top of page

zo 20 jun

|

Regio Nijmegen

Sanga Body2chill® - Enter the magic at our Love Laboratory! | Exclusief voor intimi & gevorderden | Zondag 20 juni

Enter the Magic! Het 'Human Potential Love Laboratory' biedt een open speelruimte voor intimi van Body2chill om elkaar te ontmoeten, te sterken, onze Tantrische levenswijze te delen en de vrije flow te volgen. Nergens te komen, overal te gaan. Mooie programmaonderdelen met vrije invulling.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Sanga Body2chill® - Enter the magic at our Love Laboratory! | Exclusief voor intimi & gevorderden | Zondag 20 juni
Sanga Body2chill® - Enter the magic at our Love Laboratory! | Exclusief voor intimi & gevorderden | Zondag 20 juni

Tijd en locatie

20 jun 2021, 12:00 – 18:00

Regio Nijmegen

Over het evenement

 • Enkele plaatsen vrijgekomen. Alleen voor regelmatige bezoekers. 
 • Vol? Check hierboven regelmatig de beschikbaarheid. Dit kan soms per dag nog veranderen of worden aangepast. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief.

LOCATIE: Fijne plek in Nijmegen. Klik hier voor ledenlogin* betreft de exacte locatie, vervoer en betaling bijdrage.

*Let op: Ledentoegang. Bij plaatsing ontvang je jouw persoonlijke inlog-code.

FREQUENTIE ongeveer 1 maal per jaar.

BEGELEIDING: Door Han van Body2chill®

BIJDRAGE/ DANA: Wij willen de bijdrage voor deze activiteit minimaal houden. Dana is geen vergoeding voor de verleende diensten maar een bijdrage in de voor jou gemaakte kosten en voorbereidingen. Het wordt bezien als een gift vanuit het hart, brengt balans en zet aan tot wederzijdse stroming van energie.

Richtlijn: € 80 | Early bird 30 dagen € 70 | Gratis voor trainers/ assistenten/ jaaropleiding (Schrijf wel in! En op tijd). 

Per persoon inclusief materiaal gebruik, lunch met soep en broodjes, thee & extra's.

Voor deelnemers jaaropleiding geldt dat de activiteit echt gratis is dus het bedrag wordt niet van je kaart afgeschreven.

TIJDEN 'Time is nature's way of preventing everything from happening at once'.

12:00* - 18:00. We starten gezamenlijke met de lunch.

* Wees bij aanvang 15 min eerder om rustig aan te komen, je eventueel om te kleden en voor inschrijving/ info. Wij beginnen bij Body2chill® altijd graag samen en op tijd. 

** Teamleden, assistenten en deelnemers aan de jaaropleiding graag om 11:15 aanwezig om wat mee te helpen.

BENODIGDHEDEN Let op: Er zijn op deze locatie alleen dunne hardere yogamatjes. Neem e.v.t. zelf wat zachters mee om hierbovenop te leggen. Trek gemakkelijk zittende kleding en lingerie aan waarin je je lekker voelt en gemakkelijk kan bewegen, extra trui, waterflesje, handgel, papieren tissues.

Overheerlijk ruikende Tantrische massageolie van Body2chill® kan je ter plekke kopen: 100 ml in een mooi flesje voor € 10 (ook leuk als cadeau idee), of neem zelf wat mee.

Voor de vrouwen geldt geen nagellak (tenzij gelnagellak) in verband met strepen op de vloer.

INTERESSE OM DEEL TE NEMEN?

Office: Ma-Zat 11:00-19:00 | +31645624065‬ | Bellen/ Sms/ Whats-app (niet mailen).

VOOR WIE Dit betreft een groep voor gevorderden met toelatingscriteria of op uitnodiging. 

 • Deelname mogelijk wanneer je ervaring hebt met Tantra én vaker dan 5 weekenden bij Body2chill® bent geweest. 
 • Bij uitzondering ook op uitnodiging/ voordracht.
 • Gratis toegankelijk voor leden van het team, assistenten en studenten v/d jaaropleiding. Wel graag om 11:15 aanwezig om bij ontvangst, tussendoor en nadien wat mee te helpen. Schrijf je bijtijds in, vol = vol.

