaand hun eigen wegen, mogelijkheden en onmogelijkheden hierin. Dat is mooi en leidt persoonlijke groei, vrijheid in relaties en soms ook tot nieuwe vormen van verbinding. In de gezellige, warme en interessante gesprekken na onze activiteiten, in de kroeg, vormt dit regelmatig een leuk onderwerp van gesprek.

VlamBoeddhisme

Is het toegestaan om voor- of tijdens een training stimulerende middelen, party drugs of libido verhogende middelen te gebruiken?

Absoluut niet toegestaan en gevaarlijk samen met Tantra! Wees zelf slim en verantwoord, plus de toeging wordt je ontzegd zonder teruggave van betaling. Reden: Tantra geeft je op natuurlijke wijze al vanuit je eigen lichaam een ‘natural high’, exact passend bij jou, bij elke situatie en bij je omgeving. Tantrisch opgewekte seksuele energie is daarnaast sterke energie in je gehele lijf, samen met drugs zou je zelfs psychotisch kunnen worden. Gebruik daarom geen middelen als partydrugs voorafgaand aan- of tijdens onze activiteiten. Gebruik om het voor jezelf en ons verantwoordelijk en dicht bij je eigen beleving te houden ook geen libido verhogende middelen. Verantwoorde en geintegreerde opbouw van seksuele energie begint bij je wortels (bij je wortelchakra). Gebruik je seks- of erectie stimulerende middelen dan begin je bij je sekschakra daarboven en kunnen wij geen verantwoording dragen voor je welzijn en een geaarde beleving. 

VlamBoeddhisme

Waar vind ik de activiteiten en de data, hoe kan ik boeken?

Zie hiertoe de agenda linksboven in het zij-menu. Wanneer je in de agenda op een activiteit klikt dan vind je alle info over deze activiteit en ook hoe je deze kan boeken.

VlamBoeddhisme

Wat moet ik meenemen/ aandoen?

Kijk hiervoor links in het menu bij de betreffende activiteit die je hebt geboekt. Wanneer je daar op de vierkante afbeelding van je activiteit klikt dan vind je de meest uitgebreide info. Ook vanuit de agenda vind je onderaan bij ‘inhoud training’ de link naar deze info.

Neo Tantra

VlamBoeddhisme

Met welke Tantra cursus of workshop kan ik het beste beginnen?

Al onze activiteiten zijn zo opgebouwd dat het niet uitmaakt waar je begint. Tantra is een levenshouding en een levenspad dat je steeds weer thuis brengt bij jezelf en je relatie. Je moet de opbouw van onze trainingen dus niet zien als een toren waar je de blokjes op volgorde opstapelt, ooit het bovenste blokje zal bereiken of dan ‘klaar’ bent. Zie de opbouw meer als wegen die naar hetzelfde middelpunt leiden. Dat middelpunt ben jij.

Elke activiteit die je doet leidt tot nieuwe passionele ervaringen, verdiepende verbondenheid en integratie van technieken. Desalniettemin kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te beginnen met een wandel coaching, relatie coaching, Tantra parensessie, stiltewandeling of onze Tantra massage cursussen wanneer je de stap naar een weekend groot vindt of ons wilt leren kennen. Alles kan en heeft zo zijn eigen voordelen, zo kan je ook met Witte- of Rode Tantra beginnen.

Er is waarschijnlijk geen enkele training waar je helemaal alleen als nieuweling of nieuw paar zult zijn. Bij iedere activiteit komen meerdere mensen voor de eerste keer en ontmoet je tegelijk deelnemers die al jaren bij ons komen of de Jaartraining doen. Deze mix maakt onze trainingen juist mooi en krachtig. Verloren zal je je individueel, of als paar, dus niet voelen. De sfeer is open, informeel en gezellig. Bij welke training of activiteit je begint is dus afhankelijk van je eigen voorkeur. De inhoud en mate van intimiteit vind je omschreven bij iedere activiteit. Doe ook gerust een activiteit voor de tweede of zoveelste keer; ze zijn altijd weer anders ook al blijft het thema hetzelfde.

VlamBoeddhisme

Wat is de rol van jullie assistenten?

