top of page

za 18 mrt

|

Regio Nijmegen

Art of Taking & Surrender - Selflove, Orgasm, Nirvana | Weekend incl. Shibari | Koppels & Singles | 18 + 19 mrt 2023

Ruimte innemen is dé bouwsteen van het universum. Zonder dat bestonden we niet. Dat begon al bij je conceptie. Bij de eicel die indaalde en de zaadcel die er als eerste bij was. Daarom is de aard van 't leven innemend en orgastisch. Laten we spelen, verbinden, sterven, herboren worden. Telkens weer!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Art of Taking & Surrender - Selflove, Orgasm, Nirvana | Weekend incl. Shibari | Koppels & Singles | 18 + 19 mrt 2023
Art of Taking & Surrender - Selflove, Orgasm, Nirvana | Weekend incl. Shibari | Koppels & Singles | 18 + 19 mrt 2023

Tijd en locatie

18 mrt 2023, 12:30 – 19 mrt 2023, 18:00

Regio Nijmegen

Over het evenement

LEDENLOGIN | KLIK HIER na boeking voor nog meer info.

ALGEMENE INFO OVER DEZE RETRAITE

VOOR GEVORDERDEN & BEGINNERS:

BESCHIKBARE PLAATSEN: Vol. Wachtlijst.

Check regelmatig de beschikbaarheid, deze kan per dag nog veranderen. Blijf ook op de hoogte via de nieuwsbrief.  Zet jezelf alleen op de wachtlijst wanneer je de data vrij kunt houden. Het is niet mogelijk een vrijgekomen plek te ruilen tegen een reeds geboekte plek.

BOEKING EN INFO: klik hier.

LOCATIE: Zeer mooie locatie in Nijmegen.

* Na boeking ontvang je jouw ledenlogin. Vul deze hier in voor info over de exacte locatie, parkeren, (restant)betaling, benodigdheden en verblijf. Lukt het niet om in te loggen? Neem op tijd telefonisch contact op. Veel voorpret!

'Time is nature's way of preventing everything from happening at once!'

TIJDEN: Zaterdag 12:30 tot ongeveer 23:00 en zondag 9:30 tot 18:00

Wij beginnen bij Body2chill® graag samen en op tijd. Het is bij ons gezellig. Vertrek ruimschoots op tijd om rustig aan te komen, een parkeerplek te vinden, voor inschrijving/ betaling en eventueel om te kleden. De ontvangst is met thee en wat te knabbelen maar zorg dat je vooraf al gegeten hebt. We starten regelmatig met een beginritueel. Later komen stoort de groepsdynamiek. Beide dagen vormen procesmatig één geheel, het is niet mogelijk om 1 dag los te volgen.

KOSTEN: Naast jouw inbreng zoals kwetsbaarheid, aanwezigheid en openheid wordt een geldelijke bijdrage gevraagd. Deze bijdrage wordt in het boeddhisme Dana genoemd. Het is een gift vanuit het hart, brengt balans en zet aan tot wederzijdse stroming van energie. Wil jij 'n actievere geldstroom? Bij Zwarte Tantra komt vaak ook geld aan de orde als weerspiegeling van je levensstroom.

Prijs per persoon: Early bird tot 1 mnd voor aanvang € 320 | Normaal € 340 | Ex-jaaropleiding € 310 | Annuleringsregeling

Inclusief: jouw fantastische Tantra retraite, heerlijk uitgebreid diner, ontbijt en lunch van onze cateraar, vele extra's om te smikkelen en te drinken. Bubbels of appelsap in de bar 's avonds. Indien gewenst is zelfs een eenvoudige slaapplek inclusief.

Overnachten: Slapen is kosteloos. Geef dit als wens aan bij boeking. Wij hebben goede matrassen voor op de vloer in de ruimtes. Beddengoed neem je zelf mee. Er zijn geen douches. Wij bieden ons befaamde tantrische wasritueel aan, een zinnelijk avontuur met water, schoonheid & dans! Omdat de ruimte beperkt is, vragen wij deelnemers uit de regio om thuis te overnachten. Ook als je behoefte hebt aan een rustige reset tussen de twee retraitedagen, wilt douchen, een slechte slaper of notoire snurker bent, dan is een B&B, Airbnb of hotel een beter idee. Leuke verblijftips:​ Tip 1, Tip 2, Tip 3, Tip 4, Tip 5.