GEKOESTERDE WENS VOOR NOG MEER COMMUNITY GEVOEL KOMT UIT 

Ik heb altijd gezegd dat ik niet slechts trainingen wilde geven. Meer en meer is de laatste 30 jaar een flinke community rond Body2chill® ontstaan. Speciaal in de moeilijke 'Corona tijden' wisten velen elkaar in kleinere groepjes te vinden. Dit versterkte mijn gevoel dat het belangrijk is om kleine communities te maken voor nu en de toekomst. Klein met grote waarde. Samenzijn onder gelijkgestemden scherpt ons, ondersteunt en houdt ons en het Tantrisch gedachtegoed levend. Deze Sangha biedt ook een plek waar trainers, assistenten en bezoekers onderling samen kunnen zijn. 

Ik ben er zeker van dat Tantra met haar visie op 'natuurlijk en waarachtig samenleven vanuit ieders eigen kern' een werkend alternatief biedt voor veel waarin de directief ingestelde wereld nu vastloopt.  -Han Sapundra-

THE 'HUMAN POTENTIAL LOVE LABORATORY'

Samenzijn, speelruimte en onderzoeksruimte. Dat is wat onze Sangha bijeenkomsten bieden. Ze kennen een paar vaste programmaonderdelen. Tegelijk is er veel ruimte voor eigen invulling zoals bij het onderdeel 'Love Lab'. Spelmateriaal en support zijn vanzelfsprekend aanwezig. Alles wat organisch ontstaat is voor Tantra heilig en waarachtig. Het meest vereerde aspect binnen de Tantrische traditie is dan ook 'de open ruimte' omdat hier alles in past. Je kunt deze ruimte vrij benutten ten dienste van jouw/ jullie ontplooiing, behoeftes en verlangens. Een grote mensen laboratorium met warme speelruimte voor alles wat jou ondersteunt en bevestigd op je pad. 

Veranker Tantra in je leven. Gebruik de Sangha hiervoor. We maken bij deze bijeenkomsten geen onderscheid tussen witte-, rode- of zwarte Tantra. In afstemming met je partner of groepje van dat moment is voor alles plek.

HET BELANG VAN DE SANGHA

Tantra betekent verbinding, web, samenhang of weefgetouw. De Sangha is de vleesgeworden verwezenlijking hiervan. Een Sangha, binnen de boeddhistische traditie, is een open community met mensen welke ongeveer hetzelfde pad bewandelen als jij. Je zou het kunnen zien als een supportgroep of een groep van intimi waarmee je het belang van diepgang en intimiteit wilt delen. Mensen die naast je staan om de waarachtige leefwijze van Tantra te verankeren in jouw leven. Die naast je staan en ondersteuning kunnen bieden op je pad waar het leven niet altijd makkelijk is. Die ook naast je staan om het leven te vieren, kwetsbaar te zijn en ook fysiek te genieten.

PROGRAMMA

- Aankomst

- Mantra zingen

- Gezamenlijke lunch in cirkel

- Happy beginning: Just dance!!!

- Warming-up Tandava meditatie. Voorbereiding aanraken en geraakt worden.

- Love Lab: The temple of joy

- 'The human snake garden'.

- Happy end. 

*Bij de inschrijvingen wordt niet exact rekening gehouden met m/v verhouding. Dit vormt voor de aard van de programma onderdelen ook geen issue. 

