Navigation Menu+

Over Body2chill®

Posted on Nov 10, 2016 by in INFO |

Tantra-playfull

 Body2chill-tantratrainingen

Tantra informatie
V.l.n.r. Marita & Han (Initiators Body2chill®) en Linda & Gert van het support team.

LijnBoven Tantra

BODY2CHILL® | HIGHCLASS TANTRA TRAININGEN
TANTRA INFORMATIE

• Body2chill® stijlvol in intimiteit & seksualiteit. Op mooie locaties met heerlijk eten, trainingen op internationaal niveau en begeleiding die je op dit niveau van ons mag verwachten. Je wilt tenslotte een veilige, professionele en warme bedding ervaren.

• Body2chill® is een Tantrisch boeddhistische stichting op ideële basis. Ons doel is het behoud, uitdragen en beoefenen van het Tantrisch boeddhisme, door middel van training en coaching, vanuit een frisse vertaling naar deze tijd. Vanaf 1994 organiseren wij Klassieke- & Neo-Tantra activiteiten gericht op een gezonde wereld, samenzijn en geluk: helder, invoelbaar en down-to-earth. Onze trainingen en opleiding zijn in meer dan 23 jaar in de praktijk doorontwikkeld en beproefd.

• Body2chill® is een beschermd en gedeponeerd beeldmerk. De naam staat voor je lichaam als bron van ontspanning, plezier en verbinding. Je bent van harte welkom!

tantra informatie

‘Jouw zaadje is geplant in het leven zelf. Alles wat je doet is kwetsbaar en van grote waarde. Trouw zijn aan het leven betekent de moed hebben om waarachtig te zijn. Open en nieuwsgierig naar de wegen van het mysterie, verborgen in elk moment.’

LijnOnder Tantra

 

EenheidstekenGoud  WAAR HUID, ADEM & HARTEN ELKAAR VINDEN
TANTRA INFORMATIE

Een van de mooiste dingen in dit leven is dat wij een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Daarom vind jij het belangrijk om aangeraakt te worden en lekker in je lijf te zitten, met een heldere geest, een passioneel hart en een warm bekken.

En wij kunnen samen meer! Wij voelen net als jij dat wij als mensheid tot meer in staat zijn. Meer liefde, meer vrede in onze geest, meer genieten van ons lichaam en elkaar, meer waarheid, meer in vrijheid onszelf en in verbondenheid samen. We hebben nu de wind mee om te ontwaken en thuis te komen.

EenheidstekenGoud  OMDAT JE WEET DAT ER MEER IS
TANTRA INFORMATIE

Tantra laat zien hoe wij ons kunnen openen en helen door de reis naar binnen te maken. Hoe we de schat aan potentiëlen kunnen aanboren welke klaarligt achter onze denkbeeldige draken en hoe we voor onszelf, elkaar en onze aarde kunnen zorgdragen omdat wij ons verbonden voelen binnen de ruimte van ons eigen hart.

Het meest heilige van Tantra is ruimte. Een open ruimte zonder vastliggende waarheden waarbinnen je jouw leven, liefde, werk en tijd mag vormgeven zoals dat bij jouw verlangen en kunnen past. Die vrijheid en eigen verantwoording voor ons geluk zijn wij niet altijd gewend. Toch is die open ruimte, en onze kwetsbaarheid daarbinnen, de enige realiteit van het leven of we nu willen of niet. Vrij en waarachtig samen te leven is dé uitdaging van deze nieuwe tijd.

EenheidstekenGoud  DE WARME ADEM VAN ‘T LEVEN ZELF
TANTRA INFORMATIE

Tantra biedt die nieuwe levenskunst. Tantra ademt poëzie, extase, natuurlijk leven, oerkracht, seks en mystiek. Het bereikt harten voorbij woorden, waarheden en verschillen. Waar oude angsten onze harten opsplitsen, verdoven of neurotisch naar een uitgang zoeken, daar brengt Tantra ons telkens weer naar de ruime werkelijkheid die ons verbindt en met nieuwe ingangen verrast.

Tantra laat je ervaren hoe wij onszelf en elkaar diep kunnen horen, liefhebben en zien onder versleten maskers, onmacht, frustratie of doorgeschoven angst van eeuwen. Tantra geeft rust aan je ziel, lucht aan je geest en ruimte in je lijf voor flow, seksualiteit, mysterie, levensvuur en passie zodat ook jouw zaadje als vanzelf wordt meegenomen op de warme adem van het leven zelf.