Onze waardevolle assistenten zijn allemaal vrijwilligers. Zij assisteren ons met name op het praktische vlak. Ze zijn aansturend aanwezig bij praktische zaken zoals de ontvangst, het eten, opruimen etc. De assistenten behoren tevens tot onze support groep met een signalerende- en ondersteunende functie naar ons toe. Zo bespreken wij bijvoorbeeld tijdens het eten altijd even het groepsproces. Eenmaal binnen de training zijn onze assistenten gewoon deelnemers met hun eigen leerprocessen. 

*Inhoudelijke/ coachend ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de trainers. Mocht je als deelnemer dus emotioneel- of programma inhoudelijk vragen hebben, iets willen aankaarten of hulp behoeven, dan kan je terecht bij Han en/ of Marita. 

In de agenda kan je zien welke trainers en assistenten er bij jouw training zijn.

VlamBoeddhisme

Wat is de beste vraag ooit gesteld?

Dat was bij een van onze Tantra massage cursussen: wat voor een kleur handdoek moet ik meenemen? Deze vraag kwam over de mail. Ik vind het de beste vraag omdat het ons duidelijk maakt dat het altijd gaat om de vraag achter de vraag. Het ging natuurlijk niet over die handdoek, dat was slechts de opening op zoek naar duidelijkheid en veiligheid. Dan maar wat vragen; heeft de vrager misschien gedacht. Het gaat altijd om de behoefte achter de vraag, ook bij de vraag hoe groot de groep is of wat dan ook.

Vraag wat je wilt, wij nemen je serieus, maar laat jezelf zien. Geen vraag is slecht en elke vraag komt voort uit een voorgaande ervaring of vanuit de openheid van het ongewisse. We zijn er graag zo goed en helder mogelijk voor je. Daarom vragen we je om niet te mailen, maar op te bellen. Dat scheelt ons tijd om te gissen naar jouw diepere onderliggende vraag en behoeftes en is waarschijnlijk veel persoonlijker en sneller to the point. Veel van de vragen die gaan over veiligheid, wat je kan verwachten en waar wij voor staan. En vind je het dan nog eng, weet dan dat alleen achter je grootste draken je grootste schatten verscholen liggen. Wij hebben de ervaring en know-how om deze processen te begeleiden.

VlamBoeddhisme

Tantra-voor-vrouwen

Moet ik bloot? 

Niets moet, dat ten eerste. Je komt voor jezelf. Veel oefeningen zijn gekleed en we beginnen ook altijd gekleed. Sommige onderdelen bij Witte- en Rode Tantra zullen deels- of geheel ontkleed zijn, vanzelfsprekend ook de Tantra massage cursussen. Tussendoor draag je dan een omslagdoek. Ontkleed zijn is fijn en sensitief bij bijvoorbeeld massage of oefeningen met aanraking. Ook geef je daarmee jezelf als mens bloot en dat is tenslotte waar het bij Tantra om gaat. Het kan spannend zijn om jezelf bloot te geven en tegelijk bevrijdend, vooral wanneer je schaamte, weerstand of onzekerheid over je eigen lichaam ervaart. Wij bouwen elke oefening zorgvuldig op.

VlamBoeddhisme

Is het ‘lullig’ wanneer ik een erectie krijg? 

Dit is een vraag welke -wellicht uit schaamte- niet vaak gesteld wordt maar mannen vaak wel bezig houdt wanneer zij met Tantra beginnen. Wat als.. Dat raakt mij. Een penis is prachtig, juist ook omdat het een erectie kan krijgen. Een erectie is een openlijke reactie van je lichaam, net als blozen. Een uiting van een gevoel, in dit geval opwinding, waar je niet altijd controle over hebt en dat is mooi. Daar zit leven in. Het probleem zit hem dus niet bij je erectie maar over je gevoel hoe anderen daar tegenaan kijken of dat persoonlijk interpreteren. Wanneer je het zelf ongemakkelijk vindt wanneer je een erectie krijgt, dan kan je je geslacht afdekken met je omslagdoek. Voor vrouwen is het belangrijk om te weten dat een erectie dus net zoiets is als blozen. Een reactie van het lichaam waar een ander niets mee hoeft. Jij hoeft als vrouw dus ook niets met een erectie. Dat is het belangrijkst om te weten. Wanneer je verdrietig bent -ook een uiting van gevoel- hoeft een man daar ook geen oplossing voor te bieden toch…

Je kunt je ook ongemakkelijk voelen wanneer je juist geen erectie krijgt. Het blijft, net als het opgewonden worden bij een vrouw, vooral een kwestie van jezelf veilig en geaccepteerd voelen en in goed contact blijven met je eigen lichaamsgevoel.