  • Rond 23:00 is het avondprogramma zaterdag afgelopen. Belangrijk: Wees zondagochtend om 9:30 terug voor de dagopening als onderdeel van het groepsproces en het overheerlijke ontbijt van onze cateraar!
  • Campers: Zet deze bijvoorbeeld in de buurt van het Kops Plateau of richting Berg & Dal. Er zijn daar ook campings. Zet je camper, als je in het wild slaapt, niet in de wijk, nabij- of voor het pand.

TAAL: Nederlands.

TANTRA TRAINERS: Han Sapundra (NL) & Anne Eva (BE). Support team aanwezig om 10:30: Rens & Marianne (NL).

VOOR WIE: Openbaar toegankelijk voor stellen en singles. Je hebt als single geen partner nodig. Stellen kunnen intiemere oefeningen met hun partner doen, singles wisselen. Maak als koppel geen afspraken. We vragen de openheid aan iedere deelnemer om ter plekke, op ieder moment weer, gewoon te voelen en te ervaren wat voor jou/ jullie klopt en wanneer jullie naar elkaar toetrekken. Laagdrempelig van opbouw, ook wanneer je onbekend bent met Tantra, boeddhisme of Body2chill®.

Wil je een gelegenheidskoppel zijn? Schrijf je dan beide in als individuele deelnemer. Tijdens de training kan je elkaar opzoeken wanneer de energie tussen jullie naar elkaar toe trekt.

GROOTTE V/D GROEP: We zetten in op grotere groepen afgestemd op de ruimte en de betreffende activiteit. Dit werkt super omdat de groepsbinding hierdoor wordt versterkt hetgeen veiligheid, een warme bedding en veel sociale cohesie biedt. Dit is belangrijk, vooral wanneer je net begint. Bij elke Tantra retraite staat een team van ongeveer 4 pers. voor jullie klaar. Ook de studenten van de jaaropleiding zijn deelgenoot van de groep. Wij zetten ons dagelijks in voor de mooie afgewogen groepen die deelnemers bij Body2chill gewend zijn!

LEEFTIJD & PROFIEL: Toegankelijk voor alle leeftijden. Elke levensfase biedt iets anders. Je ontmoet elkaar bij ons als uniek mens, mindful in het hier en nu, zoals het voor jou klopt op ieder moment weer. Nieuwsgierigheid naar jezelf, lichaamsbewustzijn, een open houding, plezier en echtheid zijn belangrijker.

MINDSET: 'Ik breng mijzelf in. Daar ben ik aan toe. Die verantwoordelijkheid kan ik dragen. Wat ik ook ervaar: spannend, heerlijk, moeilijk of extatisch... ik blijf voelend aanwezig. Uiteindelijk kan ik alleen mijzelf dieper ontmoeten binnen alle facetten die het mysterie van het leven te bieden heeft. Ik weet dat ik naast nieuwe ervaringen en tijdloosheid ook mijn weerstand kan tegenkomen. Indien beperkende, neurotische of (zelf)destructieve gedachten vanuit mijn hoofd of egoconstructie een situatie verbaal willen blijven beheersen, kan ik gebruik maken van de sturing van het team. Zij zijn er om mij veilig in het hier en nu, in mijn lijf en bij mijn gevoel te helpen. Hierdoor kan ik kwetsbaar deelgenoot zijn binnen de groep en uitgroeien tot de beste versie van mijzelf. Ik kies voor overgave en wil het leven in al haar grootsheid ervaren en vieren!'

BASIS: Onze bijeenkomsten zijn lichaamsgericht. De ervaring leert echter dat mentaal gezien een geschoold of zelf ontwikkeld HBO denkniveau een pré is. Dit om het krachtige onderliggende Tantrische gedachtegoed geestelijk en lichamelijk te kunnen plaatsen en integreren binnen je ontwikkelingsproces. Daarnaast is emotionele basisstabiliteit, zelfreflectie, contact met je lijf en inzicht in groeiproces nodig om je kwetsbaarheid toe te kunnen laten. Wanneer je een vorm van ASS hebt, PTSS of psychose gevoelig bent neem dan contact op. Dan passen sommige bijeenkomsten binnen grotere groepen zoals deze wellicht niet bij je.