EenheidstekenGoud  BODY2CHILL® TANTRA COMMUNITY
TANTRA INFORMATIE

Body2chill® biedt al 23 jaar excellente trainingen voor singles en stellen met begrip van- en respect voor de diepe kern van Tantra. Een veilige én spannende plek met deskundige begeleiding en kennis van groeiprocessen. Waar krachten bundelen, maskers onnodig zijn, relaties verdiepen en verbreden. Waar huid, adem en harten elkaar vinden en vriendschappen ontstaan voor het leven!

EenheidstekenGoud  DE NATUURLIJKE WEG
TANTRA INFORMATIE

Tantra kan een verrijkende toevoeging vormen voor ieders eigen levensstijl. Het kent geen vaste regels, dogma’s of oordelen en wordt ook wel ‘The natural way’ genoemd. De stap om bij ons met Tantra te beginnen zal een grote invloed hebben op je leven. Een investering in geluk. 

tantra informatie

Tantra-hug

Eenheidsteken HAN | OPRICHTER & INITIATOR VAN BODY2CHILL®

De natuur intrigeert mij. Het fascineert mij hoe vormen ongemerkt in elkaar overvloeien. Een tak naar een stam. De heup van een vrouw naar haar been, haar buik, haar oksel en borst. Elke vorm komt ergens uit voort. Stroomt ergens naar toe. Alles in verbinding. Wanneer de mens goed kijkt, snapt hij het. Hij zal stoppen met zijn oorlog en weer willen reizen, spelen, vrijen en dansen.
Tantra informatie

LijnBoven Tantra

man Han, mijn boeddhistische naam is Sapundra: leef je bestemming. Dat doe ik vanaf 1994 als oprichter van Tantrisch boeddhistische stichting Body2chill® en als kunstenaar. Ik ervaar dagelijks een passionele en creatieve drive om Tantra en haar levensgeheimen zo down to earth mogelijk met hart en ziel over te dragen. Invoelbaar en speels met eigentijdse door de jaren heen ontwikkelde vormen.

Ieder heeft zijn levenslessen. Mijne begonnen in een hoog opgeleid Nederlands-Indisch gezin waarin het eten heerlijk was maar de gevolgen van oorlogskampen, onmacht en overlevingstrauma’s ook nog dagelijks angstig aanwezig waren. Ook wij kinderen kregen angst voor het tonen van gevoel en kwetsbaarheid en wij voelden hun onmacht voor het nemen van verantwoording voor hun en ons geluk.

Intuïtief merkte ik al jong dat het voor mij van levensbelang zou worden om op eigen kracht mijn gevoelswereld, waardes en kleur te ontwikkelen. Vanaf mijn 13e verdiepte ik mij in het boeddhisme dat mij die bron in mijzelf leerde kennen. Ook nu zie ik binnen elke training terug wat ik toen al voelde: open kwetsbaarheid is het enige tussen mensen dat geluk brengt en verbindt. Dat is niet altijd makkelijk.

Ik ging werken, vooral om te reizen en leerde van culturen en rituelen waarin leven met de dood, het dierlijke, aanraking en emoties meer verweven lijken dan bij ons. Ik ben nooit actief op zoek gegaan naar Tantra. En dat is hoe het gaat. Tantra vindt jou. In oude tradities zoekt een leraar naar jou, jij niet naar hem of haar. 

Mijn eerste Tantra initiatie heb ik in Tibet van een Lama ontvangen welke ik niet verstond maar wel begreep terwijl ik, al liftende, onverwacht overnachtte in een klooster. Hij zag denk ik mijn innerlijk zaadje voor Tantra en nam mij onder z’n hoede. Deze leermeester draagt vrucht in mij tot de dag van vandaag. Met het leren kennen van Tantra werd het boeddhisme meer dan het mentale concept.

De Tantrische combinatie met het lichamelijke voelde logisch. Alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen, ook mijn speelsheid, seksualiteit, dierlijke- en donkere kanten. Toen een operatie mijn leven plotseling deed stilstaan, en 3 kg weefsel en een nier werden verwijderd, heeft Tantra mij ook geholpen om dicht bij mijn gevoel te blijven en opnieuw te mogen leven. 

Dit laat Tantra mij zien: alles is er al. Wanneer het mij lukt om ontvankelijk te zijn, hoef ik het leven niet tegen te houden. Ik mag toelaten dat het mij vindt en wat het met mij doet. Deelgenoot zijn van het leven en vooral ook kijken voorbij ‘leuk of niet leuk’, want anders mis ik de helft. Vertrouwen dat elke ervaring mij thuisbrengt en kleurt. Telkens weer de schat ontdekken achter elke denkbeeldige draak.

