HYGIENE & CORONA PROTOCOL TANTRA CURSUSSEN BODY2CHILL®

Wijzigingen voorbehouden i.v.m. veranderende adviezen, inzichten of regelgeving. 

 

DOEL

Verspreiding van het Covid-19 virus en andere virale of bacteriële besmettingen tegengaan of verminderen. Voor handhaving is een samenwerking en gedeelde verantwoording tussen deelnemers, het centrum en ons als aanbieder essentieel.
Naast de adviezen van het RIVM en andere gedegen informatiebronnen en het belang van een algemene goede hygiëne zien wij tevens het belang van voldoende ventilatie en versteviging van een gezonde lichamelijke- en geestelijke weerstand. 

VERANTWOORDING VOORAF

Kijk voor het laatste nieuws rond Corona maatregelen en e.v.t. lockdowngevolgen voor onze trainingen op de homepage.

 

In alle openbare ruimtes in Cordium is 1,5 meter afstand en een mondkapje wettelijk verplicht. Houd je hieraan. Binnen onze eigen besloten tempelruimtes geldt de verplichting niet en kan je zelf kiezen of je een kapje draagt. 

 

Wij nemen de hygiëne richtlijnen in acht en werken met een Corona protocol, temperatuurmeting vooraf, gratis annulering bij ziekte en aangepaste bijeenkomsten. Tevens zien wij het belang van ventilatie en luchtzuivering (ionisatie). Afhankelijk van de locatie laten wij in de tempel max 20-30 deelnemers toe zodat afstand mogelijk is. Studenten kunnen waar gewenst gelegenheidskoppels vormen. Uit voorzorg worden geen mantra's gezongen.

BETROKKENHEID & AANSPRAKELIJKHEID


Van belang is dat: 

a) Je als deelnemer het algemene nut inziet van dit protocol of begrijpt dat wij anders dit mooie werk niet kunnen doen. 
b) Je als deelnemer daarbij ook persoonlijk verantwoording draagt en je inschattingsvermogen gebruikt. 
c) Body2chill® of het centrum niet aansprakelijk gesteld kan worden wanneer je ondanks dit protocol toch Corona of andere hygiëne gerelateerde klachten krijgt.

d) Mocht bij een deelnemer of trainer binnen 10 dagen na afloop een besmetting worden vastgesteld dan word je geïnformeerd. Er wordt vanuit privé gronden niet verteld bij wie een besmetting is vastgesteld. 
Er kan, net zoals bij andere openbare gelegenheden, een bron en contact onderzoek volgen vanuit de GGD. Wij raden je aan om hieraan je medewerking te verlenen.

VIRUS GERELATEERDE MAATREGELEN & ALGEMENE HYGIENE

Blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten zoals koorts, geur & smaakverlies etc. Twijfel je, laat je dan eerst testen. Zijn huisgenoten positief, laat je ook dan eerst testen en houd 10 dagen thuisquarantaine aan.


Wanneer je tot de risico groepen behoort, als aangegeven door de GGD, overleg dan eerst met je huisarts/ behandelend arts betreft je deelname past binnen de kaders van dit protocol.

1.1 Ongeveer 10 dagen tot een week vooraf. Voor aanvang van een training word je nog eens extra telefonisch benaderd. Er wordt ook doorgenomen welke extra zaken -in het kader van de dan geldende hygiëne maatregelen- je dan mee moet nemen/ rekening mee moet houden.

1.2 Gezondheidscheck/ Triage vragen: Bij aanvang van de trainingsdag wordt je temperatuur gecheckt. Hiervoor gebruiken wij een infrarood thermometer. Hiernaast worden de Triage vragen betreft je gezondheid voorgelegd. Wanneer je alle vragen met “nee” kunt beantwoorden kan je deelnemen.

 

1.3 Hand & contact hygiëne: Reinig bij aankomst grondig je handen. Er staan daarvoor verdeeld over het centrum diverse flacons met 80% alcohol en papieren doekjes. 

Neem ook eigen desinfecteer middel mee zoals bijvoorbeeld handgel. Gebruik dit na ieder fysiek huidcontact met een ander dan je partner, na het toilet, voor het eten etc.

 

1.4 Neem eigen papieren zakdoekjes mee. Gooi deze direct na gebruik in de prullenmand (en laat ze niet rondslingeren).

Wanneer je door tocht of hooikoorts een toch keer moet niezen doe dat dan in dit papieren zakdoekje/ in je elleboog (en desinfecteer deze nadien). Neem hiervoor eventueel hooikoortstabletjes mee. Draag een mondkapje tot het niezen of de kriebelhoest over is. Kom niet in de keuken. 

 

1.5 Open deuren bij voorkeur met je elleboog of achterkant van je hand, hetzelfde geldt voor lichtknopjes. Mocht dit anders gaan, draag je flesje handgel dan daartoe bij je. 

 

1.6 Bedek algemene oppervlakten/ algemeen gebruik. Neem je eigen hoeslaken mee om je matras te bedekken.

Neem ook een doek/ extra handdoek mee om je meditatie kussentje te bedekken.