MATE VAN INTIMITEIT: 'The Art of Taking & Surrender' is de verbindende schakel. Het verbindt alle soorten Tantra en alle energieën die we in ons wezen kunnen ervaren met elkaar: Witte-, Rode- en Zwarte Tantra. Het opent al je chakra's. De open ruimte staat centraal en de kunst om haar (het leven/ jouw bestaan) in te nemen zoals het klopt. Elke voorafgestelde begrenzing of indeling zou het thema van deze retraite in de weg staan. Toch bieden wij een begrenzing: geen seksuele vereniging (=Lingam in Yoni). Niets moet. Jijzelf en wat klopt, in de verbinding en het moment, staat centraal.

Algemene uitleg over de soorten Tantra:

Witte Tantra legt het accent op heelheid, je dierlijke natuur, kracht en overgave, assertiviteit en flow. Dit is het speelveld waarbinnen je jouw lijf en geest onderzoekt. Witte Tantra is sensueel, speels, erotisch en verfijnd. Bij de heelheid van ons lijf behoort ook seksualiteit. We spreken dan bij Tantra niet alleen over het bekkengebied. We spreken over seksuele energie wanneer we beleven dat ons hele energiekanaal zich opent van kruin tot tenen. Hierdoor kan de Kundalini energie zich een weg banen door ons gehele lijf waardoor we tijdloosheid en verbondenheid kunnen ervaren met onze oorsprong in het universum, met onszelf en elkaar. Bij Witte Tantra is het kader: geen seksuele vereniging (=Lingam in Yoni). Witte Tantra kan dus wel seksualiteit bevatten in de zin dat je erogene zones erbij betrokken zijn, soms ook niet. Het is nooit 'puntig' altijd openend. Het voelend aanwezig blijven en luisteren naar de taal van jouw lijf is het uitgangspunt in ieder contact.

Rode Tantra legt de focus op de koppeling tussen seksualiteit en bewustzijn. Hiertoe behoort bijvoorbeeld Slow Lovemaking. Seksuele energie wordt gericht vanuit het bekkengebied (sekschakra) opgewekt. Rode Tantra bevat zowel het puntige als het openende. De krachtige seksenergie wordt gebruikt om lichaam en geest te openen. De puntige energie penetreert de ruimte met bewustzijn, figuurlijk of letterlijk en doet alles oplossen in heelheid. Bij Rode Tantra kan het tot seksuele vereniging komen. Daarom wordt het alleen aangeboden voor koppels. Dat betekent niet dat je tot seksuele vereniging móet komen. Tantrische seksualiteit is nooit doelgericht. Altijd afgestemd en geïntegreerd.

Zwarte Tantra is verrassend, bevrijdend en speels! Niet gericht op seksuele gemeenschap, wel erotisch, soms kinky. Een onmisbare schakel op het pad naar zelfverwerkelijking. Je wortels, overlevingsdrang, een moralistische opvoeding,  geld, taboes en je onderbewuste zijn 't speelveld. Onderdrukte oergevoelens remmen je levenslust en dempen onze missie in het leven.  Wie ben jij onderin de black-box van je wezen? Hoever durf jij te gaan wanneer het om  je machtige én onmachtige kanten gaat? Zwarte Tantra brengt afgedekte oerkrachten aan het licht. Het grondt ons in de liefde en schenkt helderheid aan wat we onderdrukken. Zwarte Tantra heeft niets met duistere krachten buiten onszelf te maken. Integendeel. Juist door onze schaduwkanten te omarmen kunnen we onze diepste liefde ontmoeten. Ook een veilige bedding om te snuffelen aan bdsm of shibari. Niets moet. Wie weet wat het je brengt als het wel mag. Let's play!

Wat pas het best bij mij? Zowel Witte-, Rode en Zwarte Tantra, zijn gericht op bewustzijnsverbreding, geïntegreerde aanraking, empowerment en flow. Ze zijn even interssant en behoren tot het leven. Het gaat er niet om om een keuze te maken en te kijken 'wat het beste bij je past'. Dat zou onzinnig zijn. Alle soorten samen vormen een bouquet dat 'voluit leven' heet.