Dankbaar ben ik naar velen die mij inspireren op mijn pad waaronder mijn ouders, mijn 1e Tibetaanse Lama, Osho, Lobsang, Tantra leraren als Daniel Odier, Swami Ganga & Gorakh, Bruce Lion, Vasanti, John Hawken, Santoshi, bezoekers van onze Tantra trainingen en natuurlijk mijn waardevolle levensmaatje, vechtgenoot, collega en spiegel Marita die mij steeds weer bij mijzelf doet uitkomen.

Zie ook www.beeldbrons.nl

Tantric-Dance-Tantra

Eenheidsteken MARITA | INITIATOR & KATALYSATOR VAN BODY2CHILL®

Vier het leven, raak elkaar aan, en als het moeilijk wordt: ga het aan!
Wij hebben elkaar nodig om te groeien. Tatra informatie

LijnBoven Tantra

vrouw Als meisje van dertien werd door een leraar de vraag gesteld: “En Marita, wat vind jij van seks voor het huwelijk?” Ik bloosde van oor tot oor en antwoordde: “Dat doe je gewoon niet.” Iedereen lachte me uit. Later kreeg ik ongehuwd 5 kinderen.

Destijds schaamde ik me volledig en ik kreeg al jong mee dat er rond seksualiteit heel wat aan de hand was. Ik wilde uitvinden wat. Het beeld dat ik kreeg was gekleurd, beangstigend, beladen met normen, ongrijpbaar en spannend tegelijk.

Ik voelde dat mensen te lijden hadden in een wereld waar seks als mooi en tevens als vies of gevaarlijk wordt beschouwd. Het begin van mijn zoektocht getekend door vrijheid, onderzoeksdrang en een opa die zijn handen niet kon thuishouden.

Vanuit negeren, experimenteren, monogaam en polyamorie op zoek naar dé waarheid en dé vrijheid. Beide vond ik uiteindelijk in mijzelf en in mijn tantrische relatie met Han waarin diepgang, eerlijkheid, liefde en verbinding de basis vormen.

Via tantric dance ontmoette ik de godin in mij. De vrouw die mag verleiden, de hoer, de maagd, de moeder, de minnares, de zigeunerin. Al mijn passies kwamen samen: dans, relaties, seksualiteit, yoga. Mijn drive om mensen te raken!

Het was alsof er een poort geopend werd die toegang gaf tot Tantra, mijn ware natuur. Dankbaar dat ik dit Tantra pad mag bewandelen, leven en delen, met mooie mensen die weten dat er meer is.

De knuppel in het hoenderhok zonder veel woorden, dat ben ik voor Body2chill®; het beste in ieder omhooghalen, ook als het pijn doet. Dank aan: mijn lief Han, Daniel Odier, die leraar op mijn 13e, Osho, Bruce Lion, John Hawken, Santoshi, Anneke Wittermans, Katrien de Waele, Swami Ganga, Art of Loving en de mannen in mijn leven.

 

 

LijnBoven Tantra

* EN DAN IS ER NATUURLIJK NOG DE BODY2CHILL® SUPPORT GROUP
   Team 2017-2018

Eric (B) | Jan & Harriet (NL) | Linda & Gert (NL) | Cris & Petra (NL | Ann (B) | Joery & Katja (NL) | Hannah (NL)

Deze waardevolle assistenten van onze support group zijn allemaal vrijwilligers. Zij assisteren ons met name op het praktische vlak. Ze zijn aansturend aanwezig bij praktische zaken zoals de ontvangst, het eten, opruimen etc. De assistenten behoren tevens tot onze support groep met een signalerende- en ondersteunende functie naar ons toe. Zo bespreken wij bijvoorbeeld tijdens het eten altijd even het groepsproces. Eenmaal binnen de training zijn onze assistenten gewoon deelnemers met hun eigen leerprocessen. In de agenda kan je zien welke trainers en assistenten er bij jouw training zijn.

*Inhoudelijke/ coachend ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de trainers. Mocht je als deelnemer dus emotioneel- of programma inhoudelijk vragen hebben, iets willen aankaarten of hulp behoeven, dan kan je terecht bij Han en Marita. 

⊕ Vrijwilligersregeling

LijnOnder Tantra

Join me on Google+