VlamBoeddhisme

Wanneer ik ongesteld ben, kan ik dan mijn onderbroek aanhouden bij ontklede programmaonderdelen?

Natuurlijk.

VlamBoeddhisme

Moet ik met iedereen de oefeningen doen?

Ook hier geldt dat niets moet. Je komt voor jezelf. Voorkeur is natuurlijk en kan per moment anders zijn. Tegelijk spiegelt iedereen een stuk van jouw wezen. Dat is dus interessant.

 

VlamBoeddhisme

Tantra-trainingen-mannen

Hoe is de groepssamenstelling en grootte? Hoe zit het met de man/ vrouw verhouding?

Wij proberen groepen samen te stellen met een fijne groepsdynamiek. Wanneer de groep groter is, is er veelal ook meer assistentie. Op die manier is er voldoende begeleiding. De groepsgrootte hangt mede af van de zaal, het niveau en de soort activiteit. We doen ons best om een afgestemde man-vrouw verhouding te krijgen. Dit geldt ook voor de verhouding van mensen die alleen komen of als paar. Individuele deelnemers kunnen onderling wisselen. Je zit dus niet de hele tijd ‘aan een partner vast’. Paren kunnen intiemere oefeningen met hun partner doen of naar wens soms ook wisselen. Zo staat niemand alleen. Bij activiteiten voor uitsluitend stellen, zoals de Rode Tantra en de Tantra massage cursussen, speelt de man/ vrouw verhouding vanzelfsprekend geen rol.

N.b. We vragen je begrip voor het feit dat we niet alle factoren in de hand hebben zoals annuleringen of ziekmeldingen. Samengevat: we doen ons best, maar geven geen garantie voor exact gelijke verhoudingen.
Bij de activiteiten voor paren is de verhouding vanzelfsprekend gelijk.

VlamBoeddhisme

Kan ik overnachten? 

Wanneer je van ver komt, kunnen wij je in Cordium tijdens een weekendtraining een eenvoudige slaapplaats bieden. Je slaapt op een goed matras op de grond en als je wilt kan je de matrassen tegen elkaar aanschuiven. Zelf een laken of slaapzak meenemen. We kunnen je/jullie geen prive slaapkamer beloven. Dit hangt ook af van het aantal deelnemers en andere groepen in Cordium. Soms deel je de ruimte met anderen. Je kan ook zelf een hotel/ B&B boeken. Voor tips zie hier. Na dag-activiteiten zoals Rode Tantra 2-luiken en Tantra massage cursussen is Cordium helaas niet beschikbaar voor overnachtingen. 

VlamBoeddhisme

Yab-yum

Tantra is toch seks zonder klaar te komen? Is dat waar? tantra massage cursussen

Er wordt veel over Tantra en Tantra massage cursussen gezegd, veel daarvan is kort door de bocht omdat mensen vaak niet voldoende bewust zijn van het gehele kader van Tantra. Ten eerste: Tantra is vrijheid, dus niets is waar of niet waar. Ook Tantra is door mensen bedacht. ‘Follow your bliss’ en laat de rest liggen. Tantra gelooft in de natuurlijke weg en iedereen is anders. Tantra, als vorm van spirituele groei en lichaamsbewustzijn, brengt je steeds weer bij nieuwe en diepgaandere belevenissen, of je daarbij nu wel of niet klaarkomt is niet het belangrijkste. Tantra maakt het leven en de seks completer, met uitbreidende lichamelijke sensaties, orgastische ervaringen en inzichten.

