Navigation Menu+

De honing en de bijensteek

Posted on Okt 28, 2015 by in Alles | 0 comments

EenheidstekenGoud
Om de twee kanten van een groeiproces te beschrijven; gebruikt het boeddhisme de metafoor van ‘de honing en de bijensteek’. De honing staat voor de vruchten van groei en de bijensteek voor de groeipijn die daaraan vooraf kan gaan.

honing-tantra

“No one survives the path of Tantra
because the more you walk the path,
the more you dissolve.
At the end, there is only a bright flame left without name,
without face, but only with a light living life gracefully, blissfully, silently…” Osho

LijnOnder Tantra

 

DIT ZAL JE ERVAREN MET TANTRA 

Je zult dagelijks meer geluk ervaren, openheid, extase, nieuwe seksuele dimensies, diepere relaties, innerlijke rust, piekeren zal wegvallen en je leven zal steeds meer aanvoelen als een waarachtige flow. Dit doet Tantra! Het volgende hieronder moet je echter begrijpen, anders wordt je leven een hangende plaat en zal de helende- en transformerende kracht van Tantra verloren gaan.

OPENING NAAR EEN NIEUWE WERELD 

Oude pijn, saaiheid, verlangen, je issues, weerstand; ze komen allemaal uit je eigen bekende referentie kader en vanuit maatschappelijke conditioneringen, noem het je ego. Dit betekent dat groei per definitie alleen uit een nieuw kader kan komen. Groei begint altijd met verwarring. Nieuwe ervaringen maken ons eerst onzeker. Ze doen de oude wereld wankelen terwijl de nieuwe nog niet binnen handbereik lijkt.

ZOLANG ER GROEIPIJN IS GROEI JE!

Het wegvallen van oude zekerheden kan zich uiten als: weg willen lopen, projectie zoals wijzen naar een ander, afleiding manoeuvres, strijd aangaan of dichtslaan. Deze automatische ego reacties zullen jou en je liefdes-, werk- en familie relaties vaak terugwerpen op oude patronen waardoor je steeds weer terug bent bij af. Wanneer je echter meer ervaring krijgt met bewustwordingsprocessen dan weet je dat dit alleen groeistuipen zijn. Heb dus vertrouwen en weet dat dit gevoel van afweer tijdelijk is. Doordat je leert daar steeds weer achter te kijken kom je verder. Je kan hierbij om extra privéondersteuning vragen voor jezelf of je relatie.

 

EenheidstekenGoud Lijken je dagelijks leven, je werk, je relatie of je reacties naar anderen met tijden soms net op een hangende plaat? Blijken oude manieren en patronen om met de dingen om te gaan niet meer te werken? Dan begin je aan jezelf te twijfelen. Dat is mooi. Nu staan de deuren van je wezen wijd open voor groei.

 

THUISKOMEN 

Voor groei en vrijheid moet je de moed hebben om de diepte in te gaan en anders dan anders te handelen. Dat kan alleen wanneer je je naar binnen richt, naar de taal van ons lichaam. Dit haalt je uit vastgeroeste patronen, brengt je bij je kwetsbaarheid en bij de wijsheid van je hart. Alleen binnenin jezelf kan heling plaatsvinden en liggen jouw afgedekte krachten te wachten. 

VERTROUWEN & VERANTWOORDING

Jouw zelfvertrouwen om te blijven, óók als het moeilijk wordt, hebben wij nodig om je goed, constructief en verantwoord te kunnen begeleiden. Wat wij daarvoor terugvragen is jouw vermogen om je op je eigen kwetsbare binnenwereld te richten. Hoe doe je dat tijdens een Tantra trainingt? Dat leer je. Daarvoor hebben wij vanaf 1994 ruime praktijkervaring opgebouwd en een beproefde technieken ontwikkeld om trauma’s te helen en transformatieprocessen veilig te doorlopen.

Mocht je vastlopen tijdens je ontwikkelingsproces, steek dan je hand op of vraag om begeleiding. Het meest belangrijke is dat je blijft. Dan kunnen wij er voor je zijn en je verantwoord helpen. Mocht je toch tussentijds weggaan dan is dat je eigen keuze en eigen verantwoording. Dan kunnen wij je (helaas) niet meer begeleiden.

WARM WELKOM BIJ BODY2CHILL®

Omdat ook jij gelooft dat het anders kan. Je gelooft in een wereld waarin we onze kwetsbaarheid kunnen delen. Een wereld zonder wijzende vinger naar een ander wanneer het lastig wordt. Een wereld zonder schuld. Omdat je niet angstig wilt inkrimpen wanneer een ander vanuit zijn of haar pijn naar jou wijst.

Je geloof in een wereld waarin ook anderen de ruimte ervaren om jou te horen en te steunen, omdat jij vanuit jouw pijn ook niet naar hen wijst. Juist ook jouw frisse moed, zuiverheid en levensinstelling zorgen ervoor dat we als mensheid kunnen samenleven en liefhebben als nooit tevoren!  Warme groet, Han & Marita.