Structuren (oefeningen) kunnen bij Tantra ontkleed zijn. Dit is fijn bij aanraking, massage en spel. Tegelijk geef je jezelf hierbij als mens bloot. Het letterlijk 'ongelaagde' van jouw kwetsbaarheid, dat is waar het bij Tantra over gaat. Datgene dat ons als mens verbindt. Tussendoor draag je een omslagdoek. De opbouw is zorgvuldig. Niets moet, anders dan voelend aanwezig blijven in contact met je lijf.

NOTE wanneer je oefen- of massage structuren doet met anderen dan de eigen partner: In uitzonderlijke gevallen kan yoni- of prostaatmassage deel uitmaken van het programma. Dit wordt door ons vooraf duidelijk gecommuniceerd en is een keuze. Je moet je veilig voelen bij je oefenmaatje en niets moet. Deelnemers kunnen binnen een afgegrensd kader tot consent komen. Je mag een 'nee' tussentijds niet veranderen, ook niet als je gevoel later verandert in een 'ja'. In andere gevallen dan hier omschreven is binnenkomen in de vagina tijdens de weekendretraites van Body2chill® niet toegestaan. Niet overdag, niet 's nachts.

BENODIGDHEDEN per persoon: wanneer je deze hebt een eigen Venetiaans masker (wij hebben er ook een aantal mocht je deze zelf niet hebben). Verder: tandenborstel & tandpasta, 1 (hele)grote badhanddoek en 2 gewone handdoeken (alles liefst in effen kleur), 1 omslagdoek (hamamdoek/ sarong/ pareo). *Deze koop je bijvoorbeeld hier voor vrouwen en hier voor mannen. 

Olie: Wij verkopen heerlijke Tantrische massageolie. Opent al je chakra's. 100 ml in kunststof flesje met klapdeksel. Te koop bij de kassa voor €15 óf €25 per twee. Ook leuk als cadeau idee. Het is mogelijk om zelf massageolie mee te nemen echter niet in glas! Je kunt deze overgieten in een van onze kunststof flesjes á €1,50. Ontdek hier onze magische olie.

Kleding:  Gemakkelijke kleding en lingerie waarin je jezelf sexy voelt en vrij in kan bewegen. Alle kleuren prima. Alles zacht, dus geen BH met vulling of beugels. Geen BH kan natuurlijk ook. Vrijblijvende tip: knip de labels uit je lingerie. We zien soms zo'n mooie lingerie en dan schijnt het maat- en waslabeltje er grappig doorheen of als een staartje bovenuit, zonde toch?

Dameslingerie kan je op vele plaatsen kopen. Wanneer je wat 'stouter' wilt experimenteren, dan is dit hier een tip voor de dames. Heren kunnen hier ook terecht of hier. Stoere wikkelbroeken hier.

Over parfum & nagellak: Geur is essentieel onderdeel van de subtiele dierlijke onderlaag van intimiteit en eigenheid. Gebruik ook vooraf absoluut géén deo, aftershave of parfums. Doe géén nagellak op (tenzij gelnagellak) i.v.m. strepen.

Indien je blijft slapen: Matrasovertrek maat 1,40 x 2 meter. Slaapzak of dekbed, kussensloop (kussen is aanwezig), e.vt. oordopjes en oogmasker.

LET OP: Doe je slaapspullen om reden van beperkte plek in een aparte tas, los van je gewone benodigdheden. Deze worden tot de avond elders opgeslagen. Neem qua gewone benodigdheden/ kleding ook niet teveel mee.

Over onze matrassen: Wij hebben 2-persoons kwaliteitsmatrassen. Dat we alleen 2-persoonsmatrassen hebben is een bewuste keuze van ons. Als individuele deelnemer kan je de energie volgen, ter plekke voelen wat je daarmee wilt en bijvoorbeeld een 'slaap-maatje' vinden. Slaap elders of neem een campingmatje mee als je zeker alleen wilt slapen (niets groots). Regelmatig zijn er ook matrassen over omdat niet iedereen blijft slapen.