1.7 Drinken. Neem een thermoskan mee voor je eigen water of thee. 

 

ALGEMENE RUIMTES

2.1 Houd in alle algemene ruimtes 1,5 meter afstand en draag een mondkapje. Blijf daar waar je eigen groep is. 

2.2 Afstand in de keuken & hulp: Probeer het aantal personen in de keuken te beperken tot 6. Ook hier draag je een mondkapje.

 

2.2.1 Het praktische team van assistenten heeft de leiding in de keuken. Zij verdelen de taken zodat er niet teveel mensen rondlopen. Houd ruim afstand tot deelnemers van andere groepen. 
 

2.3.2 De ‘hapjes’ voor tussendoor zoals de rouwkost, chocola, nootjes etc. worden in meerdere bakjes geserveerd. 

 

2.4 Schoonmaken Tafels: Maak na het eten de tafels schoon met een vaatdoekje en wat zeep. (Degene die deze taak op zich neemt).

 

2.5 Na toiletbezoek: Maak na toiletbezoek even de spoelknop en daarna de toiletbril schoon met wat toiletpapier en de zeep die aan de muur hangt tegenover de toiletten (of met de alcohol uit de aanwezige flacon.) 

 

2.6 Sfeer: Blijf hoffelijk en in je hart nabij door een glimlach en warmte in je uitstraling naar anderen, juist daar waar fysieke afstand wordt gehouden is het delen van je warme hart belangrijk.

 

AFSTAND BINNEN ONZE GROEPSRUIMTES

 

3.1 Verblijf zo veel mogelijk binnen de eigen groepsruimte(s) of in de pauzes buiten: Blijf niet langer dan noodzakelijk in de foyer of algemene ruimte hangen. Geef elkaar de ruimte in de gangen totdat anderen erdoorheen zijn.

 

3.2 Groepsgrootte en zaaloppervlak: Wij hebben de grootte van de groepen zo aangepast dat dit -zoveel als mogelijk- de mogelijkheid biedt om onderling 1,5 meter afstand te behouden. (Deelnemers welke een relationele verbintenis met elkaar hebben en gelegenheidkoppels worden hierbij als een eenheid gezien).

 

3.3 Uitzonderingen en beperken van risico’s: in overleg kunnen wij binnen de groepsruimte ook vormen aanbieden waarbinnen het als uitzondering niet of moeilijk mogelijk is om 1,5 m afstand te behouden.

3.3.1 In bovenstaande geval kan je jezelf koppelen aan een gelegenheidspartner. Deze beslissing is voor eigen verantwoording. 

 

3.4 Neem zelf een aantal papieren mondkapjes mee. Indien gewenst kan je deze ook binnen de training gebruiken bij intiemere nabijheid dan 1, 5 meter van iemand anders dan je eigen partner. Binnen de groepsruimte geldt geen verplichting hiertoe, buiten de groepsruimte wel. 
Papieren mondkapjes zijn ook ter plekke verkrijgbaar voor €1,50. Gooi het kapje nadien in de prullenmand, laat ze niet slingeren en vervang ze tussendoor bij langer gebruik.

 

3.4.1 Uiteindelijk heb je zelf de verantwoording betreft gezondheidsrisico’s die je inschat te nemen. Je kunt het aantal mensen waarmee je, tijdens meerdere trainingsdagen, lichamelijkheid deelt zelf beperken. 

 

3.5 Slapen op locatie. Binnen de slaapruimtes is het ruimschoots mogelijk voldoende ruimte qua afstandnorm te behouden. Zet de ramen nachts een stukje open. Bedenk hierbij dat je langdurig met anderen in één ruimte verblijft, mocht je toch beslissen dichterbij anderen te willen slapen. 

 

3.6 Weerstand (persoonlijke noot). Dit alles gezegd hebbende wil ik persoonlijk het belang accentueren van een goede weerstand in het kader van je gezondheid en virus/bacteriële bestendigheid. 

 

3.6.1 Je weerstand wordt mede vormgegeven door het ervaren van gezamenlijkheid, aanraking en andere vormen van menselijke nabijheid die je levensgeluk, gevoel van geborgenheid en je weerstand versterken en je angst verminderen.

 

 

VENTILATIE/ AEROSOLEN

 

4.1 Wij zien een groot belang in goede ventilatie. Er zullen tussentijds door onszelf regelmatig ramen op een kier of open worden gezet om te ventileren. 

N.B. Omdat bij open ramen ook geluid (overlast voor buren) naar buiten komt is het van belang de aanwijzingen van de begeleiding op te volgen en niet zelf ramen te openen.

4.2 Luchtkwaliteit overig: In Cordium staan lucht ioniseer apparaten.

 

4.3 Buitenlucht. Ga in pauzes ook even naar buiten. 

Bij mooi weer kunnen wij niet intieme programma onderdelen buiten vormgeven.

 

4.4 Ventilatie doucheruimte. Laat bij het douchen het raam en de deur een stuk open staan.

 

4.5 Overige luchtverplaatsing. Wij zullen voorlopig niet binnen zingen, beperken het intense ademwerk (dus geen heftige vuurademhaling) en zullen het wildere dansen beperken door gebruik van rustigere dans muziek.

 

'Sterk je weerstand in nabijheid maar blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten.'