Een van de vele stromingen binnen Tantra komt uit China: The Tao of love. Hier spreekt men inderdaad wel op mythische wijze van een ‘gouden pil’ welke een man in zichzelf als bron van energie kan ontwikkelen door nooit klaar te komen en te leren de levenskracht van zijn orgasmes, en daarmee zijn sperma, in zijn eigen lichaam te houden. Deze retrograde ejaculatie, waarbij het ejaculaat met de urine het lichaam verlaat, werd ook als tricky voorbehoedsmiddel gebruikt door niet monnikken. Dezelfde ademhalingstechniek en PC-spier techniek kan je, zowel als man en als vrouw, gebruiken om je orgasme te verlengen door het te vertragen, uit te breiden en te versterken. Je kan dit bij ons met name leren bij de Witte Tantra en deze Tantra massage cursussen: ‘Explore your orgasmic body’. Enigszins bij Rode Tantra en Tantra massage cursussen.

Alles heeft voor- en tegens…

Wanneer je seksualiteit of het orgasme als ontlading helemaal gaat onderdrukken, dan is het alsof je je eigen natuurlijke wezen verzwaart en afdekt. Het hebben van seks is natuurlijk en verbindend en een orgasme is gezond voor je geest. Zo reguleert het orgasme emoties, het heelt hysterie (Freud), brengt je in je lijf, bevrijd van dagelijkse spanning en stress, werkt verzachtend voor het hart, heeft helende werking b.v. bij keelpijn, doet vaak goed slapen, het zet je kop eens op nul en spiegelt de explosieve en energieke krachten van de kosmos in jou. *Kijk wel uit voor ‘onvoeligheid’ bij (teveel) gebruik van een vibrator/ porno, beter je fantasie te trainen en de tijd te nemen. Zie het als Mindful mediteren.

Binnen de meeste tantrische tradities, zo ook in onze eigen beleving en visie, wordt het orgasme juist niet gezien als belemmering maar als voertuig naar het goddelijke; als een totale levensoverspoelende en bevrijdende lichaamservaring. Er wordt juist een kunst gemaakt van het vrijen en klaarkomen. Niet zo zeer als korte explosie, wel als een langer durende diepgaande en intense belevenis van je gehele lichaam en geest, van top tot teen, als totale ervaring van eenwording met je eigen lijf, met elkaar en met het leven zelf.

Ook voor het multiple orgasme ligt je eigen lichaamsbewustzijn ten grondslag samen met de focus en techniek voor het kunnen uitstellen en verspreiden van de energie, de rust in je geest en het bewust aanwezig blijven in concentratie binnen het hier en nu. Hierop voortgebouwd is een grotere orgastische staat mogelijk die invloed heeft op je gehele zijn; je gezondheid, seksualiteit, geluk, welzijn en relaties.

Wist je: Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mannen die juist op regelmatige basis ejaculeren, ruim dertig procent minder kans op prostaatkanker hebben.

Zie ook dit interessante artikel.

VlamBoeddhisme

Hoe is het eten bij Body2chill®?

Eco-footprint-tantra OVERHEERLIJK | ZUIVER | UIT DE STREEK | MILIEUVRIENDELIJK *

Eten is incl. bij Tantra weekenden, Tantra 2-luiken, bij de Night of higher love en bij Tantric Dance & breakfast.
Wij staan bekend om onze goede Tantra trainingen en Tantra massage cursussen. Ook ons overheerlijk klasse eten weerspiegelt waar wij voor staan: zuiverheid, in contact met de omgeving en verantwoord qua milieu en ecologische footprint. Ons dinerbuffet wordt elke keer weer met liefde en aandacht bereidt door eetcafé ‘We gaan beginnen’. *Zoveel mogelijk uit de streek en ‘vegetarisch met een bite’ zodat ook de vleeseters zullen smikkelen en niets tekort komen. Daarbij ondermeer overheerlijke verse friet en schep-ijs na. Vanzelfsprekend zijn de lunch en het ontbijt even uitgebreid en lekker. Je bent tenslotte uit! 

Eten-tantra-massage-cursussen

-tantra massage cursussen 2014

-tantra massage cursussen 2015

-tantra massage cursussen 2016

-tantra massage cursussen 2017

-tantra massage cursussen 2018