  • ART OF TAKING & SURRENDER - SELFLOVE, ORGASM, NIRVANA
  • Tantra Weekend Retraite - Embody The Power of Creation!

Bij mij thuis op de muur staat: 'Jippy, vandaag ben ik alweer opnieuw geboren!'

Je eigen ruimte innemen is een bouwsteen van het universum. Zonder dat bestaan we niet.

Dat begon al bij jouw conceptie. Bij de eicel die indaalde en de zaadcel die er als eerste bij was.

Daarom is de aard van het leven spannend, innemend, vervullend en orgastisch. En... we zijn allemaal winnaars én sexuele wezens.

Wij nemen in en worden ingenomen, als de adem van het leven. Niets eindigt, niets begint. Nirvana betekent dan ook 'de hemel op aarde'. Nirvana beleef je. Nirvana leef je in het NU. Daarin is alles te vinden. Wat je verwacht en niet verwacht.

Met een krachtig en belichaamd 'zijn' zet jezelf neer in deze wereld. Telkens weer. Zo vind je vervulling en leef je jouw bestemming. Jij bent hier namelijk niet voor niets.

De eerste stap om je eigen leven in te nemen is 'zelfwaardering'. 

De tweede stap is 'the art of non-doing'; noem het overgave aan het onoverkomelijke. 

De derde stap is de kunst om ‘in tune te komen’ met dat wat wacht op jouw ingreep en zich aan jouw wil, wil overgeven. Het kan een moment zijn dat vraagt om jouw aanwezigheid en geduld. Het kan ook een moment zijn dat vraagt om jouw daadkracht en assertiviteit. 

Het is echter altijd het moment dat tot leven kan komen door jouw toewijding. Jij geeft inhoud en waarde aan alles om je heen. Met jouw doen of met jouw laten. 

Elk moment wordt opnieuw geboren in haarzelf. Elk moment kent een fase van conceptie, opening en inname.

Wanneer je op een dag sterft, mag je met een glimlach voortbestaan, wetend dat jij hier daadwerkelijk was. Wie echter geen ruimte kan innemen, zal een slaafs bestaan ervaren, zonder doel, werkelijke vervulling, extase of richting. Hij of zij kan als schrale troost het slachtofferschap aannemen om zelf niet diep te hoeven voelen. Wat rest is wijzen naar de ruimte eromheen als schuldige van een mislukt bestaan. De mensen om je heen zullen zich echter van je afkeren of jouw bestaan innemen en leegzuigen. Je zult geoogst worden. Je vrijheid, ademruimte, geld en tijd zullen door anderen worden toegeëigend. Dit is de wet van de natuur.

Wanneer we het gehele leven, inclusief haar woelige en pijnlijke hoekjes en gaten, doorvoelen dan gaan we zeker kopje onder. Wij zullen zelfs verzuipen. Maar wij zullen zeker en altijd ook weer bovenkomen.. 

Enter the Magic! Stap het leven in. Belichaam jezelf. Lach en leer als je struikelt. 

Pluk de dag. Eer elk moment als je eerste én als je laatste. 

Rouw en wees machteloos als je verliest. Ervaar de rijkdom van je lach en de vruchten van het leven als je winst. Het gaat er niet om wat je bent maar dát je bent. Het gaat er niet om waar te komen maar om waarachtig te zijn.

Verbeter de wereld wel of niet, maar begin altijd bij jezelf. Maak je niet té druk om anderen. Binnen jouw zelfliefde ligt op natuurlijke wijze het respect en de zorg voor anderen besloten. 

Laat de wereld voelen, proeven, ruiken, horen en zien dat jij er bent. Breng haar stap voor stap in vervoering met jouw unieke talenten, jouw vonk en jouw magie.

Kijk dit weekend achter de sluiers van je opvoeding, van je cultuur en van je eigen patronen. Welkom bij Zwarte Tantra. Hier mag jij nieuwsgierig onderzoeken wie zit er werkelijk achter die sluiers zit: jouw diepste jouw!

Best of...

Een waarachtig en gezond leven begint bij goede zorg voor jezelf en jouw grenzen en wensen. Dan sta je in je kracht en in verbinding met je lichaam. Vandaaruit is de basis van je handelen altijd oprecht en vol liefde.