 

LijnBoven Tantra

 

OVER FEEDBACK

Elke training vormt een afgerond geheel waar jij deelgenoot van bent geweest. Mocht je ons na afloop toch feedback willen sturen, dan willen wij je nadrukkelijk vragen om dit niet te doen.

SPLIT JEZELF NIET OP
Wellicht verbaast dit je maar wat je misschien niet direct ziet is dat we, met vaak goed bedoelde feedback, onze diepgewortelde neiging -of zelfs verslaving- in stand houden om teveel met de buitenwereld bezig te zijn en onszelf te verliezen. Met het plaatsen van belevenissen buiten onszelf komt ook vaak de neiging om situaties, anderen of onszelf te beoordelen. Dit is wellicht onderdeel van onze dualistische cultuur met Facebook en haar like’s & don’t like’s. Of het oordeel nu goed of slecht uitvalt maakt uiteindelijk voor het opgespleten effect in onze geest niet uit want ‘goed, beter en best’ hebben nooit een rustgevend einde in het nu. Dit is waarachtiger: je bent perfect zoals je bent en elke situatie biedt jou perfect wat jij nu nodig hebt! Elk mens heeft een ander pad en wordt door andere dingen geraakt of aangetrokken. Kijk dus in stille meditatie bij jezelf naar binnen: leef passioneel je like’s en kijk nieuwsgierig naar wat jou binnenin raakt betreft je don’t likes. 

EenheidstekenGoud

VOEL WAT ER TE VOELEN VALT, DAT MAAKT JE ALTIJD RIJKER
Ook na een training kan je verwarring ervaren door moeilijke én door mooie belevenissen. Je kunt zelfs verward raken door intense, erotische of tijdloze ervaringen die eerder voor je gevoel volledig klopten. Wellicht had je andere verwachtingen, kan je niet geloven dat je nieuwe prachtige ervaring toch werkelijkheid is of is het nog moeilijk om de dingen die je beleeft te vatten of te plaatsen. Alles heeft tijd nodig om in je wezen door te druppelen en misschien ben je gewend geweest om het leven voornamelijk vanuit je hoofd te ervaren en te controleren, terwijl je daar nu juist op bent vastgelopen. Je zult steeds vaker merken dat het er niet om gaat belevenissen te plaatsen maar om ze als realiteit voluit en bewust te beleven. Dus wanneer je na een training super enthousiast, blij, boos, verliefd of verward bent maak er dan geen verhaal van en schrijf ons niet. 

EenheidstekenGoud

*Tijdens de trainingen zijn wij er voor je. Mocht je na afloop extra begeleiding wensen dan kan je bij Han en Marita een persoonlijke coaching boeken.

LijnBoven Tantra

 

De honing en de bijensteek

 

LijnBoven Tantra

 

DUIDELIJKHEID OVER VERWARRING

Tantra morrelt aan alles wat niet bij je past en niet echt aan je is. Wij zien het dus niet als onze taak om je wat te geven. Het is juist onze taak om je te helpen om jezelf al je valse zekerheden te ontnemen en naast je te staan wanneer je valt.  


Dat hoort niet, dit mag niet, dit is goed, dit niet. We keuren onszelf af met aangeleerde regels die zelden uit onszelf zijn ontstaan. We leven andermans leven, herhalen de geschiedenis van onze ouders of verzetten ons tegen alles wat erop lijkt en verliezen onze energie. Op een dag worden we langzaam, of met een schok, wakker. Ons leven wringt. We voelen dat we op onze tenen lopen, door de groeven van een plaat die lang niet altijd de onze is. Wie zijn we dan wel en wat is waar?

EenheidstekenGoud
VERWARRING: EEN DEUR NAAR AUTHENTICITEIT & LIEFDE
In een poging los te komen van de kleefdraden van het web van beperking en pijn, duwt en trekt iedereen aan elkaars draden en verkleven we nog meer… Iedereen zoekt de uitgang, wil meer liefde en minder verwarring. Op zijn diepst speelt dit drama zich af binnen intieme relaties. Iedereen morrelt voort aan iedereen. Wat we niet zien is dat het juist die verwarring binnenin is, die de aangelegde draden van onze conditioneringen lostrekt. Juist verwarring schept ruimte. Dat ís je redding. Eer verwarring als de open deur naar je hart, authenticiteit en verbinding!

EenheidstekenGoud
BLIJF OPEN, ZELFS VOOR JE GESLOTENHEID
Ben je boos, ben boos, voel je hele lijf maar zoek geen oplossing, uitgang of reden. Ben. Dat is de kunst. Ook bij leegte, verdriet en onmacht. Wanneer je deze nieuwe onwennige leegte, los van vaste antwoorden of ideeën, steeds meer ruimte kan geven kom je dieper in je hart en dieper in het hart van het leven te staan. Je zoekt geen richting meer, je bent het. De eerst nog kort durende ervaringen van eenheid en innerlijke vrede noem je Satori: ontwaken. Hoe vaker je hart open blijft bij elk gevoel en elke ervaring, des te vaker je gezonde geest deze modus herkent als werkelijkheid en je ‘oude toestand’ als de eigenlijke verwarring van je geest.

 

LijnOnder Tantra