UITGANGSPUNTEN SANGHA DEELNEMERS

 • Je hebt in eerste instantie een relatie met jezelf, met het leven en de liefde. Pas vandaaruit met een ander.
 • Je gaat telkens weer de ruimte in als nieuw, met open hart en open aanwezigheid.
 • Je communiceert zoveel mogelijk on-the-go, niet vanuit vaste afspraken. Uitgangspunt is dat je goed wilt en kan luisteren naar je natuurlijke verlangens, behoeftes, mogelijkheden en grenzen. Ieder moment weer. 
 • Wanneer je diepliggende emoties of grenzen tegenkomt, ben je zelf verantwoordelijk en in staat om een geestelijke en lichamelijke 'reset' te maken. 
 • Bij stressreacties (freeze/ flight/ fight) vanuit getrickerde oude pijn of trauma's ben je in staat om zoveel mogelijk weg te blijven van gesproken taal (ratio) en aanwezigheid te geven aan je eigen lijf en gevoel. 
 • Je bent in staat om ondersteuning of hulp te vragen en kwetsbaarheid te beoefenen. 
 • Je kunt vertrouwen op je (ergens aanwezige) onaangetaste dierlijke staat. Weet: Je eet en wordt gegeten door het leven, je sterft en herleeft elke dag. Wees dus authentiek, open en moedig anders eet je jezelf op. Het boeddhisme kent een symbool waarbij 'n hond alleen zichzelf achterna loopt en de eigen staart opeet.

ENTER THE MAGIC! 

'I don't have to break the code, I am the key'

Ik ben de sleutel naar magie.

Wanneer ik naar mijn lichaam luister dan kan ik het horen, aanraken, ruiken, proeven en voelen.

Ik ben goddelijk, ik ben één, ik ben balans, ritme, extase, gelukzaligheid en seks.

Het zit in alles en is overal. Wanneer ik het niet tegenhoudt.

 

Ik behoef niets te worden, alleen maar alles te zijn.

Ik open mij voor het mysterie en alles wat zich door mij, in mij, naast mij en met mij wil laten zien. 

Hieruit bestaat mijn aandeel in dit liefdes laboratorium: Overgave.

Ik mag mag deze ruimte en deze tijd gebruiken voor mijzelf,

om te vergeten wie ik ben en te herinneren wat ik ten diepste ben.

DE TERM 'HUMAN POTENTIAL'

Deze staat voor het vermogen en de kracht van het individu om een eigen unieke en betekenisvolle bijdrage te leveren aan de wereld om hem of haar heen. Het beeld hierbij is een boom welke vanuit haar eigen wortels omhooggroeit en haar takken de wereld in spreidt. Elke boom kent een afhankelijke wisselwerking met haar omgeving maar staat op haarzelf. We noemen dit een bottom-up benadering: de drijfvende kracht komt van binnen uit en krijgt buiten vorm.

De meest gebruikte organisatiestructuur op dit moment is echter het top-down model. Hierbij ligt de macht bij enkelingen, de verantwoordelijkheid ook. Bij een top-down georganiseerde samenwerking of maatschappij kan het moeilijk zijn om machtmisbruik, overregulering, staf, manipulatie, schaamte, schuld en aanpassing uit het spel te houden. Dominantere medespelers kunnen deze 'tools' gebruiken om anderen in toom te houden en alle neuzen -kost wat kost- de gelijke richting in te houden. Angst voor het uit elkaar vallen van hierop gebouwde binding zal starheid nog meer kunnen versterken. De gezamenlijke ziel kan dan uit de (ver)binding verdwijnen. Dit geldt voor alle relaties: die tussen staat en burgers, binnen werkverbanden en binnen liefdesrelaties.

Het eerder genoemde bottom-up model sluit veel meer aan bij Tantra. Het steeds weer (her)ontdekken van persoonlijke vermogens en het on-the go- sturen op ieders unieke input staat hierin centraal. De visie is dat de som der delen het geheel op natuurlijke wijze in balans houdt. Bijsturing is alleen op beperkte schaal nodig. Leiderschap bestaat uit het behoeden van ieders ruimte, vrijheid en inbreng en kan door meerderen worden opgepakt. Zelfregulering waarbij ieder de natuurlijke positie van dat moment inneemt, afstemming, respect, vernieuwing en uitwisseling nemen de grootste plek in. Human Potential geeft betekenis aan ieders leven en elke handeling en draagt bij aan zowel individueel- als groepsvertrouwen. Overgave, inleving en onderlinge afhankelijkheid zijn ook hier belangrijk maar komen van binnenuit en worden gedragen door gedeeld belang.

INTERESSE OM DEEL TE NEMEN

Office: Ma-Zat 11:00-19:00 | +31645624065‬ | Bellen/ Sms/ Whats-app (niet mailen).

Deel dit evenement

bottom of page