Dit weekend is ontstaan vanuit voorheen drie aparte activiteiten. Noem het een soort 'best of'. Samenvoegsel van 'The Night of Higher love', 'Selflove orgasm & god' en Shibari bondage.

Verdiep deze retraite via 'orgasmic meditation' jouw vermogen om de bron van je sexuele energie te ontdekken, te vergroten en te ‘containen’. Door je 'sexuele Chi'over je gehele lichaam te verspreiden, kan je deze aanwenden in dienst van je algemene welzijn, gezondheid en energieniveau. 

Over Shibari bondage: 緊 Shibari vermengt met Tantra is een verbindende, meditatieve, erotische kunstvorm waarbinnen overgave je diepste vrijheid openbaart op het raakvlak tussen binnen en buiten. Een zorgvuldige, liefdevolle en meditatieve beleving voor gever & ontvanger waarbinnen je kleine ik verdwijnt om te versmelten in ruimte en bliss. 

Let's play!

  • ALGEMENE INFO TANTRA

Een van de mooiste dingen in dit leven is dat we een lichaam hebben en daarvan mogen genieten. Tantra betekent web, weefgetouw of verbinding. Tantra vertalen met alleen sex doet haar rijke essentie tekort. Tegelijk is sex de krachtige oerbron van het bestaan en bestaat alles bij de gratie van polariteit. Geïntegreerde intimiteit bevrijdt, geeft levenslust, brengt thuis, reguleert emoties en is orgastisch als het leven zelf.

Tantra: de levenskunst van intimiteit & geluk is een spiritueel én lichamelijk pad. Tantra betekent de tijd nemen. Tantra is aards, zintuiglijk, dierlijk, aandachtig, juicy en extatisch. Het verlengt je liefdesspel en is toepasbaar in liefde, relatie, opvoeding en werk. Ook vergroot Tantra je gevoelswereld, het stopt piekeren en versterkt je schoonheid van binnenuit. De stap om met een Tantra cursus of workshop te beginnen, kan spannend voelen en zal grote invloed hebben op je leven. Een investering in liefde, waarachtigheid en geluk.

Al onze Tantra workshops en Tantra massage cursussen worden zorgvuldig opgebouwd. Wij houden deelnemers dicht bij zichzelf en goed in hun lijf. Dat is ons werk. Je kunt je bij ons veilig voelen. Wij hebben bijna 30 jaar ervaring in het begeleiden van levens- en openingsprocessen op het gebied van het hart, diepgaande verbinding, intimiteit, schaduwkanten en een helder aanwezige geest. Onze werkwijze is hartelijk betrokken én tegelijk direct, down to earth, to the point en zonder taboes, waarbij zowel jouw beschaafde als jouw dierlijke kanten een warme plek bij Body2chill® mogen vinden. Klik hier voor meer info over Tantra trainingen.

  • OOK BELANGRIJK

Body2chill® is een Tantra community: Wij bieden je graag meer dan alleen Tantra trainingen en Tantra workshops. Blijf na afloop, wanneer je tijd en zin hebt, nog even om na te kletsen of contactgegevens* uit te wisselen. Ook gaan wij regelmatig nog samen met een groepje wat drinken en eten. Vaak hier. *Nadien verschaffen wij uit privacy-overweging geen gegevens van andere deelnemers.

Eerste keer? Lees hier onze Tantra bijsluiter: Tantra opent voor het leven én de liefde. Hoe dieper je in liefde wordt geraakt, hoe dieper je bij de kwetsbaarheid van je hart komt. Groeien in bewustzijn, intimiteit en sensualiteit betekent letterlijk dat je geraakt zult worden.

INTERESSE OM DEEL TE NEMEN?

Deelnemers welke ons recent hebben bezocht kunnen direct contact opnemen zonder het registratieformulier.

Office: Ma-Zat 11:00-19:00 | +31645624065‬ | Bellen/ Sms/ Whats-app (niet mailen).

Ben je voor het eerst of jaren niet geweest? Vul dan voor aanmelding/ info eerst ons registratieformulier in. Dit duurt 2 minuten. Daarna kijken we telefonisch of er nog plek is we je deelname definitief kunnen maken.

Deel dit evenement

bottom of page